Demarinuorten mielestä perussuomalaisten tänään julkaisema maahanmuuttopoliittinen ohjelma on pelottavaa luettavaa. Näyttää siltä, että puolueen mielestä lähes kaikki suomalaisen yhteiskunnan ongelmat johtuvat maahanmuutosta. Ohjelma lietsoo vihaa, pelkoa ja vastakkainasettelua.

– Perussuomalaisten herrakansa-ajattelu pelottaa. Mistä suomalaisen yhteiskunnan sisäisen koheesion tuhoutumisesta perussuomalaiset oikein puhuu? Emme tunnusta tätä ajatusta ”oikeasta suomalaisuudesta”. Globaalissa maailmassa, jossa olemme yhä enenevissä määrin vuorovaikutuksessa toisemme kanssa, on monikulttuurisuus ehdoton rikkaus. Se ehkäisee konflikteja pikemminkin kuin synnyttää niitä, sanoo Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen.

Demarinuorten mielestä maahanmuutosta pitää keskustella faktojen valossa, eikä esittää olettamuksia. Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa väitetään että maahanmuuton myötä huoltosuhde heikkenee, vaikka tosi asiassa Suomen maahanmuuttajaväestö on kantaväestöä selkeästi nuorempaa.

– Tyypillinen maahanmuuttaja on nuori aikuinen. Kun suomalaisten keski-ikä ylittää jo 40 vuotta, maahan muuttaneilla keski-ikä on alle 30 vuotta. Maahanmuuttajien syyllistämisen sijaan meidän tulisi keskittää huomiomme kotouttamis- ja koulutuspolitiikkamme parantamiseen. Näin voimme parantaa sekä muuttajien että kantaväestön taloudellista hyvinvointia, sanoo Räsänen.

Väestön ikääntyessä huoltosuhde heikkenee, ja yhteiskunta tarvitsee ehdottomasti lisää työvoimaa ja veronmaksajia. Ilman työperusteista maahanmuuttoa Suomi ei selviä. Demarinuorten mielestä perussuomalaistenkin olisi jo syytä ottaa pää pensaasta ja tunnustaa tosiasiat.

– Itsellenne voitte valehdella, mutta älkää valehdelko kansalle!, päättää Räsänen.

Lisätiedot:
Joona Räsänen
Demarinuorten puheenjohtaja
050 547 5590
joona.rasanen@demarinuoret.fi