Demarinuorten 30. liittokokous Seinäjoella 20.-22.5.2022


Demarinuorten 30. liittokokous pidetään Seinäjoella Kokous- ja kongressikeskus Framilla 20.- 22.5.2022. Kokous avataan perjantaina 20.5. klo 12. Kahden vuoden välein järjestettävä liittokokous on Demarinuorten ylin päättävä elin. Kokouksessa päätetään liiton poliittisista linjoista ja valitaan toimijat seuraavalle kahdelle vuodelle.

Jos haluat Demarinuorten liittokokoukseen äänivaltaisena delegaattina, niin olethan yhteydessä oman piiri/osastosi työntekijään tai puheenjohtajaan.

Lisätiedot ja kysymykset:

Oscar Lindvall
Demarinuorten pääsihteeri
oscar.lindvall@demarinuoret.fi
p. 040 645 2299

Oletko kiinnostunut lähtemään mukaan liittokokoukseen?

Mahtavaa! Demarinuorten liittokokoukseen voi osallistua ilmoittautumalla oman alueen delegaatioon.

Jos haluat olla mukana liittokokouksessa päättämässä Demarinuorten seuraavista linjoista, ilmoittaudu mukaan oman alueesi työntekijälle tai suoraan ilmoittautumislomakkeen kautta.

Oman delegaatiosi yhteyshenkilöltä saat varmimmin tiedot ilmoittautumisista, koulutuksista ja lähdöstä itse liittokokouspaikalle. 

Nähdään Seinäjoella!

Tärkeät päivämäärät:

  • Aloitteiden ja liittokokousmateriaalien muutosesitysten määräaika oli 20.3.2022
  • Liittokokousdelegaattien ilmoittaminen liitolle viim. 29.4. mennessä
  • Liittokokous 20.- 22.5.2022

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautumislomakkeet alueiden delegaatioihin löydät täältä:

Haluatko Demarinuorten puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi tai liittohallitukseen?

Hienoa, että ehdokkuus Demarinuorten johtopaikoille kiinnostaa!

Ehdolle lähteminen (tai kiinnostuksen ilmoittaminen) on rohkea, ihailtava ja toivottavasti sulle myös mieluinen valinta.

Keskustoimiston tehtävä on tarjota kaikille ehdokkaille yhdenvertaisesti tietoa ja näkyvyyttä, sekä materiaalia ehdokkuuteen valmistautumiseen. Meidän työntekijöiden rooli on mahdollistaa henkilövalintojen tekeminen liittokokouksessa, mutta emme ole mukana tekemässä valintoja. Emme siis ota kantaa kenenkään ehdokkaan puolesta, vaan tarjoamme kaikille ehdokkaille yhteisesti tukea ja neuvoja.

Ehdokasgalleriaan?

Liiton johtopaikoille ehdolla oleville on tarjolla mahdollisuus esittäytyä Demarinuorten ehdokasgalleriassa tällä sivulla!

Toimita esittelysi osoitteeseen joanna.ahola@demarinuoret.fi otsikolla ”Ehdokasesittely / Etunimi Sukunimi”. Esittelyjä päivitetään vähintään kerran viikossa.

Esittäytymistä varten toimita itsestäsi seuraavat tiedot:

1. Perustiedot

  • Paikkakunta
  • Mihin pestiin olet ehdolla

2. Esittelyteksti

  • Enimmäismerkkimäärä puheenjohtaja- ja varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyille on 2200 merkkiä ilman välilyöntejä.
  • Enimmäismerkkimäärä liittohallitusehdokkaiden esittelyille on 1100 merkkiä ilman välilyöntejä.
  • Voit kertoa esittelyssä esimerkiksi aiemmasta kokemuksestasi Demarinuorissa ja muussa järjestö- tai vapaaehtoistoiminnassa, miksi haluaisit tulla valituksi tehtävään ja minkälaisia asioita liiton johdossa edistäisit.

3. Kuva

  • Kuvan tulisi mielellään olla neliö
  • Kuvalta toivotaan hyvälaatuisuutta

Ehdokasgalleria

Ehdokkaat puheenjohtajistoon ja liittohallitukseen! Tätä galleriaa päivitetään tarvittaessa.

Ehdolla puheenjohtajistoon

 

Pinja Perholehto, Hyvinkää
Ehdolla puheenjohtajaksi

Olen 25-vuotias maailmankansalainen, kuntapoliitikko, isosisko. Vapaa-ajalla sytyn aikaisista aamuista salilla, baarimikkona keikkailusta sekä vaatelainaamon mekkovalikoimista. Hallitsen politiikan kiemurat ja omaan vankan kokemuksen niiden parissa toimimisesta. Pursuan silti yhä uusia ideoita.

Kulunut kausi Demarinuorten luotsina on ollut elämäni merkittävintä aikaa. Olisin tänään tehtävään valmiimpi kuin kauden alussa olin. Olen saanut kasvaa, mutta myös nähdä liiton kasvavan. Demarinuoret on ottanut edistysaskelia poliittisten ideoiden ammentajana ja yhteen hiileen puhaltavana järjestönä. Pandemiasta huolimatta olemme toteuttaneet juuri niitä asioita, jotka yhdessä halusimme agendalle asettaa: poliittisen ohjelman uudistus, kunta- ja aluevaalit, talouden tasapainotyö ja järjestöllinen kehittäminen muutamina mainitakseni.

