Demarinuoret julkistivat kuntavaaliteemansa 7.12. perinteisillä nuorisoliiton ja SONKin glögeillä. Tulevaisuuden kunta on ekologisesti kestävä ja sen asukkaat hyvinvoivia. Demarinuorten tavoitteena on, että jokaisessa Suomen kunnassa tarjotaan maksutonta ehkäisyä alle 25-vuotiaille, kunnat sitoutuvat hävikkiruoan hyödyntämiseen ja lasten ja nuorten harrastusmaksuja alennetaan.

“On kestämätöntä, että perheillä ei ole varaa lasten harrastuksiin, taloudellinen ja alueellinen eriarvoisuus vaikuttaa huolestuttavasti nuorten seksuaaliterveyteen ja ympäristöä rasitetaan kohtuuttomasti ja turhaan. Olemme päättäneet esittää kolmea konkreettista keinoa, joilla näihin kysymyksiin voidaan puuttua”, puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi toteaa.

Kunnanvaltuutettujen keski-ikä on yli 50 vuotta ja nuoria valittiin kunnan- ja kaupunginvaltuustoihin edellisissä kunnallisvaaleissa hälyttävän vähän. Demarinuoret toivoo, että nuoria lähtee runsaasti ehdolle tavoittelemaan paikkoja valtuustoissa ympäri maan. Demarinuorten tavoitteena on, että SDP:n listalta lähtee ehdolle vähintään 700 nuorta.

“Kunnissa tehtävät päätökset vaikuttavat merkittävästi nykyisiin nuoriin ja tuleviin sukupolviin. Sen takia kunnissa tarvitaan sukupolvenvaihdos nyt! Kuntapolitiikka ei ole avaruustiedettä ja jokainen valittu kyllä kasvaa valtuutetun tehtäviin. Kunnat eivät uudistu toivomalla parasta – tarvitaan lisää tulevaisuuden tekijöitä”, Näkkäläjärvi päättää.

Lisätiedot:

Mikkel Näkkäläjärvi
Demarinuorten puheenjohtaja
+358400765002
mikkel.nakkalajarvi@demarinuoret.fi