Moikka!
Mä oon Neea Kähkönen ja mut valittiin piirin syyskokouksessa Lounais-Suomen Demarinuorten puheenjohtajaksi vuodelle 2017. Olen 22-vuotias porilais-turkulainen yhteisöpedagogiopiskelija.


Tänä keväänä, kuten varmaan jo tiedätte on kuntavaalit. On tosi mahtavaa, että niin Varsinais-Suomessa kuin Satakunnassa on useampi nuori ehdokas. Jos et koe, että ehdokkuus olis se sun juttu niin kannattaa hakea jonkun hyvän tyypin tukitiimiin tai ota yhteyttä muhun tai Kati Saariseen, meidän järjestösihteeriin, niin me kyllä autetaan löytämään just sulle sopiva juttu kuntavaaleihin 🙂


Kuntavaalit tulee olemaan kevään pääpainopiste ja annammekin alueille rauhan vaalityön ajaksi. Toimimme tukena ja rinnalla kaikissa vaaleihin ja muissa askarruttavissa asioissa.
Demarinuorilla on omia vaaliteemoja kuten maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille, harrastusmaksujen kohtuullistaminen ja hävikkiruoan myynti kuntalaisille edullisesti.
Maksuttoman ehkäisyn tarjoaminen kunnan alle 25-vuotiaille on vastuullista ja tasoittaa nuorten eroja terveydessä ja hyvinvoinnissa.
20-24 vuotiaiden keskuudessa tehdään eniten abortteja. Oikea ehkäisymuoto tai ehkäisy ylipäätänsä ei saa olla kytköksissä taloudelliseen asemaan. On tärkeää, että myös kondomit ovat maksuttomia koska vain ne suojaavat sukupuolitaudeilta.
Haluamme, että jokaisella nuorella on mahdollisuus harrastaa. Kunnan on tarjottava monipuolisia ja kohtuuhintaisia harrastusmahdollisuuksia. Tarjonta ei saa rajoittua vain liikunnan tarjoamiseen vaan on myös muistettava myös muut harrastusmuodot kuten taide-, musiikki ja virtuaalipelaaminen.
Hävikkiruoka on tuotava kuntalaisten saataville edullisesti. Uskon, että tämä palvelisi ihan jokaista joka haluaisi syödä muutamalla eurolla. Erityisesti opiskelijat, työttömät, vanhukset ja muut niukassa elämäntilanteessa olevat hyötyisivät tästä. Sen sijaan kun ruokkisimme roskista niin annetaan aivan syömäkelpoinen ruoka kuluttajien käyttöön!


Piirien puheenjohtajilla on kokous Liiton pääsihteerin Elisan kanssa tässä kuussa, jossa yhdessä kartoitamme alueiden tilannetta ja piirin tulevaa vuotta.
Seuratkaa piirin facebookkia ja Kati tiedottaa mm. Jäsenkirjeiden avulla, johon on listattu alueiden tapahtumia.
Kuntavaalit ovat paikallisvaalit. Kunnassa päätetään monista arjen tärkeimmistä asioista. Muista, että voit itse vaikuttaa! Jos näet epäkohtia kunnassasi niin ryhdy rohkeasti muuttamaan niitä. Nyt on aika uudelle sukupolvelle! Menestyksekästä kuntavaalikevättä!
-Neea
IMG_7447