Demarinuoret esittää, että pienyritysten arvonlisäverovelvollisuuden alarajaa nostetaan 20 000 euroon yritystoiminnan helpottamiseksi. Nuorisoliitto esittää myös, että asteittain pienenevän verohuojennuksen kattoa nostettaisiin 40 000 euroon. Vähäisen liiketoiminnan harjoittaja on nykyisin vapautettu arvonlisäverosta, jos tilikauden liikevaihto on enintään 8500 euroa. Verohuojennusten osalta yläraja on 22 500 euroa.

– Arvonlisäverovelvollisuuden alarajan sekä verohuojennuksen ylärajan nostaminen parantaisi erityisesti uusien yritysten selviytymismahdollisuuksia alkuvaiheen haasteista. Velvoitteiden lieventäminen torjuisi harmaata taloutta sekä edistäisi pienyritysten kasvumahdollisuuksia sekä investointihalukkuutta, sanoo Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen.

Demarinuorten mielestä pienyrittäjien toimintamahdollisuuksien ja yritystoiminnan helpottamiseksi on ryhdyttävä pikaisiin toimiin. Mikäli arvonlisäverovelvollisuuden nosto vaatii komission ehdotukseen pohjautuvaa neuvoston poikkeuslupaa, on Suomen neuvoteltava siitä mahdollisimman nopeasti.

– Suomi tarvitsee nyt uutta toivoa ja työtä. Pienissä yrityksissä meillä on valtaisa kasvupotentiaali eikä Suomella ole nyt varaa jättää sitä käyttämättä. Demarinuoret tukee yrittäjien mahdollisuuksia liiketoimintansa kasvattamiseen, päättää puheenjohtaja Räsänen.

 

Lisätiedot:

Joona Räsänen
Demarinuorten puheenjohtaja
050 547 5590
joona.rasanen@demarinuoret.fi