Demarinuoret lähtee SDP:n puoluekokoukseen innostuneena uudistamaan puoluetta ja tekemään työtä sukupolvien välisen solidaarisuuden edistämiseksi. Nuorisoliitto on laatinut puoluekokoukselle 11 aloitetta, joista tärkeimpänä on sosiaaliturvan uudistaminen yksinkertaiseksi ja kannustavaksi Yleisturvaksi.

“SDP:n on otettava askel eteenpäin ja tartuttava muuttuvan maailman haasteisiin. Suomalainen sosiaaliturva on byrokraattinen, monimutkainen, monilta osin epälooginen ja kaipaa kipeästi uudistamista. Olemme tarjonneet konkreettisen ja loppuun asti mietityn valmiin mallin. Puoluekokouksella on oltava rohkeutta tarttua Yleisturvaan”, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi vetoaa.

Demarinuoret muistuttaa, että SDP:n on oltava valmis paitsi huhtikuun kuntavaaleihin, mutta myös seuraaviin eduskuntavaaleihin ja pääministeripuolueen asemaan.

“Suomalaisten luottamuksen voittaa se puolue, joka kykenee tunnistamaan yhteiskuntamme tärkeimmät kehittämiskohteet ja tarjoamaan niiden ratkaisemiseksi uskottavia vastauksia. Pelkkä hallituksen esitysten kritisoiminen ei riitä. Teknologian kehitys, työn muutos ja eriarvoistuminen ovat aikamme suuria kysymyksiä. Näihin Yleisturva osaltaan vastaa”, Näkkäläjärvi toteaa.

Puoluekokouksen 500:sta äänivaltaisesta kokousedustajasta nuoria on noin 70. Demarinuoret lähettää Lahden puoluekokoukseen lisäksi 16-henkisen vaikuttajatiimin, joka keskustelee puoluekokousedustajien kanssa mielellään Demarinuorten aloitteista. Demarinuoret on puoluekokouksessa aktiivisesti vaikuttamassa puolueen ja Suomen tulevaisuuteen.

“Nuorten vahva edustus puoluekokouksessa on todella tärkeää. Toivon, että puoluekokouksella on rohkeutta katsoa pitkälle tulevaisuuteen ja tehdä edistyksellisiä tulevaisuuspäätöksiä. Vetoankin kokousedustajiin, että he toimisivat vastuullisesti ja äänestäisivät käsittelyssä olevista eläkealoitteista puoluehallituksen pohjan mukaisesti. Jokaiselle on taattava hyvä eläke, myös nuorelle sukupolvelle”, Näkkäläjärvi päättää

Demarinuorten tunnelmia SDP:n puoluekokouksesta voit seurata Demarinuorten Twitterissä (@Demarinuoret), Instagramissa (demarinuoret), Snapchatissa (demarinuoret.fi) ja Facebookissa (facebook.com/demarinuoret).

Demarinuorten puoluekokousaloitteet:

https://demarinuoret.fi/sdpn-puoluekokous/

Lisätietoja:

Mikkel Näkkäläjärvi
Puheenjohtaja
040 076 5002
mikkel.nakkalajarvi@demarinuoret.fi