Kuluva vuosi on kaikkine vastoinkäymisineen ollut piirimme näkökulmasta onnistunut. Vaikka toimintaa piiritasolla ei ole kovasti ollutkaan, ovat osastot JSDN sekä Tampereen Demarinuoret toimineet aktiivisesti. Lisäksi Pohjanmaan alueelta on löytynyt aktiivisia jäseniä, joilla on halua laittaa pyörät pyörimään myös siellä.

Piirihallituksen vuoden suurin haaste on ollut ja on yhä talouden tasapainottaminen. Suunta on oikea, mutta työtä on edelleen tehtävä ja paljon. Erilaisia varainhankintaideoita saa erittäin mielellään ehdottaa hallitukselle!

Piirin järjestämä toiminta on alkuvuoden osalta keskittynyt hyvin pitkälti liittokokoukseen. Järjestimme liittokokouskoulutukset Jyväskylässä, Tampereella sekä Vaasassa. Tampereen tapaamisessa oli paikalla myös Demarinuorten poliittinen sihteeri Matias Mäkynen. Lisäksi järjestimme kaksi delegaatiotapaamista sekä puhuimme liittokokoukseen liittyvistä asioista kevätkokouksessa Tampereella. Liittokokoukseen keskittyminen myös näkyi, sillä piirimme delegaatit olivat kokouksessa hyvin perehtyneitä asiakirjoihin, tekivät aktiivista työtä valiokunnissa ja koko kokouksen ajan ryhmämme toimi yhtenäisenä. Ryhmäpäätöksiä emme tehneet, mutta asioista keskustelimme. Ryhmän hyvä henki myös näkyi liittokokouksen aikaisissa tapaamisissa, joissa jokainen sai ja uskalsi hyvässä hengessä kertoa oman kantansa asioihin.

Liittokokouksessa piirimme sai suuren voiton, kun edellisestä kahdesta vuodesta poiketen koko piirimme alueella on edustus liiton johdossa. Toiminnan ja jäsenhankinnan kannalta haastavalta Pohjanmaalta oleva Mikkel Näkkäläjärvi valittiin 2. varapuheenjohtajaksi. Liittohallitukseen valittiin tamperelainen Inna Rokosa sekä jyväskyläläinen Annu Komulainen. Toveri Komulainen on kotoisin Pohjois-Savosta ja onkin sanonut tuovansa myös ilman liittohallituspaikkaa jääneen Itä-Suomen äänen kuuluviin.

Piirimme on keskittynyt alkuvuoden aikana muuhunkin kuin liittokokoukseen. Asetuimme julkisesti tukemaan pirkanmaalaista Kaisa Pennyä eurovaaleissa ja järjestimme eurovaalitapahtuman Vaasassa. Tilaisuuden jälkeen kampanjoimme Pennyn kanssa Vaasan torilla. Lisäksi osastoissa tehtiin aktiivista työtä Pennyn sekä Timo Harakan eteen.

Piirihallitus on kokoustanut vuoden aikana 5 kertaa. Kokouksista yksi on pidetty sähköpostikokouksena. Järjestäytymiskokous pidettiin osastojen uusien toimijoiden perehdytyksen yhteydessä Tampereella. Kokousten lisäksi hallituksemme on pitänyt tiivistä yhteyttä Facebookin suljetun ryhmän kautta. Mikäli kaipaat lisätietoa piirihallituksen kokouksista ja päätöksistä, ota ihmeessä yhteyttä allekirjoittaneeseen. Piirihallituksen kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille ja niistä tullaan tiedottamaan aiempaa aktiivisemmin. Kokoukset pyritään järjestämään tapahtumien yhteydessä, jolloin jäsenistöä on muutenkin paikalla. Piirihallituksen kokousten matkakuluja emme valitettavasti kuitenkaan voi kustantaa muille kuin hallituksen jäsenille johtuen piirin heikosta taloudellisesta tilanteesta. Toivotaan kuitenkin, että tilanne on tulevaisuudessa parempi.

Piirihallituksen seuraava kokous, mikäli mitään radikaalia ei tapahdu, on elokuussa. Loppuvuodelle on ainakin tiedossa varainhankintaa kirpparimuodossa sekä liittokokoussaunailta. Syyskokouksen yhteyteen tullaan suunnittelemaan myös jonkinlaista ohjelmaa ja toivomme saavamme aikaan varainhankintamielessä myös isomman tapahtuman, johon saapuu tovereita ympäri Suomen. Suunnitelmat ovat kuitenkin vielä hieman auki, kuten saattaa huomata. Kaikenlaisia toiveita tapahtumien luonteesta ja sisällöstä otetaan hyvin mielellään vastaan.

Piirimme työntekijänä toimii vuoden loppuun Henri Kultalahti. Järjestösihteerimme Henna-Riikka Kuivalainen on valloittamassa maailmaa, mutta palaa Hämeenpuiston toimistolle jälleen tammikuussa.

Tähän loppuun voisin vielä mainita, että nettisivumme kaipaa aina lisää sisältöä. Jos siis sinulta löytyy kirjoituksia, jotka haluaisit nettisivuilla julkaista, laita ihmeessä tulemaan os. granlund.milla(a)gmail.com. Kuvat piristävät sivuja myös aina!

Nyt kuitenkin piirihallituksemme siirtyy osittaiselle kesälomalle.

Oikein ihanaa kesää kaikille, rakkaat toverit!

Milla

10448830_10152245426509403_4018391729027337901_n