Demarinuorten puheenjohtaja, pohjoiskarjalainen Emilia Kangaskolkka on ehdolla kesäkuun eurovaaleissa.

Kangaskolkka on huolissaan kasvaneista poliittisista jännitteistä Euroopan unionin ympärillä sekä erityisen huolestunut äärioikeiston noususta Euroopassa. Hänen mielestään esimerkiksi perussuomalaisten haihattelu EU-erolla on vastuutonta.

– Me sosialidemokraatit olemme todellinen vastavoima pimeiden voimien keskellä. Euroopan unionin tulevaisuuden tulee rakentua yhtenäisyyden ja syventyvän integraation varaan, vaatii Kangaskolkka.

– Tavoitteena on rakentaa taloudellisesti kestävä sekä ihmisille inhimillinen ja turvallinen Euroopan unioni, jossa ilmaston ja luonnon kantokyky määrätietoisesti turvataan, päättää Kangaskolkka.

Turvallisuustilanne Euroopassa on historiallisen heikko. Kangaskolkka on huolissaan sen heijastuksista myös Itä-Suomeen. Kangaskolkka vihjaa, että Euroopan unioni tarvitsee päätöksentekoon itäsuomalaista elämänasennetta.

– Suomen aloitteellisuus EU:ssa, Natossa ja muissa kansainvälisissä yhteisössä on tällaisena aikana erityisesti Itä-Suomen etu. Suomalaiset ovat säntillisiä ja itäsuomalaiset lisäksi innostuneita ja sydämellisiä. Minusta se ei ole pahitteeksi myöskään EU-päätöksenteossa, Kangaskolkka päättää.

Emilia Kangaskolkka, 20, on SDP:n nuorin kunnanvaltuutettu ja Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen varavaltuutettu. Hän opiskelee yhteiskuntatieteitä Itä-Suomen yliopistossa.

Viime kevään eduskuntavaaleissa Kangaskolkka keräsi ensikertalaisena 2351 äänen äänipotin Savo-Karjalassa.

Lisätietoja:

Emilia Kangaskolkka
Eurovaaliehdokas, Demarinuorten puheenjohtaja
puh. 045 114 9034
emilia.kangaskolkka@demarinuoret.fi