Kiinnostaako ura poliittisen viestinnän parissa? Saako ajatus vaaliviestinnästä inspiroitumaan ja innostumaan? Tunnetko Twitterin, Instagramin ja muiden somealustojen salat?

Viestintäsuunnittelijana vastaat liiton viestinnän suunnittelusta, koordinoinnista ja toteutuksesta. Työtehtäviin kuuluvat päivittäiset viestinnän tehtävät, kuten kannanottojen ja kuvien valmistelu, järjestön vaali- ja kampanjaviestintä, sosiaalisen median sisältöjen tuottaminen sekä järjestön sisäisen ja ulkoisen viestinnän koordinoiminen.

Viestintäsuunnittelija työskentelee osana poliittista osastoa ja osallistuu keskeisesti liiton vaikuttamistyöhön, mutta tekee tiivistä yhteistyötä myös järjestöosaston ja piirijärjestöjen kanssa.

Edellytämme sinulta:

 • visiota poliittisen viestinnän sisältöjen tuottamiseen
 • poliittista ymmärrystä ja kiinnostusta maailman muuttamiseen
 • sujuvaa suomen kielen taitoa ja kieliopin osaamista
 • visuaalista silmää
 • valmiutta itsenäiseen työskentelyyn
 • kykyä tukea muita työntekijöitä ja vapaaehtoisia viestinnän tuottamisessa
 • sosialidemokraattista arvomaailmaa

Katsomme eduksi myös:

 • kokemuksen politiikasta ja järjestötoiminnasta
 • kokemuksen sosiaalisen median sisällön tuotannosta
 • kiinnostuksen syventyä viestinnän analysointiin ja mittaamiseen
 • kokemuksen WordPressista ja Adoben ohjelmistoista (mm. InDesign, Photoshop)
 • ruotsin ja muiden mahdollisten kielten taidon

Viestintäsuunnittelijana menestyminen ei vaadi sinulta pitkää työkokemusta, vaan kiinnostusta ajankohtaisten asioiden seuraamiseen, ideointikykyä ja oma-aloitteista työotetta.

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja haastavan työn valtakunnallisessa järjestössä, mahtavan työyhteisön puoluetoimistolla, joustavan työympäristön sekä ainutlaatuisia verkostoja ja mahdollisuuksia urallasi.

Toivomme sinun aloittavan työsi joulukuun 2023 alkupuolella tai tarvittaessa sopimuksen mukaan. Tehtävä on kokoaikainen (35 h/vko, kesätyöaika 1.7.-31.8. 30 h/vko) ja siinä noudatetaan Sosialidemokraattisen työnantajayhdistys STY ry:n ja järjestötoimitsijain liitto JTL ry:n välistä työehtosopimusta. Työ sisältää satunnaisia ilta- ja viikonlopputöitä.

Työn aloituspalkka on n. 2300 euroa, mutta tarkentuu hakijan aiemman kokemuksen ja osaamisen mukaan. Lisäksi tarjoamme kattavat työsuhde-edut (laaja työterveys, lounasetu, virike-etu ja puhelinetu sekä mahdollisuus kehittää ammattitaitoa kouluttautumalla). Työpiste sijaitsee Helsingissä, mutta työ mahdollistaa joustavasti myös satunnaisen etätyöskentelyn.

Toimita hakemus ja CV pdf-tiedostoina viimeistään 27.11.2023 klo 15 mennessä pääsihteeri Sara Saloselle osoitteeseen sara.salonen@demarinuoret.fi. Otsikoi viestisi “Viestintäsuunnittelija”. Toivomme sinun liittävän mukaan lisäksi vapaamuotoisen portfolion, joka kuvastaa itseäsi viestijänä ja/tai visiotasi siitä, millaista on kiinnostava poliittinen viestintä.

Haastattelut pyritään järjestämään perjantaina 1.12. ja liittohallitus tekee päätöksen viestintäsuunnittelijan valinnasta kokouksessaan 4.12.

Lisätiedot:
Sara Salonen
sara.salonen@demarinuoret.fi
+358404839976