Demarinuorten mielestä Suomessa on vallassa nuorisovihamielinen hallitus. Tänään julkaistu opintotukiraportti jatkaa tuttua linjaa, jossa talouden tasapainotustalkoot vieritetään rajusti nuorten niskaan. Demarinuoret on tyrmistynyt ehdotuksesta ja muistuttaa, että nämä tuoreimmat esitykset ovat vain kirsikkana kakun päällä.

– Opintotukileikkaukset, nuorisotakuun tuhoaminen, miljoonien säästöt opetukseen, tutkimukseen ja kehitykseen, joukkoliikenteen heikentäminen sekä jatkuvasti nousevat maksut murentavat suomalaisen yhteiskunnan menestystä ja perustaa. Kuinka hallitus voi rehellisesti vielä seistä hallitusohjelmansa takana ja väittää, että näillä keinoilla Suomesta tehdään ”koulutuksen, osaamisen ja modernin oppimisen kärkimaa”? Miksi hallitus on hylännyt suomalaiset nuoret?, kysyy Demarinuorten puheenjohtaja, kansanedustaja Joona Räsänen.

Hallitus tekee arvojensa mukaista politiikkaa: nuoret kampitetaan jo lähtöviivalla. Autoveroa on kyllä mahdollista laskea, turpeenpolton verotusta kevennetään ja maataloudelle annetaan mielellään lisää rahaa.

– Hallitus väittää, että yhteiskunnan ei ole varaa velkaantua, mutta siirtää mielellään taakkaa nuorille itselleen. Eikö hallitus ole oppinut 90-luvun lamasta mitään? Tämä hallitus uhkaa jäädä historiaan sysimustana, Suomen nuorisovihamielisimpänä hallituksena. Enemmän kuin ehkä koskaan ennen tarvittaisiin tulevaisuudenuskoa niille nuorille, jotka meidän tulevaisuutemme rakentavat, päättää Räsänen.

Joona Räsänen
Demarinuorten puheenjohtaja, kansanedustaja

+358 505 475590
joona.rasanen@demarinuoret.fi