Demarinuoret ja SONK kutsuvat kaikki opiskelija- ja nuorisojärjestöt valmistelemaan SDP:n vaihtoehtoista, yhteistä yhteiskuntasopimusta. Kutsut yhteiseen valmistelupöytään lähetetään ensi viikolla ja työ käynnistetään syyskuussa. Demarinuoret ja SONK koordinoivat valmistelua nuorten ja opiskelijoiden yhteiskuntasopimukseksi.

– Sipilän hallituksen käynnistämä yhteiskuntasopimuksen valmistelu on kapea-alaista ja siitä on jätetty ulos esimerkiksi kaikki nuorten ja opiskelijoiden edustajat. Hallitus ei nähtävästi halua kuunnella niitä, jotka todellisuudessa kantavat vastuun tulevaisuudesta. Nuorten pois jättäminen vie pohjan sopimukselta. Kun Sipilän hallitusta ei näytä laajempi yhteistyö kiinnostavan, jää tämä työ sosialidemokraattien harteille, sanoo Demarinuorten puheenjohtaja, kansanedustaja Joona Räsänen.

Yhteiskuntasopimuksen tavoitteena on muun muassa parantaa suomalaisen työelämän laatua ja varmistettua työelämän murroksen keskellä elävien ihmisten turvaa, vahvistaa suomalaisten koulutustason nousu kaikilla koulutuksen tasoilla, nostaa työllisten määrää ja saada pitkäaikaistyöttömien ja nuorten työttömien määrä puolittumaan vaalikauden aikana.

– Kestävä yhteiskuntasopimus saavutetaan ainoastaan laajamittaisella yhteistyöllä. Kutsumme mukaan kaikki halukkaat nuoriso- ja opiskelijajärjestöt valmistelemaan nuorten vaihtoehdon. Yhdessä meillä on mahdollisuus luoda sellainen sopimus, mikä oikeasti lisää sukupolvien välistä oikeudenmukaisuutta, päättää Demariopiskelijoiden puheenjohtaja Hanna Huumonen.

Lisätiedot:

Joona Räsänen
Demarinuorten puheenjohtaja, kansanedustaja
0505475590
joona.rasanen@demarinuoret.fi

Hanna Huumonen
Puheenjohtaja
Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry
puheenjohtaja@sonk.fi
045 112 9299