Poliittinen vaikuttavuus ei tule itsestään. Se vaatii aikaa ja työtä. Jos yhden asian olenkin oppinut niin sen, ettei kaikkea voi tai pidä tehdä itse. Viisautta on hyödyntää muiden osaamista. Tätä osallisuutta niin liittohallituksen kuin työryhmien ja piirienkin suuntaan, haluan tulevalla kaudella kehittää.

Seuraavina vuosina liiton on ratkaistava, kuinka viedä linjamme eduskuntavaaliehdokkaiden ajatuksiksi, ympäri vaalipiirejä näkyviksi teemoiksi sekä uusien kansanedustajien toimintaa kirittäviksi ohjenuoriksi. Vaalit ovat paikka vaikuttaa, mutta myös mahdollisuus jatkaa hyvälle uralle kiritettyä jäsenhankintaa. 

Samalla on huolehdittava, että nuoret astuvat jälleen esiin SDP:n puoluekokouksessa. Koko 2000-luku on ollut tässä suhteessa onnistumista. Kasvanut vaikutusvaltamme on antanut eväitä voittoihin myös politiikan sisältökysymyksissä. Samankaltaisia uudistusmielisiä avauksia tarvitaan myös jatkossa. Uudistettu poliittinen ohjelma ja työryhmätyön jatkaminen, ovat meille siksi korvaamaton voimavara. Proaktiivisen reagoinnin sijaan olemme parhaimmillaan silloin, kun nostamme keskusteluun valtavirrasta poikkeavia kehitysehdotuksia. Esimerkiksi visiomme EU:n tulevaisuudesta, on tärkeä niin puolueelle kuin yhteiskunnalle laajemmin.

Olen sitoutunut luotsaamaan liittomme kohti eduskunta-, euro- ja presidentinvaaleja sekä sitä kaikkea, mitä eteen ikinä tuleekaan. Toivon saavani luottamuksen jatkaa työtä kanssanne.

Lassi Hakonen, Jyväskylä
Ehdolla varapuheenjohtajaksi

Olen Lassi Hakonen, 19-vuotias jyväskyläläinen opiskelija, urheilija ja valmentaja sekä intohimoinen vaikuttaja ja visioija. Tällä hetkellä toimin Jyväskylässä mukana kunnallispolitiikassa, Jyväskylän sosialidemokraattisten nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtajana sekä luotsaan SDP Jyväskylän kaupunkityöryhmää kohti vuoden 2025 kuntavaaleja.

Olen ehdolla liittomme varapuheenjohtajaksi, koska sosialidemokraattinen liike on antanut minulle paljon. Haluan olla edistämässä sitä, että liittomme myös tulevaisuudessa voi tarjota samankaltaisia ellei jopa parempia mahdollisuuksia toimia sekä vaikuttaa ja kehittyä vaikuttajana. Haluan edistää ja tehdä työtä sen eteen, että demarinuoret olisi tulevaisuudessa vaikuttavampi ja rohkeampi nuorisoliitto, jonka ovet ovat auki jokaiselle, ja jossa jokainen voi toimia sekä vaikuttaa omana itsenään. Nuorisoliitto, joka rakentuu aktiivisen kenttäväen ympärille, joka kokee toimintansa liittomme ja liikkeemme eteen merkitykselliseksi, aina etelästä pohjoiseen ja idästä länteen.

Viime vuodet eivät ole olleet helpoimmasta päästä eikä lähitulevaisuuskaan näytä paljoa helpommalta. Tilanteet muuttuu nopeasti ja käsittelyssä on suuria kokonaisuuksia. Epävarmoina aikoina ei kuitenkaan voi tai saa jäädä paikoilleen. Murrosvaiheissa tulee uskaltaa uudistaa ja tarvittaessa uudistua, tehdä rohkeita avauksia ja visioida tulevaisuutta sekä menneisyyden sijaan katsoa tulevaisuuteen. Ja sen me ja meidän liikkeemme osaa!

Seuraavalle liittohallituskaudelle osuu monia merkittäviä tapahtumia kuten vaaleja sekä puoluekokous, joissa keskeinen tavoite tulee olla tuoreen poliittisen ohjelman tavoitteiden edistäminen sekä nuorten demareiden tukeminen, jotta myös tulevaisuudessa päätöksenteon eri portailta löytyy nuoria sosialidemokraattisia vaikuttajia. Sormia napsauttamalla ei demarinuoret ilmesty päättäville paikoille, vaan on se pitkäjänteisen työn tulos, ja tuohon työhön on ryhdyttävä. Poliittista ohjelmatyötä tulee jatkaa periaateohjelman uudistamisen käynnistämisellä, järjestöllistä tukijalkaa eli järjestörakenteita tulee muovata, kehittää ja vahvistaa niin, että ne tukee entistä paremmin tavoitteitamme sekä uusia tapoja tukea aktiiveja sekä kentällä tapahtuvaa “ydin” työtä tulee kehittää ja pohtia.

