Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on saanut 40,7 % äänistä Demarinuorten järjestämässä jäsenkyselyssä SDP:n presidenttiehdokkaasta. SDP:n presidenttiehdokkuudesta kilvoittelee Feldt-Rannan lisäksi kansanedustajat Tuula Haatainen ja Sirpa Paatero. SDP järjestää presidenttiehdokkaasta jäsenäänestyksen elokuussa ja ehdokas valitaan puoluevaltuuston kokouksessa 2.9. Jyväskylässä.

“Presidentinvaalit ovat hyvä mahdollisuus käydä keskustelua Suomen asemasta ja toiminnasta maailmassa. Asenteet ja arvot ohjaavat kaikkea päätöksentekoa ja presidentinvaaleissa on kyse myös siitä millä arvoilla tätä maata johdetaan. Suomen on oltava nykyistä aktiivisempi toimija maailmalla, ajettava feminististä ulkopolitiikkaa ja nostettava rohkeasti esiin tärkeitä ihmisoikeuskysymyksiä. Esimerkiksi Venäjän saamelaisten ja suomensukuisten kansojen vaikea tilanne on tosiasia, josta Suomen olisi syytä olla huolissaan. Siksi tarvitsemme vahvan ja inhimillisillä arvoilla varustetun henkilön Suomen tasavallan presidentiksi”, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi toteaa.

Demarinuorten jäsenkysely järjestettiin 29.6.-6.7.2017 ja kyselyyn vastasi 194 henkilöä. Kyselyssä sai ehdottaa vapaasti SDP:n virallisten ehdokasehdokkaiden lisäksi myös muita henkilöitä. Äänet jakautuivat vastanneiden kesken seuraavasti:

Maarit Feldt-Ranta 40,7 %
Tuula Haatainen 28,9 %
Sirpa Paatero 9,8 %

Lisäksi 10 muuta nimeä saivat loput 20,6 % kyselyn äänistä. Esille nousivat esimerkiksi Mikkel Näkkäläjärvi ja Sanna Marin.

Lisätietoja:
Mikkel Näkkäläjärvi
Puheenjohtaja
040 076 5002
mikkel.nakkalajarvi@demarinuoret.fi