Demarinuoret julkaisi 27.10. oman sosiaaliturvamallin, joka yksinkertaistaa ja automatisoi sosiaaliturvan sekä vähentää byrokratiaa. Yleisturva on kolmiportainen sosiaaliturvamalli, jossa yhdistyy suurin osa nykysosiaaliturvan tukimuodoista ja pienituloisten verovähennyksistä. Se on automatisoitu ja lineaarisesti vähenevä malli, joka kattaa jokaisen ihmisen toimeentulon elämän riskien realisoituessa. Yleisturvassa työnteko on aina kannattavaa ja ihmisille taataan tarvittavat ja mielekkäät palvelut.

Mallin tausta-aineisto on nyt julkaistu ja luetavissa täältä. Löydät sieltä mm. yksityiskohtaisemman selityksen mallista sekä usein kysytyt kysymykset -osion.

Yleisturva-mallin esittelyyn voit tutustua täällä.

Lisätietoja:

Mikkel Näkkäläjärvi
Puheenjohtaja
040 076 5002
mikkel.nakkalajarvi@demarinuoret.fi