Paljon on siis tehtävää, MUTTA yhdessä haaveilemalla, visioimalla ja tekemällä, aidosti samaan hiiileen puhaltamalla, kaikki on mahdollista!

Toivonkin saavani luottamuksenne työhön rakkaan nuorisoliittomme eteen varapuheenjohtajana.

Emilia Kangaskolkka, Liperi
Ehdolla varapuheenjohtajaksi

Hei rakkaat Demarinuoret, 

mie oon Emilia, ja oon ehdolla Demarinuorten varapuheenjohtajaksi. Mie vaikutan niin meidän nykyisessä liittohallituksessa kuin leipäpitäjä Liperin valtuustossa kuntapäättäjänä. Sosialidemokraattinen liike on vienyt mukanaan jo useita vuosia sitten, ja pian elettyyn 19 ikävuoteen nähden oon saanut oppia, kokea ja kantaa vastuuta huimasti. 

Tulevaa liittohallituskautta tulee värittämään monet merkittävät tapahtumat, jotka vaativat nuorisoliitolta sekä vahvoja tavoitteita että vakuuttavaa toimintaa; eduskuntavaalit, puoluekokous sekä europarlamenttivaaleihin valmistautuminen ovat kaikki meille merkittäviä paikkoja, joissa edistää niin tuoreen poliittisen ohjelman tavoitteita kuin tukea myös nuorten demareiden läpimurtoa. Unohtamatta toki mielenkiintoa herättäviä presidentinvaaleja, jotka parhaimmillaan johdattavat myös nuorta demariliikettä vahvaan kasvuun. 

Kauden aikana myös jatkuvuuden kysymyksiä mitataan – toimintaa ohjaavia ydintehtäviä on syytä kirkastaa, ja sen myötä niin poliittista, järjestöllistä kuin hallinnollistakin toimintaa tulee kehittää tukemaan näitä kirkastettuja tavoitteita. Sanomattakin selvää, että tavoitteita asetetaan pitkälle aikavälille, jolloin niillä on rooli ohjata toimintaa yli kausien ja ohjata tiheähkösti vaihtuvaa toimijakenttää kulkemaan samaan suuntaan jokapäiväisessä työssä. 

Roihuava aatteen palo on mitä parhain muutosvoima, joka todella myös minut motivoi liikkeelle. Maailmanlaajuisten kriisien keskellä on kuitenkin yhtälailla korvien oltava herkkiä kuuntelemaan kaikkea meitä ympäröivää, mikä tuntuu myös ominaiselta hakiessani varapuheenjohtajaksi. Koen varapuheenjohtajana toimimisen vastuullisena paikkana, sillä siinä missä jäsenten kanssa tehty työ inspiroi loputtomasti, täytyy puheenjohtajiston jäsenenä kyetä tukemaan myös liiton poliittisena johtajana toimivaa puheenjohtajaa omassa roolissaan. 

Mie oon yksi niistä järjestötoiminnan kasvattamista työväen tyttäristä, jotka ovat päättäneet kääriä hihat eloisan työväenliikkeen puolesta. Pyydän luottamusta jatkaa tätä työtä Demarinuorten varapuheenjohtajana vuosina 2022-2024.

Miku Kuuskorpi, Raisio
Ehdolla varapuheenjohtajaksi

Olen Miku Kuuskorpi, Lounais-Suomen Demarinuorten puheenjohtaja ja DI-opiskelija Turun yliopistossa. Olen vaikuttanut Lounais-Suomen ja Turun Demarinuorten hallituksissa sekä Turun Demariopiskelijoiden johtokunnassa. Olen ollut mukana myös mm. Demarinuorten ilmasto- ja ympäristötyöryhmässä.

Aikaisemmin olen toiminut opiskelijakunnassa ja varaedaattorina ylioppilaskunnan edustajistossa. Puolueessa olen toiminut kotikaupungissani Raisiossa varavaltuutettuna, kaupunginhallituksen varajäsenenä sekä lupalautakunnassa. Opintojeni kautta kuulun myös ammattiyhdistykseeni TEK Tekniikan akateemisiin.

Olen ehdolla varapuheenjohtajaksi, koska minulla on unelma. Unelma, että Demarinuoret olisi Suomen näkyvin ja vaikuttavin nuorisoliike, poliittinen koti kaikille nuorille. Olemme tehneet työtä sen eteen, että jokainen nuori kokisi itsensä tervetulleeksi joukkoomme, ja että ajamamme sosiaalisesti oikeudenmukaisesta, ilmastollisesti kestävästä ja taloudellisesti kehittyvästä hyvinvointiyhteiskunnasta tulisi totta. Nyt tästä on myös viestittävä kaikille, ja nostettava Demarinuoret näkyväksi koko Suomen kartalle. Tämä on unelma, jonka eteen haluan tehdä töitä.

