Demarinuoret esittää, että kiertotalouden edistäminen kirjattaisiin seuraavan hallitusohjelman yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi. Kiertotalous tarkoittaa talousmallia, jossa koko ketju aina raaka-aineista tuotannon ja käytön kautta kierrätykseen on ratkaistu kestävällä tavalla. Näin ollen jätettä ei enää syntyisi, vaan tuotannosta jäävät ylijäämämateriaalit voitaisiin hyödyntää raaka-aineena seuraavalle toimijalle.

– Suurimmat taloudelliset hyödyt saavuttavat edelläkävijämaat, jotka siirtyvät kiertotalouteen mahdollisimman pian. Tässä Suomen pitäisi ehdottomasti olla etujoukoissa. On arvioitu, että kiertotalous toisi Suomelle jopa 2,5 miljardin kasvumahdollisuudet. Kiertotalous on nähtävä suurena mahdollisuutena luoda uutta liiketoimintaa, innovaatioita, kasvua ja työpaikkoja Suomeen, sanoo Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen.

Demarinuorten mielestä Suomen on etsittävä uusia tapoja menestyä ja luoda vientiä maailmassa, jossa resurssit heikkenevät, luonnonvarat ehtyvät ja raaka-aineiden hinnat nousevat jatkuvasti. Uusien liiketoimintamahdollisuuksien lisäksi kiertotalouden edistäminen olisi myös merkittävä ympäristöteko.

– Materiaalien tehokas hyödyntäminen on paitsi taloudellisesti järkevää myös välttämätöntä ympäristön ja ilmaston kannalta. Raaka-aineiden ja resurssien kierron parantamisella säästetään luonnonvaroja myös seuraaville sukupolville. Uudistukseen on ehdottomasti saatava mukaan kaikki teollisuudesta palveluntuottajiin ja yksityisiin kuluttajiin saakka, päättää Räsänen.

Lisätiedot:
Joona Räsänen
Demarinuorten puheenjohtaja
050 547 5590
joona.rasanen@demarinuoret.fi