Demarinuoret on tyrmistynyt Perussuomalaiset Nuorten uudesta #tyttö_poika-sukupuolikampanjasta. Perussuomalaisten Nuorten mukaan kampanjan tarkoituksena on sukupuolineutraliteetin sijasta luokitella ihmiset tiukasti tyttöihin ja poikiin. Sukupuolen moninaisuuden kieltäminen ja ihmisten lokerointi on yksinkertaisesti törkeää.

– Perussuomalaisten Nuorten kampanja on avoimesti syrjivä, väheksyy tutkimustietoa ja lietsoo turhaa vastakkainasettelua. Käsitys vain kahdesta sukupuolesta on vanhentunut ja ahdasmielinen. Lisäksi se on äärimmäisen loukkaava, lataa Demarinuorten varapuheenjohtaja Petra Peltonen.

Demarinuoret pitää Perussuomalaisten Nuorten kampanjaa surullisena esimerkkinä siitä, miten enemmistön “puolustamisen” varjolla syrjitään vähemmistöjä.

– Miksi Perussuomalaiset Nuoret haluaa hyökätä niitä ihmisiä vastaan, jotka eivät halua määritellä itseään yhteiskunnan normien mukaan? Kampanja vaikuttaa epätoivoiselta keinolta herättää huomiota nyt kun puolueen tilanne on muuten surkea. Tämä tosin ei ole poikkeuksellista kyseiseltä järjestöltä, sanoo Peltonen ja jatkaa:

– Ahdasmielinen lokerointi kuvaa paremmin Perussuomalaisten Nuorten ajatusmaailmaa kuin mitään muuta. Millä oikeudella tämä järjestö kieltää ihmisiltä oikeuden ilmaista sukupuoltaan haluamallaan tavalla? Ei ole keneltäkään itsensä tytöksi tai pojaksi tuntevalta pois, että on myös erilaisia ihmisiä. Demarinuoret kannattaa kolmannen juridisen sukupuolen käyttöönottoa.

Petra Peltonen
Demarinuorten varapuheenjohtaja

050 371 3920
petra.peltonen@demarinuoret.fi