Varapuheenjohtajana aion olla aktiivinen ja kuunteleva. Haluan osoittaa aktiivisuutta ja sitoutumista ehdokkuuteeni vierailemalla Demarinuorten eri piireissä ja tutustumalla niiden toimijoihin paikan päällä. Haluan kuulla jäsenistömme ääntä ja ajatuksia toimintamme kehittämisestä: viisaus ei asu yksin minussa eikä liittohallituksessa, vaan laajassa kentässämme. Haluan toimia sen eteen, että yhä useampi nuori huomaa meidät.

Kampanjateemojeni kautta haluan tuoda esille visioni liiton kehittämisestä sekä luoda uutta näkökulmaa toimintaamme.

Haluan että…

Demarinuoret antavat vahvan tuen paikallistoiminnalle,
Valmistautuvat ajoissa eduskuntavaaleihin,
Pitävät yllä aktiivista valtakunnallista työryhmätoimintaa sekä
Huolehtivat myös ruotsinkielisestä sekä ammattiyhdistystoiminnasta Demarinuorissa.

Esittelen 4+1 teesiäni liiton kehittämisestä tarkemmin somessa, joten laita seurantaan @kuuskorpimiku.

Sydämessäni on suuri palo vaikuttamiselle, mutta vielä suurempi palo Demarinuorille. Haluan olla luotsaamassa liittoa kohti Suomen näkyvintä ja vaikuttavinta poliittista nuorisojärjestöä, jotta jokainen nuori voisi kokea meidät omaksi nuorisoliikkeekseen.

Toivon, että olette valmiita antamaan luottamuksenne minulle varapuheenjohtajan tehtävään. Lupaan olla sen arvoinen. Nähdään liittokokouksessa!

 

Kimi Uosukainen, Lahti
Ehdolla varapuheenjohtajaksi

Kymmenen vuotta sitten sannamarinit, joonaräsäset ja miikkalönqvistit pohtivat Demarinuorten paikkaa 2020-luvun Suomessa. Monet tämän ajan toiveista ja ajatuksista toteutuivat – tavalla tai toisella. Vielä suurempi osa jäi kuitenkin valitettavasti vain musteeksi paperille.

Tänään me nykypäivän demarinuoret pohdimme ikäluokkamme, naapurostomme, kansamme ja ihmiskuntamme paikkaa ympäröivässä maailmassa. Se on kunniatehtävä, joka on asetettu vuorollaan meidän vastuullemme puolueperheessä. Se on myös vastuuta tehdä viisaita päätöksiä tulevassa liittokokouksessa. Vastuuta ottaa kantaa ja vaikuttaa.

Olen Kimi,  26-vuotias lahtelainen nuorisovaikuttaja. Arvoiltani olen tulevaisuuteen katsova huolenpitäjä, jonka sydän sykkii edistykselle ja vihreydelle. Tänä keväänä saan nöyrin mielin hakea jatkokautta nuorisoliiton varapuheenjohtajana.

Mennyt liittohallituskausi on ollut kahtiajakoinen: iloitseminen pääministeripuolueen asemasta synkkeni nopeasti koronapandemian varjossa ja ulkopoliittisten mannerlaattojen liikehdintä on vienyt ylpeyttä järjestöllisiltä saavutuksilta. Demarinuoret eivät ole kuin kaksi vuotta sitten. Tapahtunut muutos niin hyvässä kuin pahassa on luonut oman epävarmuuden pilvensä – ja meille vastuun tuoda kirkkaita päiviä mukanamme.

Uudistetun poliittisen ohjelman tekeminen todeksi, sääntöuudistusten jalkauttaminen ja liiton pitkän ajan talouden ja toiminnan suunnittelu odottavat seuraavia askelia. Keskellä 2020-luvun alun suurta myllerrystä ja epävarmuutta tuntuisi omalla kohdallani vastuun väistämiseltä jättää marssi juuri nyt.

Ystävät, edessä on pitkä taival. Jotta demarinuoret ympäri maata jatkossakin marssivat kunnan- ja aluevaltuustoihin ja jotta punainen palkki edelleen kohoaa korkeimmaksi, tarvitsemme rohkeaa uudistumista. Samalla on tähystettävä horisonttiin, mutta myös pärjättävä lähivuosien karikoissa. Seuraava yhteinen kiintopisteemme on pääministeripuolueen aseman varmistaminen ensi vuoden eduskuntavaaleissa.

Paljon on laskettu meidän nuorten demarien vastuulle. On tartuttava työhön: aloitettava aatteellista keskustelua uudistamalla periaateohjelma, innostettava uusia jäseniä mukaan  nuorten presidentinvaalikampanjalla, vahvistettava järjestöllistä tukijalkaa ja luotava uusia vaikuttamisväyliä sd-liikkeen sisällä.

Jokainen marssi alkaa ensimmäisestä askeleesta. Otetaan se yhdessä!

 

Ehdolla liittohallituksen jäseniksi

Vilhelmiina Eskola, Helsinki
Ehdolla liittohallituksen jäseneksi

Moikka kaikille!

Mun nimi on Vilhelmiina tai tuttavallisemmin Viltsu, ja olen ehdolla Demarinuorten liittohallitukseen! Olen 21-vuotias Helsingin Demarinuorten puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Porvoossa sekä Tiuhti-koiran äiti.

