SDP:n kolme päivää kestänyt puoluekokous Jyväskylässä on saatu päätökseen. Nuoret puoluekokousedustajat tekivät aktiivista työtä nuorisoliiton kantojen edistämiseksi, ja moni tavoitteistamme päätettiin ottaa osaksi puolueen poliittista ohjelmaa. 

Demarinuoret on harmissaan siitä, ettei äänestysikärajan laskeminen 16 ikävuoteen saanut riittävästi kannatusta. Nuoret täytyy ottaa yhä vahvemmin mukaan päätöksentekoon sekä antaa mahdollisuus poliittiseen vaikuttamiseen jo varhaisessa vaiheessa. 

”Apatiaa täynnä olevassa maailmassa nyt on aika lunastaa nuorille lupaus paremmasta. Kun 15-vuotias on rikosoikeudellisessakin vastuussa, on nuorilla aikuisilla myös oltava oikeus vaikuttaa siihen, millaiseen maailmaan he kasvavat”, Demarinuorten puheenjohtaja Emilia Kangaskolkka linjaa.

Yksi toteutuneista tavoitteista on yhdenvertaisen asevelvollisuuden kehittäminen, jonka eteen Demarinuoret jatkaa työskentelyä myös alkavan puoluekokouskauden aikana. Kirjaus on kuitenkin jo tärkeä erävoitto nuorisoliitolle.

”Tavoitteena on kehittää palvelusmalli sotilaalliset uhkakuvat, maanpuolustuksen ja kokonaisturvallisuuden tarpeet sekä kansantaloudelliset vaikutukset huomioon ottaen. Kokouksessa käärittiin jo hihat ja työhön ollaan valmiita. Tätä on odotettu”, iloitsee Demarinuorten liittohallituksen jäsen Ida-Susanna Pöllänen.

Yhdenvertaisen asevelvollisuuden lisäksi puoluekokouksessa hyväksyttiin muutosesitys maksutonta koulutusta koskien. Poliittiseen ohjelmaan tuli linjaus, että korkeakoulutuksen tulee olla maksutonta myös jokaiselle kansainväliselle opiskelijalle lähtömaasta riippumatta. 

”Koulutuksen maksuttomuus on loppujen lopuksi arvovalinta. Valinta yhdenvertaisuuden, solidaarisuuden ja tasapuolisten mahdollisuuksien tarjoamisen puolesta. Jos me emme puolusta näitä, niin ketkä sitten?” kysyi puoluekokousedustaja sekä Suomen ylioppilaskuntien liiton varapuheenjohtaja Pauliina Ryökäs.

Demarinuoret haluaa kiittää jokaista tavoitteitamme tukenutta henkilöä työstä yhdenvertaisemman ja toiveikkaamman tulevaisuuden rakentamiseksi. Lämpimät onnittelut myös puolueen päättäviin asemiin valituille henkilöille. Työ jatkuu!