Kannanotto, vapaa julkaistavaksi heti.

Iltalehti uutisoi tänään suomalaisten asennemuutoksesta turkistarhausta kohtaan. Vain 15 prosentin mielestä tarhaus on hyväksyttävää ja kannatettava elinkeino. Ihmisten asenteet turkistarhausta kohtaan ovat muuttuneet huomattavasti kielteisemmiksi sitten vuoden 2009. Demarinuoret on tehnyt puoluekokousaloitteen turkistarhauksen ja turkistuotteiden myymisen kieltämisestä EU:ssa SDP:n puoluekokoukselle. 

“Turkistarhaus on menneisyyden elinkeino ja jo 13 Euroopan maata on tehnyt päätökset turkistarhauksen täyskiellosta. Esimerkiksi Norja on kieltänyt uusien turkistarhojen perustamisen ja vanhat turkistarhat pitää ajaa alas helmikuuhun 2025 mennessä. Suomen on syytä seurata tätä linjaa pikimmiten kotimaassa ja ajaa samaa myös EU-pöydissä” Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi vaatii.

Turkiseläinten kasvattaminen pienissä häkeissä aiheuttaa lajista riippumatta kaikille turkiseläimille merkittäviä hyvinvointiongelmia. Turkistarhauksen eettisyys on siksi vähintäänkin kyseenalaista.

“Kun turkistarhauksesta luovutaan, on tärkeää huolehtia siitä, että ihmisten koulutuksesta, työllisyydestä ja tulevaisuudesta huolehditaan. Siksi on luotava sosiaalisesti kestävä ohjelma turkistuotannon luopumisesta asteittain. On eettisesti kestävää politiikkaa, mutta myös pitkäjänteistä ajattelua edistää turkistarhaamisen alasajoa, kun alan hyväksyttävyys on muutenkin laskussa, turkistarhojen määrä vähenee ja ihmiset tarvitsevat joka tapauksessa uudenlaisia työpaikkoja ja koulutusta”, Näkkäläjärvi päättää.

Lisätiedot: 

Mikkel Näkkäläjärvi
Demarinuorten puheenjohtaja
+358400765002
mikkel.nakkalajarvi@demarinuoret.fi

Demarinuorten SDP:n puoluekokoukseen 2020 tehty aloite luettavissa täältä!