Päätin lähteä ehdolle, koska haluan olla mukana kehittämässä rakkaan nuorisojärjestön toimintaa eteenpäin sekä taata, että meidän jokaisen nuoren ääntä kuunnellaan. Politiikassa sekä somekeskusteluissa tuntuu välillä siltä, että meitä nuoria ei kuunnella tarpeeksi. Oon liian monta kertaa saanut kuulla vähättelyä vain ja ainoastaan mun iän takia. Valitettavasti tiedän, etten ole yksin näiden kokemusten kanssa. Demarinuorilla on tärkeä rooli turvata nuorten äänen kuuluvuus sekä tarjota vaikuttamismahdollisuuksia. Meidän tulee toimia demokratiakasvattajina, sekä jakaa entistä enemmän tietoa politiikasta nuoria kiinnostavalla tavalla – kaksikielisyyttä unohtamatta.

Me Demarinuoret ollaan tulevaisuuden vaikuttajia, mutta sen lisäksi tärkeitä vaikuttajia tässä ja nyt. Tulevassa liittokokouksessa, kadulla kampanjoimassa, menneillä aktiivipäivillä, somessa tärkeillä kannanotoilla sekä jokaikisessä arkipäiväisessä tilanteessa.

Lauri Hietanen, Espoo
Ehdolla liittohallituksen jäseneksi

Liityin Demarinuoriin koronapandemian keskellä ja siitä tuntuu olevan ainakin biljardi vuotta. Tänä aikana minulla on kuitenkin ollut ilo tutustua moneen mahtavaan ja minua kannustavaan demarinuoreen, osallistua työryhmätoimitaan ja toimia kaksi kautta niin Espoon kuin Uudenmaan Demarinuorten hallituksissa. Politiikassa lempiteemoihini kuuluu koulutus, turvallisuuskysymykset, tasa-arvo sekä kestävä kehitys.

Teemani liittohallitusvaaleissa tiivistettynä:

❤️ Lisää nuoria aktiiveja! Nuoria denuja on hälyttävän vähän! Demarinuorten täytyy osallistaa, hankkia ja kouluttaa nuorta jäsenistöä tehokkaammin, jotta jäsenistön osaaminen ja Demarinuorten toiminta säilyttää jatkuvuutensa.

❤️ Demarinuoret on kaikille! Demarinuoret onnistui hyvin osallistamaan jäseniään poliittisen ohjelman uudistuksessa. Vastaavia, temaattisen politiikan pohdinta- ja koulutusryhmiä tulee suunnitella jatkettavaksi.

❤️ Uusi poliittinen ohjelma käytäntöön! Demarinuorten on tehtävä kaikkensa, jotta uusi ohjelma toteutuu. Sidosryhmiä on tiedottettava keskeisistä tavoitteista ja kuntapäättät tulee kontaktoida teemoihin. Uuden liittohallituksen on laadittava tiekartta ja aikataulu ohjelman täytäntöönpanosta.

Valtteri Kankaristo, Pori
Ehdolla liittohallituksen jäseneksi

Olen Valtteri Kankaristo, 21v porilainen hitsaaja-asentaja. Omaan laajan kokemuksen ja osaamisen erityisesti ammatillisesta koulutuksesta ja työmarkkinoista.

Aloitin amiksen 2016 Turussa ja lähdin heti mukaan SAKKIn, sekä ammattiliiton aktiiviksi. Yhdessä tekemällä saimme mm. liikuntapäivän oppilaitokselle ja kerättyä amisleikkauksia vastustavaan kampanjaan 10 000 tukijaa. Näistä saavutuksista innostuneena liityin Demarinuoriin. Liitossa olen päässyt olemaan monessa mukana. Lukuisat keskustelut toverien kanssa, piirihallituksen varapuheenjohtajuus, sekä piiri- ja aluehallituksen toiminta ovat luoneet hedelmällisen vaikuttajapohjan ja kokemuksen järjestöstä. Meillä kenestä vain voi tulla mitä vain!

Näiden vuosien kasvattamana haen liittohallitukseen. Ihmisten kanssa käytyjen keskustelujen perusteella on vahvistunut tarve kehittää amisten ääntä liitossa ja kannanotoissa. Meidän tulee olla edelläkävijä palkansaajien edunvalvojana, ja kehittää aluetoimintaa, jotta saamme koko kentän äänen kuuluviin. Liiton roolina on kontrolloida epäaktiivisten alueiden kehitystyötä yhdessä piirien kanssa.

Mitro Kutvonen, Helsinki
Ehdolla liittohallituksen jäseneksi

Rakkaat toverit, pohtiessani ehdolle asettumista liittohallitukseen, ryhdyin ajattelemaan omia arvojani ja miten voisin tuoda demarinuorten toiminnassa niitä esille. Nuorten vaikuttamismahdollisuudet sekä nuorten yhteiskunnallinen aktiivisuus ovat minulle todella tärkeitä asioita. Päädyin siis lähtemään ehdolle liittohallitukseen edistääkseni näitä asioita.

