Oletko joskus hakenut velkajärjestelyyn? Onko sinulla ollut joskus maksuhäiriömerkintä? Entä, mitkä asiat vaikeuttavat tai vaikeuttivat velkakierteestä ulos pääsyä? Vai oletko kenties velkaantuneen nuoren läheinen? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsimme sinulta vastausta.

Nuorten ylivelkaantuminen on yhteiskunnallinen ongelma, johon on välttämätöntä puuttua. Demarinuoret haluaa olla etsimässä keinoja ja esittämässä ratkaisuja etenkin velkaantuneiden nuorten aseman parantamiseksi. Demarinuoret kannattaa muun muassa pikavippien sääntelyn tiukentamista, velkajärjestelyyn pääsemisen helpottamista ja toimia nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi, mutta emme väitä tietävämme kaikkea.

Mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä, jotta ylivelkaantumista voitaisiin estää ja velkakierteet saataisiin katkaistua? Kyselyyn vastaamalla voit vaikuttaa ja osallistua samalla arvontaan. Vastaaminen vie noin 5-10 minuuttia.

Kyselyn kohderyhmänä ovat:
a) velkaantuneet nuoret (15-29-vuotiaat)
b) velkaantuneiden nuorten läheiset

Velkaantumista koskevaan kyselyyn vastanneet voivat osallistua kahden 50 euron elämyslahjakortin arvontaan. Yhteystietoja ja vastauksia ei voi yhdistää keskenään. Arvonta suoritetaan heinäkuussa 1.7.-12.7. välisenä aikana. Arvonnan voittajan nimi julkistetaan vain, jos arvontaan osallistunut antaa siihen luvan.

Kyselyyn voi vastata 30. kesäkuuta asti ja siihen pääset vastaamaan täällä: https://bit.ly/nuortenvelkakysely2020

Lisätietoja:

Jere Mattila
Poliittinen suunnittelija
Demarinuoret
040 592 0907
jere.mattila@demarinuoret.fi