Julkaistu 5.11.2013 Länsi-Uusimaassa vastineena Eila Hassisen kirjoitukseen 29.10 Länsi-Uusimaassa.

Eila Hassinen (ps. kaupunginvaltuutettu) kirjoitti kannastaan Lohjan perusturvalautakunnan esitykseen 30 pakolaisen vastaanottamiseksi vuonna 2015. Hassinen perustelee kantaansa taloudella, ja sillä, ettei halua Lohjan muuttuvan paikkakunnaksi, jossa naiset ovat erotettu miehistä, naisten täytyy käyttää huntua, raiskattuja naisia kivitetään ja aamuherätys tapahtuu minareetin tornista.

Hassinen kertoo, ettei ole rasisti. En kuitenkaan tiedä miksi muuksi hänen asennoitumistaan muihin kulttuureihin voisi kutsua. Puhumme 30 pakolaisen vastaanottamisesta 50 000 asukkaan kaupunkiin. En usko, että 30 pakolaista joiden suurin toive lienee, ettei heidän tarvitsisi pelätä henkensä puolesta päivittäin tulevat kääntämään Lohjan ääri-islamiin.

Suomi pyrkii ensisijaisesti auttamaan hätää kärsiviä kohteessa. Pakolaisia otetaan tänne vain silloin kuin muu ei auta. Pitäisikö meidän taloudellisen tilanteemme (joka kuitenkin on maailman parhaimpia) tai perusteettomien ennakkoluulojen takia tuomita täältä turvaa hakevat varmaan kuolemaan? Olemmeko me todella niin ahneita?

Maahanmuuttoon liittyy ongelmia, se on totta. Maahanmuutosta on tehty paljon tieteellistä tutkimusta, joka kuitenkin osoittaa maahanmuuton vaikutuksen olevan pitkällä aikavälillä positiivinen. Maahanmuuton aiheuttamat ongelmat ja lieveilmiöt häviävät varsin nopeasti, ja maahanmuuttajat ja heidän jälkipolvensa lähes poikkeuksetta sopeutuvat yhteiskuntaan ja kantaväestöön. Maailmanhistoria ei tunne tapausta, jossa kontrolloitu maahanmuutto olisi johtanut kantaväestön syrjäyttämiseen.

Hassinen myös vaatii, että päätösvalta maassamme on pidettävä ”maltillisten suomalaisten” käsissä. Kuuluuko demokraattinen päätösvalta vain tietyllä tavalla suuntautuneille kantasuomalaisille? Jos Hassinen tutkisi pakolaisten lähtömaita, saattaisi hän huomata, että nimenomaan tämä ajattelu on ajanut maat tilanteeseen, jossa vallankäyttö käy vain aseiden kautta vahvemman oikeudella.

Lassi Jääskeläinen
Lohjan Demarinuorten toiminnan organisaattori, Uudenmaan Demarinuorten hallituksen jäsen