Minulle yksi tärkeimmistä seikoista on nuorten lukio- ja Amis-ikäisten aktiivien saanti! Tällä hetkellä demarinuorissa on todella vähän sen ikäisiä nuoria ja se pitää muuttaa! Monet nuoret haluavat vaikuttaa mutta heillä ei ole vaikuttamisen kanavaa. Demarinuoret voivat olla se vaikuttamisen kanava monille nuorille.

Demarinuorten pitää myöskin paikallistasolla olla vahvemmin politiikkatorien puolella. Politiikkatorit ovat hieno mahdollisuus monille nuorille saada tietoa eri puolueista ja niiden edustamista arvoista.

Iso osa nuorista eivät ole yhteiskunnallisesti aktiivisia ja heillä ei ole tietoa varsinkaan puolueista tai niiden arvoista. Kouluissa pitäisi opettaa enemmän puolueettomasti eri puolueista sekä niiden edustamista arvoista sillä nuoret ovat tulevaisuuden äänestäjiä ja heillä tulisi olla tarvittavat tiedot äänestämiseen.

Kiitos!

Eetu Leinonen, Oulu
Ehdolla liittohallituksen jäseneksi

Innostus vaikuttamistoiminaan syttyi omalla kohdallani jo kotikuntani nuorisovaltuustossa. Sen jälkeen olen kerännyt kokemusta opiskelijajärjestötoiminnasta esimerkiksi ylioppilaskuntani hallituksen puheenjohtajana sekä nuorisotoiminnassa Allianssin kv-ryhmässä. Nykyisin olen mukana paikallistoiminnassa Pohjois-Suomen Demarinuorissa sekä Oulun demariopiskelijoiden puheenjohtajana.

Haluan erityisesti olla mukana kehittämässä Demarinuorista aktiivisempaa kansainvälistä toimijaa. Sosialidemokratian ytimessä oleva solidaarisuus on erityisen tärkeää etenkin nykyisten kansainvälisten kriisien ratkaisemiseksi. Demarinuorten on oltava ratkaisun ytimessä kirittämällä liikettä kansainvälisesti esimerkiksi rauhan edistämiseksi ja ilmastokriisin ratkaisemiseksi.

Tomi Nissinen, Oulu
Ehdolla liittohallituksen jäseneksi

Olen 27-vuotias historian ja yhteiskuntaopin opettaja. Olen koko ikäni pyrkinyt vaikuttamaan niissä yhteisöissä joihin kuulun, ja politiikkaan päädyin mukaan yliopistoaikana. Ammattini puolesta on tietenkin luontevaa, että tahdon pyrkiä luomaan maailmaa, joka ei toista menneisyyden virheitä. Nuorissa on tulevaisuus, niin kouluissa kuin politiikassa, ja sen tulevaisuuden rakentajien pitää olla rohkeita ja mahdollisimman hyvin informoituja.

Minulle rakkaimpia politiikan lohkoja ovat turvallisuuspolitiikka, energiapolitiikka ja työmarkkinapolitiikka. Tuskin kukaan meistä osasi kuvitella vielä talvella, miten valtavasti niiden merkitys on tänä keväänä paisunut. Asioiden tärkeysjärjestys on muuttunut. Ne arvot, joiden puolesta Demarinuoret toimivat eivät kuitenkaan muutu: vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus ovat asioita, jotka kriisienkin keskellä ovat keskeisimpiä tavoitteitamme. Niiden puolesta tahdon päästä toimimaan Demarinuorten liittohallitukseen.

Siru Nykänen, Porvoo
Ehdolla liittohallituksen jäseneksi

Moikka rakkaat toverit ja ystävät!  

Olen 19-vuotias rakennustekniikan insinööriopiskelija Porvoosta. Olen päättänyt lähteä ehdolle Demarinuorten liittohallitukseen. Tällä hetkellä Demarinuorissa toimin Uudenmaan Demarinuorten varapuheenjohtajana.

Haluan olla mukana tekemässä entistä parempaa nuorisopolitiikkaa ja erityisesti minua kiinnostaa jäsenhankinta ja sitouttaminen. Uutena toimintaan tuleminen ei ole helppoa, kun ei ole vielä perillä asioista. Omalla kokemuksella tiedän, että vaikka vaikuttaminen ja politiikka kiinnostaisi, voi olla vaikeaa alkuun uskaltaa lähteä mukaan. 

Haluan erityisesti lähteä ajamaan toimintaa sellaiseksi, että siihen on helppo tulla uutena ja kokea, että uskaltaa sanoa ääneen asioista, jotka kummastuttavat. Kuitenkin nuorisoliiton tehtävänä on toimia turvallisena ja helppona paikkana nuorille lähteä mukaan. Haluan, että meillä on myös tulevaisuudessa nuorisoliitto, jossa jokaiselle nuorelle on turvallista osallistua tapahtumiin ja ilmaista oman mielipiteensä ilman, että sitä torpataan alkuunsa. Mielestäni nuorisopolitiikassa hienoimpia asioita on osallisuuden tunne ja se että omaan osaamiseen oikeasti luotetaan.

