Pääministeri Alexander Stubb (kok) lausui tänään Keskuskauppakamarin veropäivässä pitämässään talous- ja veropoliittisessa katsauksessa, että Suomessa on ensi hallituskaudella vähennettävä julkisia menoja, eli leikattava yhteiskunnan tuottamia julkisia palveluja. Demarinuoret vaatii, että pääministerin on kerrottava kansalaisille suoraan, mitä palveluja hän haluaisi ensi hallituskaudella leikata.

– Stubbin leikkausinto on ollut tiedossa jo kauan, mutta seuraavaksi pääministerin olisi rehellistä kertoa, mistä hän aikoo leikkaukset tehdä. Haluaako Stubb rahoittaa parin miljardin veronkevennykset sosiaaliturvan leikkauksilla, lapsilisien poistamisella vai leikkaamalla vammaispalveluja?, tivaa Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen.

Demarinuoret muistuttaa, että Stubbin kaavailema talouspolitiikka ei ole sosiaalisesti oikeudenmukaista. Menoleikkaukset iskevät ankarimmin vähävaraisiin opiskelijoihin, lapsiperheisiin, työttömiin ja vanhuksiin.

– Tässä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa meidän on pidettävä entistä tiukemmin kiinni kansakuntamme yhtenäisyydestä eikä vauhdittaa eriarvoistumiskehitystä. On selvää, että tasa-arvoisella kansakunnalla on paremmat mahdollisuudet menestyä tulevaisuudessa. Siitä meidän on pidettävä kiinni, päättää Räsänen.

Lisätiedot:
Joona Räsänen
puheenjohtaja
050 547 5590
joona.rasanen@demarinuoret.fi