Mikä Demarinuoret?

Demarinuoret on valtakunnallinen poliittinen nuorisojärjestö. Toimintamme on suunnattu 15–29-vuotiaille nuorille, jotka haluavat vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin samanhenkisessä seurassa. Voit siis liittyä jäseneksemme heti kun olet täyttänyt 15 vuotta. Vaikutamme kaikilla yhteiskunnan ja politiikan alueilla, ja kansainvälisyys on luonnollinen osa toimintaamme. Liittymällä Demarinuoriin olet osa suurta maailmanlaajuista sosialidemokraattista liikettä.

Arvot

Tavoitteenamme on edistää tasa-arvoa, vapautta ja yhdenvertaisuutta. Olemme demokratian, solidaarisuuden ja kansainvälisyyden periaatteita puolustava feministinen järjestö. Me uskomme, että meillä kaikilla on oikeus koulutukseen, työhön, hyvinvointiin ja onnelliseen elämään, huolehtimalla siitä, että kaikilla on yhtäläinen ja tasa-arvoinen mahdollisuus elää ja toteuttaa itseään, niin ettei se heikennä muiden mahdollisuuksia.

Demarinuorten XXV liittokokouksessa kesäkuussa 2014 hyväksyttiin järjestölle uusi periaateohjelma sekä veropoliittinen ohjelma. Liittokokouksessa 2022 päivitettiin poliittinen ohjelma. Periaateohjelmasta löydät periaatteet, joiden pohjalle Sosialidemokraattiset nuoret pohjaa kaiken toimintansa. Poliittisesta ohjelmasta löydät konkreettiset poliittiset tavoitteemme kultakin politiikan alalta. Sektoriohjelmissa olemme syventyneet eri politiikan lohkoihin vieläkin perusteellisemmin.

Oheisesta valikosta voit tarkastella liittokokousten hyväksymiä poliittisia asiakirjoja. Tervetuloa tutustumaan!