Demarinuoret vaatii, että seuraava hallitus sitoutuu jatkokehittämään nuorisotakuuta ja turvaa riittävät resurssit tähän työhön. Demarinuorten puheenjohtaja, kansanedustaja Joona Räsänen toi vaatimuksen ilmi vappupuheessaan tänään Lohjan torilla.

– Tilastojen valossa jo kolmen kuukauden työttömyysjakso jättää pysyvän jäljen nuoren ihmisen elämään. Siihen meillä ei ole varaa. Jokaiselle nuorelle on tarjottava työ-, opiskelu- tai harjoittelupaikka viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi joutumisesta. Tätä nuorillemme antamaa lupausta ei voi heittää roskiin hallitusneuvotteluiden myötä, vaatii Demarinuorten puheenjohtaja, kansanedustaja Joona Räsänen.

Demarinuorten mukaan nuorisotakuun jatkokehittämisessä on ehdottomasti hyödynnettävä enemmän nuorten omia näkemyksiä.  Työpajatoiminnasta saadut hyvät kokemukset on nostettava yhä näkyvämmin esiin, etsivän nuorisotyön resurssit on turvattava ja nuoria täytyy aktiivisesti ohjata suorittamaan vähintään toisen asteen tutkinto. Lisäksi Sanssi-kortti-työllistämistukijärjestelmää on kehitettävä niin, että sillä voidaan tukea lyhyempiäkin nuorten työllistämisjaksoja.

Demarinuoret ehdottaa, että nuorisotakuuseen yhdistetään myös nuorten palvelutakuu, jolla varmistetaan nuorelle muun muassa mielenterveyspalvelut silloin, kun niille on tarve. Nuorille tarjottavan tuen on oltava pitkäjänteistä, yksilöllistä ja kokonaisvaltaista.

– Ennaltaehkäisy on edullisempaa kuin jälkien korjaileminen myöhemmin. Nuorten syrjäytymisen inhimilliset ja taloudelliset kustannukset ovat liian suuria yhteiskunnallemme. Jokainen menetetty nuori on liikaa, päättää Räsänen.

 

Lisätiedot:

Joona Räsänen
Demarinuorten puheenjohtaja

050 5475590
joona.rasanen@demarinuoret.fi