Kannanotto, vapaa julkaistavaksi heti.

Demarinuoret tarttuu Keskustanuorten ja Keskustaopiskelijoiden haasteeseen ja tuomitsee suomalaista kansanvallan kivijalkaa nakertavan fasismin. Demarinuoret kieltäytyy kaikesta yhteistyöstä Perussuomalaiset nuoret ry:n kanssa niin kauan kuin järjestö ja sen toimijat eivät ole kaikessa toiminnassaan sitoutunut demokratian ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen.

“On käsittämätöntä, että eduskuntapuolue Perussuomalaisten nuorisojärjestön johtotehtävissä toimii henkilö, joka kertoo olevansa fasisti. Vielä käsittämättömämmäksi asian tekee se, että järjestön puheenjohtaja ei suostu tuomitsemaan tällaisia puheita. Se kertoo paljon siitä millaisesta järjestöstä puhutaan Perussuomalaisten nuorten kohdalla. On hyvä muistaa miten fasismia toteutettiin Mussolinin Italiassa. Ei luulisi olevan kovin vaikeaa irtisanoutua tällaisesta ajattelusta.”, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi toteaa.

“Työväenliike on aina taistellut fasismia ja ääriliikkeitä vastaan ja puolustanut ihmisten yhtäläisiä oikeuksia. Niin teemme nytkin ja niin tulemme tekemään tulevaisuudessakin. Sen vuoksi olemme päättäneet kieltäytyä kaikenlaisesta yhteistyöstä Perussuomalaisten nuorten kanssa kunnes järjestö ja sen toimijat sitoutuvat kaikessa toiminnassaan demokratian ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen”, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi päättää.

Lisätiedot:

Mikkel Näkkäläjärvi
Demarinuorten puheenjohtaja 
+358400765002
mikkel.nakkalajarvi@demarinuoret.fi