Liittohallituksessa koen pääseväni antamaan omaa osaamistani yhteisen hyvän rakentamisessa.

Ida-Susanna Pöllänen, Espoo
Ehdolla liittohallituksen jäseneksi

Moikka rakkaat toverit ja ystävät!  

Liityin nuorisoliittoon kesällä 2019, jonka jälkeen matka on edennyt monien mutkien kautta niin nuorisoliiton kansainvälisen työryhmän puheenjohtajaksi, kuin Espoon Demarinuorten puheenjohtajaksi. Olenkin saanut nähdä jo läheltä ja kaukaa liiton poliittisen vaikuttamisen mahdollisuudet kuin järjestötoiminnan ongelmat ja onnistumiset. Näiden oppien kautta toivonkin voivani olla kehittämässä liittoamme vieläkin paremmaksi tulevaisuuden nuorille.

Minulle Demarinuoret tarkoittaa yhteisöllisyyttä, arvoperhettä. Vaikka meitä yhdistääkin arvojemme lisäksi moni muukin asia, kohtaamme ajoittain myös vastakkainasettelua. Toivomuksenani olisi, että mielipide-erot eivät kuitenkaan ajaisi meitä tilanteeseen, jossa osapuolia syrjittäisiin. Nuorisoliittona me olemme se kasvualusta, jossa nuoren tulee saada kokeilla omia siipiään ja testata näkemyksiään poliittisessa debatissa, onnistua ja epäonnistua. Tätä roolia meidän tuleekin vahvistaa entisestään, ja löytää keinot luoda turvallinen toimintaympäristö jokaiselle toimijalle.

Yhteisöllisyys ja kansainvälisyys ovat mielestäni Demarinuorten vahvuuksia. Vahvistetaan niitä yhdessä. Unohtamatta tietenkään mahtavia karaokeiltoja teidän kanssa!

Teo Rautio, Kouvola
Ehdolla liittohallituksen jäseneksi

Hei kaikki ystävät ja toverit!

Minulle politiikka on ollut valtava kiinnostuksen kohde niin kauan kun jaksan muistaa, mutta vasta viime vuonna aloin uskoa omaavani riittävät voimavarat itse poliittiseen toimintaan mukaan lähtemiseen. Jos olisin tiennyt kuinka lämpimän vastaanoton saisin Demarinuorissa, olisin varmasti liittynyt jo vuosia sitten.

Siinä lyhyessä ajassa jonka olen saanut olla Demarinuorten jäsenenä, olen saanut niin monia uusia upeita tuttavuuksia ja hyviä muistoja, etten voisi niitä edes luetella. Todella uskon Demarinuorista löytäneeni poliittisen kotini, ja palan halusta päästä kehittämään järjestömme toimintaa myös valtakunnallisella tasolla.

Liittohallituksessa toivoisin pääkohtaisesti pääseväni ajamaan Demarinuoria läheisempään yhteistyöhön sekä puoluehallituksen, että muiden puolueiden nuorisojärjestöjen kanssa. Uskon meillä Demarinuorilla olevan valtavasti annettavaa valtakunnalliseen politiikkaan, mutta etenkin piiritasolla sen alueen vaikutuskanavat ovat tällä hetkellä valitettavan harvassa. Näkisin myös Demarinuorten ja muiden puolueiden nuorisojärjestöjen välisessä nykyistä tiiviimmässä yhteistyössä valtavasti potentiaalia nuorten näkyvyyden lisäämiseksi valtakunnallisessa politiikassa.

Sami Salminen, Heinola
Ehdolla liittohallituksen jäseneksi

Olen 24-vuotias kaupunginvaltuutettu ja kokenut järjestötoimija, joka tavoittelee jatkokautta Demarinuorten liittohallituksessa. Korona vuodet toivat järjestötoimintaamme äkkipysähdyksen. Näiden alkuvaikeuksien jälkeen lähdimme liittohallituksessa määrätietoisesti kehittämään Demarinuorten toimintaa 2020-luvun nuorisojärjestöksi. Tätä työtä haluan olla edistämässä jatkossakin!

Tulevalla kaudella Demarinuorten tulee panostaa periaateohjelman uudistamiseen. Poliittinen ohjelmatyö ei tule valmiiksi, ellemme yhdessä jäsenistön kanssa pohdi myös järjestömme syvintä olemusta periaateohjelman kautta. Jäsenten osallistaminen tähän työhön laajalla rintamalla on erittäin tärkeää.

Koulutusten uudistamista pitää jatkaa ja tämän avuksi tulee etsiä uusia tulevaisuuden ratkaisuja. Tällainen ratkaisu on luoda Demarinuorille täysin sähköinen koulutusalusta, joka mahdollistaa koulutustemme saavutettavuuden jokaiselle jäsenelle. Jokaisella jäsenellä on näin ollen mahdollisuus kouluttautua järjestötoiminnan saloihin ja ottaa selvää viimeisimmistä politiikkasektoreiden muutoksesta.

Riku-Petteri Vainio, Tampere
Ehdolla liittohallituksen jäseneksi

Morjesta toverit hyvät!

