Demarinuoret kannustaa kaikkia äänestämään parlamenttivaaleissa demokraattisemman ja sosiaalisesti oikeudenmukaisemman Euroopan unionin puolesta, jonka talouspolitiikan lähtökohtana on ihmisten hyvinvoinnin lisääminen. Ääni sosialidemokraateille on ääni tulevaisuuden Euroopalle, jossa keskitytään taloutta elvyttäviin ja työllisyyttä lisääviin toimenpiteisiin.

– Oikeistoliberaalien harjoittama järjetön leikkaushuuma ei lisää ihmisten hyvinvointia, vaan tuhoaa Euroopan talouskasvun, kasvattaa tuloeroja ja vaikeuttaa uusien työpaikkojen syntymistä. Meidän täytyy muistaa, että talouskriisi ei ole syy eurooppalaisten hyvinvointivaltioiden alasajolle, vaan puhtaasti poliittinen valinta. Leikkaustielle lähteneet maat eivät ole toipuneet finanssikriisistä samalla tavalla kuin elvytykseen, julkisiin investointeihin ja kasvupolitiikkaan panostaneet valtiot, kommentoi Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen.

Demarinuorten mielestä on surullista, että suomalaisessa talouspoliittisessa keskustelussa ei nähdä metsää puilta. Suomella on vaihtoehtoja, mutta olemme jämähtäneet talouspoliittiseen linjaan, joka vaarantaa eurooppalaisten hyvinvoinnin ja syöksee Euroopan alati pahenevaan sosiaaliseen kriisiin.

– Näissä parlamenttivaaleissa meillä eurooppalaisilla on mahdollisuus muuttaa EU:n kurssia. Vuosia jatkunut kaaosmainen taloustilanne on osoittanut oikeiston johdolla rakennetun järjestelmän heikkoudet, ja nyt on sosialidemokraattien aika korjata tilanne. Jo EU:n perusoikeuskirjassa on linjattu, että unioni perustuu ”ihmisarvon, vapauden, yhdenvertaisuuden ja yhteisvastuun jakamattomiin ja yleismaailmallisiin arvoihin”. On selvää, että nämä periaatteet kaipaavat edelleen puolustamista, päättää Räsänen.

Lisätiedot:

Joona Räsänen
puheenjohtaja

050 547 5590
joona.rasanen(a)demarinuoret.fi