Hyvä Arktisen Banaanin väki sekä kirjakaupat, kuten Suomalainen kirjakauppa ja Akateeminen kirjakauppa.
Kansamme historian synkimmästä tapahtumasta, sisällissodasta, on kulunut nyt 101 vuotta. Muutama viime vuosi tapahtumaa on muisteltu ja kuvattu myös kirjallisuudessamme ahkerasti, myös teidän julkaisemananne sarjakuvan keinoin ja Finlandian arvoisesti. Aika on parantanut haavoja ja yhtenäistänyt yhteiskuntaamme, mutta menneisyyttä ei pitäisi silti unohtaa. Kun muistamme koetut tragediat, voimme välttää ne tulevaisuudessa, jos otamme opiksi historiasta.
Valkoisen puolen (miesten tekemän ja miehistä kertovan) historiankirjoituksen rinnalle on sadassa ja yhdessä vuodessa saatu myös punaista näkökulmaa ja vihdoin myös naisten kokemuksia sodasta. Erityisesti Reetta Laitisen toimittama Sisaret 1918 -sarjakuva-antologia (2018) kuvaa raakaa aihetta ansiokkaasti ja monelle kohderyhmälle sopivalla tavalla: sarjakuvan keinoin sekä historiaa taustoittavin uskottavin luvuin. Usein yhteiskunnallisessa keskustelussa ja historiankirjoituksessa toissijaiseksi jäävä naisten kokemus elämästä sodan aikana välittyy teoksesta koskettavasti.
Teoksen ansiokkuus on todistettu viimeistään tänä keväänä, kun valokuvaaja Meeri Koutaniemi myönsi sille sarjakuva-Finlandian. Vastaavasti sisällissodan muistovuonna kirjallisuus-Finlandiaa ei saanut sisällissodasta kertova teos, vaikka niitäkin oli ehdolla. Ennen kaikkea Sisaret 1918 antaa äänen naisille ja kunnioittaa tarinansa kertoneita naisia. Teos on myös esimerkiksi äidinkielessä, historiassa ja yhteiskuntaopissa monenikäisille oppimateriaaliksi sopiva teos.
Sisaret 1918 on yhteiskunnallisesti, historiallisesti, taiteellisesti ja feministisesti arvokas teos. Tampereen Demarinuoret toivovat, että kirjasta voisi ottaa uuden painoksen. Lukijoita riittää vähintään seuraaville sadalle vuodelle.
Tampereen Demarinuoret, puheenjohtaja Outi Mikkola