Oikeus oppia – toisen asteen koulutuspoliittinen seminaari

Demarinuorten koulutuspoliittinen seminaari pureutuu toisen asteen, siis ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen ytimeen ja ajankohtaisiin kysymyksiin

Miten toisen asteen opinnot ja jatko-opinnot linkittyvät yhteen? Osataanko jatko-opinnoissa asettaa oikeita odotuksia ja tarjoaako toisen asteen opetus oikeita työkaluja jatko-opiskeluun? Onko oppivelvollisuusiän pidentäminen 18-vuotiaaksi saakka paras ratkaisu Suomen koulutuksen uudistamiseen ja kehittämiseen?

Mihin suuntaan Demarinuoret haluaa toisen asteen koulutusta kehittää? Liittokokous on tulossa ja Demarinuorten linja päätetään kesällä. Nyt on erinomainen aika käydä aiheesta keskustelua, haastaa ja ehdottaa uusia ideoita. Seminaarissa näitä ja monia muita kysymyksiä keskustellaan asiantuntevien alustajien ja Demarinuorten koulutuspoliittisen jaoston kanssa. Luvassa ei ole pelkkää luennointia, vaan myös aktiivista osallistumista!

Seminaariosuus alkaa perjantaina Akavan tiloissa 7.4. klo 10.00 ja päättyy klo 16.30. Risteilyosuus alkaa Länsisatamassa klo 17.00 ja päättyy 16.00. sunnuntaina 8.4. Seminaarissa tarjotaan osallistujille lounas.

Seminaarin hinta on 20 euroa/osallistuja, ja se sisältää ohjelman, ruokailun sekä matkakulut halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan. Tapahtuman maksuohjeet lähetetään jälkikäteen.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Jani Kykkänen (jani.kykkanen@demarinuoret.fi)

Liittohallitusehdokkaiden paneeli

Seminaarin yhteydessä järjestetään vaalipaneeli liiton hallitusehdokkaille, joka myös streamataan nettiin. Vaalipaneelin saavat osallistua kaikki ehdokkaat maksutta. Jos olet ehdolla, ilmoita asiasta erikseen Janille (jani.kykkanen@demarinuoret.fi).

Liittokokousristeily

Seminaarin jälkeen osallistujille tarjotaan mahdollisuus lähteä risteilemään Silja Europalla Demarinuorten edullisilla sopimushinnoilla. Risteilylle on mahdollisuus lähteä Demarinuorten kautta vain, jos osallistuu myös seminaariosuuteen.
Risteily ja mahdolliset ruokailut ovat omakustanteisia, eivätkä sisälly seminaarin osallistumismaksuun. Risteilyn hinnaston löydät tämän sivun lopusta. Risteilyllä ei ole Demarinuorten järjestettyä ohjelmaa, mutta tiedotamme osallistujia mielellämme, mikäli joku osallistuja tai piiri haluaa sellaista organisoida.

Risteily lähtee Länsisatamasta, jonne siirrytään julkisilla tai tilauskuljetuksella osallistujien lukumäärästä riippuen. Paluu Länsisatamasta sunnuntaina juna- tai linja-autoasemalle on omakustanteinen. Laivaan pääsee lauantaina klo 17.15 alkaen.

Lisätietoja risteilystä antaa Simo Rissanen (simo.rissanen@demarinuoret.fi)

Yleistiedot tapahtumasta kaikille osallistujille

Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy 23.3 kello 12. Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50% osallistumismaksusta. Alle kolme päivää ennen tapahtumaa peruuttaminen on mahdollista vain sairastodistusta vastaan. Muussa tapauksessa peritään 100%.

Matkat seminaariin tilataan keskitetysti Demarinuorten toimistolta ilmoittautumisen yhteydessä.

HUOM! Mikäli haluat ostaa matkasi itse ja laskuttaa ne jälkeenpäin, tulee asiasta sopia erikseen järjestäjän kanssa. Myös omalla ajoneuvolla saapumisesta on sovittava erikseen. Itse ostetut matkat korvataan halvimman julkisen mukaan. Mikäli osallistut risteilylle, muista tilata paluuliput vasta sunnuntaille.

Tapahtuman matkaliput lähetetään sähköpostilla ja tekstiviestinä ennen matkaa. Osallistujakirje ilmoittautuneille lähetetään maanantaina 2.4.

Risteilyn hinnasto:

Ruokailut Europalla :
– Buffet – illallinen 33 eur / hlö
– Erikoisaamiainen 16,50 eur / hlö
– Meriaamiainen 10,50 eur / hlö
– Buffet- lounas 25 eur / hlö
– Ateriapaketti 63,50 eur / hlö (sis. buffet-illallinen, meriaamiainen & buffet-lounas)

Risteilyllä ehtii syödä:
1 x iltabuffet
1 x lounasbuffet
1 x meriaamiainen

Hyttihinnat:
Paikka 2 hengen B-hytissä (24e)
Paikka 3 hengen B-hytissä (16e)
Paikka 4 hengen B-hytissä (12e)
Paikka 2 hengen A-hytissä (32e)
Paikka 3 hengen A-hytissä (22e)
Paikka 4 hengen A-hytissä (16e)