Olen 24-vuotias freelancer kuvaaja Tampereelta, joka vapaa-ajallaan toimii Tampereen Demarinuorten puheenjohtajana, sekä Länsi-Suomen Demarinuorten varapuheenjohtajana ja on ehdolla kevään liittokokouksessa Demarinuorten liittohallitukseen!

Vuoden 2020 lopulla sosialidemokraatit vakuuttivat minut, joka on ollut jo kauan politiikasta kiinnostunut. Silloin tajusin, että arvoni osuvat yks yhteen kyseisen puolueen kanssa ja oli jälleen aika aktivoitua poliittisesti, sitten Porin nuorisovaltuusto aikojen. Päätin liittyä demarinuorten jäseneksi ja tutusta Tampereen Demarinuorten toimintaan. Tapasin monta erinomaista ihmistä jo ensimmäisessä tapahtumassa, joka oli Megazonessa järjestetty uusien ilta ja tiesin haluavani olla osa tätä järjestöä. Osallistuin Tampereen Demarinuorten syyskokoukseen ja sen jälkeen toimin osaston varapuheenjohtajana ja viestintätiimin vetäjänä!

Lähden ehdolle liittohallitukseen, koska haluan edistää nuorisojärjestömme kasvua tulevaisuudessa. Lisäksi haluan edistää liiton ja osastojen välistä yhteistyötä, koska kaikki toiminta tapahtuu kentällä. Oli se sitten hauskoja jäsenhankinta tapahtumia, vaalityötä tai mielenilmaisuja!

Jos haluat kysyä jotain tai tukea niin yhteyttä voi ottaa somessa (Instagram ja Twitter) @RikuPVainio

Jutta Vihonen, Tampere
Ehdolla liittohallituksen jäseneksi

Olen Jutta “Juttis” Vihonen, 23-vuotias tamperelainen. Nuoren palkansaajan ääni ja ammatillisen koulutuksen osaaja.

Omaan savolaisen sydämen, jota vahvistin kolme vuotta Vantaalla vilkkaan viihdekeskuksen työssä ja kuntavaaliehdokkaana. Viidessä kunnassa asuneena tiedän monia toimintatapoja nuorisotyöstä, sekä mitä pienen ja suuren kunnan erot ovat arkipäivässä. Vaikuttaminen alkoi Varkauden nuorisovaltuustosta, luonnollisena jatkumona amis-opinnoissa alkoi opiskelijoiden edunvalvonta. Olen luotsannut ison opiskelijakunnan hallitusta ja ollut ääni oppilaitoksen johtoryhmässä.

Valtakunnallisen opiskelijajärjestön puheenjohtajuus ja kattavat työkokemukset on kasvattaneet laajaa verkostoa, jota olen valmis hyödyntämään luottamustoimijana. Tarjoilijan ammatti yhdistettynä henkilöstöedustajan rooliin on opettanut päätöksentekokyvyn ja järkevyyden yllättävässä tilanteessa paineen alaisena.

Liityin SDP:n ja Demarinuorten jäseneksi 2019, syynä puolueen työntekijämyönteiset arvot ja ajatus koulutuksesta investointina. Osaamiseni vahvistaisi nuorisoliiton tietoa toisen asteen koulutuspolitiikasta, tukisi jäsenjärjestöjen kanssa tehtävää yhteistyötä ja edistäisi työmarkkinapoliitikan linjoja nuoret huomioivaksi.

Jonatan Wikström, Vaasa
Ehdolla liittohallituksen jäseneksi

Hyvät toverit! Meidän tulee olla ylpeitä kaikesta siitä, mitä me ja aiemmat sukupolvet ennen meitä ovat saavuttaneet, mutta meidän ei pitäisi koskaan olla tyytyväisiä. Liityin Demarinuoriin kolme vuotta sitten, koska työ tasa-arvoisen, oikeudenmukaisen ja demokraattisen maailman puolesta ei lopu koskaan ja haluan olla mukana rakentamassa parempaa tulevaisuutta kaikille.

Tärkein henkilökohtainen tavoitteeni on kannustaa nuoria osallistumaan politiikkaan. Me nuoret olemme aliedustettuina kaikissa päätöksentekoelimissä ja haluan varmistaa, että nuorten ääni tulee kuulolle.

Sitä varten tarvitsemme kaksi asiaa: yhteistyötä ja kasvatusta. Haluan jatkaa ja kehittää yhteistyötä yli puoluerajojen. Meidän tulee tehdä yhä enemmän yhteisiä kannanottoja sekä järjestää yhteisiä tapahtumia, mielenosoituksia ja kampanjoita. Vuosien varrella olen löytänyt monia ystäviä yli puoluerajojen ja uskon, että minulla on mahdollisuus kehittää vahvaa yhteistyötä.

Sitten haluan varmistaa, että demarinuoret jatkaa jäsentensä kasvattamista aktiivisiksi yhteiskunnan vaikuttajiksi, kuten liitto on kasvattanut minua. Meidän on koulutettava, rohkaistava ja luotava mahdollisuuksia jäsenillemme saada äänensä kuuluviin. Tämä tulisi olla Demarinuorten päätehtävää.