Demarinuoret haastaa kaikki Suomen kunnat julistautumaan syrjinnästä vapaiksi alueiksi. Oikeusministeriön Syrjinnästä vapaa alue -kampanja on ollut käynnissä jo usean vuoden ajan. Julistautuminen on merkki siitä, että kunta toivottaa kaikki ihmiset tervetulleiksi riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä taustasta, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

– Kunnilla on lain velvoittamia yhdenvertaisuussuunnitelmia ja hyviä käytäntöjä, mutta harmittavan vähän kuntia tai niiden toimijoita on tähän kampanjaan tarttunut. Tässä maailman ajassa julistautuminen on selkeä merkki ihmisille, että minkäänlaista syrjintää ei suvaita, kannustaa Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.

Liittymällä kampanjaan kunta antaa positiivisen viestin arvoistaan ja sitoutuu vähentämään eriarvoisuutta, sekä edistämään ja ylläpitämään yhdenvertaisuutta. Kunta halutaan nähdä paikkana, jossa jokaisella kuntalaisella on yhdenvertaiset mahdollisuudet ja oikeudet näkyä ja osallistua ja tuntea kuuluvansa osaksi yhteisöä.

– Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuessaan kunta edistää myös maahanmuuttajien yhteisöllistä kotoutumista. Se auttaa kiinnittämään huomion paitsi kunnan, myös jokaisen kuntalaisen omaan toimintaan. Jokainen voi pysähtyä pohtimaan, miten itse kohtelet tai puhuttelet muita ympärilläsi, ja miten toivoisit itseäsi kohdeltavan. Tämän vuoksi kunnan tulee kertoa näkyvästi kampanjaan liittymisestä, huomauttaa Näkkäläjärvi.

Demarinuoret toivoo, että kunnat tarttuvat haasteeseen, ja yhdenvertaisuuden edistäminen etenee askel kerrallaan.

Lisätietoja
Mikkel Näkkäläjärvi
Demarinuorten puheenjohtaja
p. 0400765002
mikkel.nakkalajarvi@demarinuoret.fi

#munkuntaLisää Demarinuorten vaalitavoitteista täällä.