Demarinuoret on pettynyt, että hallituksen säästötalkoiden maksajiksi joutuivat pienipalkkaiset, erityisesti julkisella sektorilla ja palvelualalla työskentelevät naiset ja nuoret. Hallituksen päätökset romuttavat heidän jo valmiiksi matalaa tulotasoa entisestään. Nuorisoliiton mukaan hallitus jatkaa tuttua tarinointia, jossa säästöjä ja leikkauksia perustellaan valtavilla dynaamisilla vaikutuksilla ja uusien työpaikkojen syntymisellä. Tilastojen valossa nämä dynaamiset vaikutukset eivät ole toteutuneen.

– Jos näitä hallituksen keinojen vaikutuksia on uskominen, nyt on syytä tapahtua jotain ja pian. Viimeisen viiden vuoden aikana työnantajien Kela-maksu on poistettu, yhteisöveroa on alennettu merkittävästi ja nyt yksityisen työnantajan sosiaaliturvamaksua alennetaan huomattavasti. Näiden toimien hintalappu on yhteensä yli kaksi miljardia euroa, mutta dynaamisia vaikutuksia eli työpaikkoja ei näy eikä kuulu. Ei ole ihme, että ihmiset kyseenalaistavat näiden keinojen toimivuuden ja oikeudenmukaisuuden, lataa Demarinuorten puheenjohtaja, kansanedustaja Joona Räsänen.

Demarinuorten mielestä on äärimmäisen huolestuttavaa, että Suomessa on siirrytty sopimisen kulttuurista pakottamisen kulttuuriin. Yksipuolisella sanelupolitiikalla saavutetaan harvoin oikeasti kestäviä tuloksia. Totuus on, että tämän ”sopimuksen” maksumiehiksi joutuivat pienituloiset suomalaiset.

– Kyllä tässä kokoomus vei perussuomalaisia ja keskustaa kuin litran mittaa. Täytyy ihmetellä, että miten hallituksen pienin puolue pystyy sanelemaan hallituksen suunnan, kun vielä aikaisemmin Sipilä, Soini ja Lindström ovat näitä toimia vastustaneet, päättää Räsänen.

Lisätiedot:

Joona Räsänen
Demarinuorten puheenjohtaja, kansanedustaja
0505475590
joona.rasanen@demarinuoret.fi