Demarinuoret vaatii alaikäisten lasten sukupuolielinten silpomisen kieltämistä lailla riippumatta lapsen sukupuolesta. Demarinuoret on pöyristynyt Muhis Azizin (kok.) ehdotuksesta antaa lupa  suorittaa ympärileikkaus uskonnollisin perustein. Sukupuolielinten silpominen voi täyttää Suomen rikoslain mukaan pahoinpitelyn tunnusmerkit, mutta erillistä lakia siitä ei ole säädetty.

“Uskonnonvapaus on tärkeä arvo, mutta se ei missään nimessä saa mennä ihmisoikeuksien ja ihmisten fyysisen koskemattomuuden edelle. Pidän täysin käsittämättömänä turkulaisen kokoomusvaltuutetun Muhis Azizin ehdotusta sallia lasten pahoinpiteleminen uskonnollisin perustein. Tästäkin aiheesta voi käydä keskustelua, mutta johonkin on raja vedettävä”, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi vaatii.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on kertonut kannattavansa lasten sukupuolielinten silpomisen kieltämistä lailla. Myös perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko on pitänyt ehdotusta kieltämisestä hyvänä.

“Eduskunnalla on valta puuttua asiaan. Päättäjillä on mielestäni moraalinen velvollisuus lähettää viesti siitä, että mikä suomalaisessa yhteiskunnassa on oikein ja mikä väärin. Tässä asiassa on kyse mitä suurimmissa määrin lasten oikeudesta turvalliseen elämään . Sipilän hallituksella olisi iso tilaisuus osoittaa todellista arvojohtajuutta ja turvata lapsen oikeus fyysiseen koskemattomuuteen”, Näkkäläjärvi päättää.

Lisätiedot:
Mikkel Näkkäläjärvi
Demarinuorten puheenjohtaja
+358400765002
mikkel.nakkalajarvi@demarinuoret.fi