ohjelmatyökansi2021
ohjelmatyökansi2021

Tule mukaan uudistamaan Demarinuorten poliittista ohjelmaa!

Demarinuorten poliittinen ohjelma on osa liiton poliittisia asiakirjoja. Arvomme ja periaatteemme on muotoiltu periaateohjelmassa ja suuremmat asiakohtaiset linjat poliittisessa ohjelmassa. Poliittista ohjelmaa täydentävät mahdolliset sektorikohtaiset ohjelmat, jossa pureudutaan kaikkein syvimmin ja konkreettisemmin tiettyyn politiikan alaan. Sektorikohtaisia ohjelmia myös päivitetään useammin. Näiden lisäksi teemme vielä vaaliohjelmia, joissa nostamme esiin tärkeimpiä ja ajankohtaisimpia teemoja vaaleihin! Kaikki työmme perustuu näissä asiakirjoissa muotoiltuihin kantoihin!

Demarinuorten poliittista ohjelmaa uudistettiin viimeksi kokonaisvaltaisesti vuonna 2012. Sen jälkeen ohjelmaa on päivitetty yksittäisistä kohdista liittokokouksessa. Nyt poliittinen ohjelma on kuitenkin tarkoitus käydä taas pohjiaan myöten läpi ja on siis mitä parhain aika vaikuttaa politiikkamme muotoutumiseen!

Demarinuorten poliittiset ohjelmat

Demarinuorten vaaliohjelmat

Uudistuksen tavoitteena on:

1. Selkeyttää poliittisen ohjelman rakenteita ja sisältöjä sekä osallistaa koko jäsenistöä yhteisten tavoitteiden luomisessa.

2. Luoda selkeät toimintamallit ja säännöt sektorikohtaisten ohjelmien tekemiselle siten, että ne perustuisivat jatkossa liittohallituksen päätöksentekoon.

3. Luodata liiton poliittisia tavoitteita seuraaville vuosikymmenille.

MITEN UUDISTUS TOTEUTETAAN?

  • Uudistusta luotsaa ohjausryhmä, joka koostuu liiton puheenjohtajistosta ja poliittisten työryhmien puheenjohtajista. Demarinuorten poliittinen suunnittelija toimii ryhmän sihteerinä.
  • Ohjausryhmän tehtävänä on vastata uudistuksen käytännön toteuttamisesta, ohjata ja tukea työryhmiä, viestiä uudistuksesta sekä osallistaa jäsenistöä.
  • Suurin työ tehdään kuitenkin 7 työryhmässä, joihin jokaisella Demarinuorten jäsenellä on mahdollisuus osallistua.

OHJAUSRYHMÄN KOKOONPANO

Ohjausryhmä koostuu

  • liiton puheenjohtajistosta,
  • työryhmien puheenjohtajista sekä
  • poliittisesta suunnittelijasta, joka toimii ohjausryhmän sihteerinä.

Ohjausryhmän puheenjohtajana toimii liiton puheenjohtaja ja tämän ollessa estynyt liiton varapuheenjohtajat. Liiton poliittisella suunnittelijalla on ohjausryhmän kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus.

UUDISTUKSEN AIKATAULU

MUKAAN UUDISTUSTYÖHÖN

Nyt kun poliittista ohjelmaa uudistetaan pohjiaan myöten, on oiva paikka vaikuttaa poliittisiin linjoihimme! 

Haluaisitko juuri sinä tulla mukaan uudistamaan Demarinuorten poliittista ohjelmaa? 

Jos vastasit kyllä, se onnistuu helpoiten lähtemällä mukaan työryhmätyöskentelyyn tai kommentoimalla poliittista ohjelmaa kenttäkierroksella oman piirisi jäsenenä. 

Jos taas vastasit ehkä, voit ottaa yhteyttä työryhmien puheenjohtajiin tai poliittiseen suunnittelijaamme ja kysyä lisää. Työryhmätyöskentelyyn ei vaadita aikaisempaa kokemusta. Työryhmät ovat erinomainen paikka harjoitella poliittista valmistelutyötä!

Työryhmistä ja niiden työhön osallistumisesta voit lukea lisää työryhmäsivultamme! Löydät sivulta myös työryhmien puheenjohtajien yhteystiedot. Poliittisen suunnittelijan yhteystiedot löydät täältä!