Demarinuoret vaatii Suomen ulkopoliittista johtoa tuomitsemaan Turkin laittomat toimet ja systemaattisen väkivallan Afrinissa. Turkki aloitti 20. päivä tammikuuta 2018 hyökkäyksen ja sotatoimet Syyrian Afrinissa. Aluetta on pommitettu säälimättömästi kaksi kuukautta ja sunnuntaina turkkilaiset joukot ottivat Afrinin kaupungin hallintaan Syyrian pohjoisosissa. Hyökkäykset ovat pakottaneet kymmeniä tuhansia ihmisiä pakenemaan ja satoja siviilejä on tapettu iskuissa.

“On päivänselvää, että Turkin aggressio Syyrian Afrinissa on kansainvälisen oikeuden vastaista.  Länsimainen yhteisö on käsittämättömällä tavalla kääntänyt selkänsä hätää kärsiville kurdeille. Rajojen väkivaltaista siirtelyä ei voi hyväksyä missään – ei, vaikka sen tekijä olisi kuka. Nämäkö on niitä yhteisiä arvoja, jotka ulkoministeri Soinin (sin.) mukaan Suomi ja Turkki jakavat? On korkea aika puuttua Turkin ja yksinvaltaisen presidentti Erdoğanin toimiin ja osoittaa solidaarisuutta kurdeille”, painottaa Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.

Lauantaina 24. maaliskuuta kello 16.00 järjestetään kansainvälinen Afrin-päivä, jossa osoitetaan solidaarisuutta Afriniin. Suomessa tapahtumiin voi osallistua Helsingissä Senaatintorilla. Demarinuoret tukee tapahtumaa ja haluaa näyttää, että Afrin ei ole yksin ja demokraattisia arvoja puolustetaan maailmanlaajuisesti.

Lisätiedot:
Mikkel Näkkäläjärvi
Demarinuorten puheenjohtaja
040 076 5002
mikkel.nakkalajarvi@demarinuoret.fi