Demarinuoret tuomitsee Perussuomalaisten nuorten kannanoton, jossa vaaditaan rikoslaista poistettavaksi kieltoja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä uskonrauhan rikkomisesta. Demarinuorten mielestä Perussuomalaisten nuorisojärjestön kannanotto on vahingollinen ja rasistinen.

− Perussuomalaisten nuorten kannanotto on täysin vastuuton. Esityksellään järjestö pyrkii sallimaan sellaisen vihanlietsonnan yhteiskunnassamme, joka ei terveeseen yhteiskuntaan kuulu. Niissä lakipykälissä, joita Perussuomalaiset nuoret nyt esittävät poistettaviksi, ei ole mitään epäselvyyksiä, jyrähtää Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.

− Perussuomalaiset nuoret haluavat puolustaa länsimaisia arvoja. Samalla he unohtavat täysin sen, että länsimaisten arvojen kannalta keskeistä on juuri ihmisarvon kunnioittaminen sekä uskonnonvapauden ja sananvapauden turvaaminen. Kannanotto on historiaton ja vailla ymmärrystä, Näkkäläjärvi jatkaa.

Erityisen vastuuttomia nuorisojärjestön esitykset ovat Demarinuorten mielestä siksi, että ne tulevat juuri hallituspuolueen nuorisojärjestöltä.

− On käsittämätöntä, ettei Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ole tuominnut oman nuorisojärjestönsä rasistisia esityksiä. Missä tahansa toisessa puolueessa vastaavat nuorisojärjestön kannanotot olisi jo aikoja sitten tuomittu. Soinin hiljaisuus ja haluttomuus tehdä pesäeroa rasismiin on poikkeuksellista, toteaa Demarinuorten 1. varapuheenjohtaja Eemeli Peltonen.

Lisätietoja:

Mikkel Näkkäläjärvi
Demarinuorten puheenjohtaja
p. 0400765002
mikkel.nakkalajarvi@demarinuoret.fi

Eemeli Peltonen
Demarinuorten 1. varapuheenjohtaja
p. 0505579092
eemeli.peltonen@jarvenpaa.fi