Demarinuoret iloitsee ja kiittää kaikkia osapuolia Pariisissa syntyneestä kunnianhimoisesta ilmastosopimuksesta. Sopimus on maapallon tulevaisuuden kannalta merkittävä ja toteutuessaan antaa toivoa paremmasta maailmasta. Meillä on vain yksi maapallo ja tehtävämme on turvata elämisen edellytykset myös tuleville sukupolville kaikkialla maailmassa.

– Maailman päättäjät osoittivat tänään historiallista rohkeutta päättäessään kunnianhimoisesta ilmastosopimuksesta. Tämä on planeetan, ihmiskunnan ja elämän voitto, sanoo Pariisissa Suomen delegation jäsenenä ollut Demarinuorten puheenjohtaja ja kansanedustaja Joona Räsänen.

Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti ilmaston lämpeneminen halutaan pysäyttää kahteen asteeseen ja pyrkimyksenä on puolitoista astetta. Sopimuksen edistymistä seurataan viiden vuoden välein. Välitarkastuksissa tavoitteita voidaan vain kiristää, ei lieventää. Sopimus myös sitoo lainopillisesti kaikkua mukana olevia maita.

– Kansainvälinen yhteistyö osoitti tänään toimivuutensa. Nyt on kaikkien sopijaosapuolten vuoro lunastaa sopimuksen lupaukset. Tavoitteisiin pääseminen edellyttää mailta aikaisempaa paljon kunnianhimoisempien ja määrätietoisempien toimien toteutusta sekä toteutuksen seurantaa. Näin toimien meillä on mahdollisuus onnistua tavoitteissamme, Räsänen sanoo.

– Suomen neuvottelijoille ja ministeri Tiilikaiselle täytyy antaa kiitosta. Oli hienoa olla paikanpäällä seuraamassa kuinka Suomi ja Euroopan unioni kantoivat neuvotteluissa edistyksen lippua. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Sopimuksen synnyttämät investoinnit kasvattavat myös monien suomalaisten yritysten markkinoita ja parantavat työllisyyttä vihreän talouden alalla, Räsänen lopettaa.

Lisätiedot:

Joona Räsänen
kansanedustaja, Demarinuorten puheenjohtaja
joona.rasanen@demarinuoret.fi
050 547 5590