Pohjoiskarjalainen Demarinuorten puheenjohtaja Emilia Kangaskolkka tavoittelee jatkokautta SDP:n nuorisojärjestön puheenjohtajana. 

Kangaskolkka ilmoitti perjantaina Instagram-postauksessaan olevansa ehdolla puheenjohtajaksi Demarinuorten liittokokouksessa toukokuussa. 

– Me demarinuoret voitimme eduskuntavaalit nuorten ehdokkaiden kerätessä eniten ääniä kaikkien puolueiden nuorista ehdokkaista. Kevään 2025 kunta- ja aluevaaleissa emme voi tyytyä sen vähempään. Yhdessä me kampanjoimme Demarinuoret voittoon, kirjoittaa Kangaskolkka postauksessaan. 

20-vuotias Kangaskolkka on johtanut järjestöä elokuusta 2023. Hän on SDP:n nuorin kunnanvaltuutettu, Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen varavaltuutettu ja yhteiskuntatieteiden ylioppilas. 

SDP:n oltava eurovaaleissa suurin puolue

Kesäkuussa käytäviä europarlamenttivaaleja Kangaskolkka kuvaa ensimmäisenä välitilinpäätöksenä Orpon rasismikohuista ja leikkauspolitiikasta tunnetua hallitusta vastaan.

– SDP:llä on edessä pakkovoitto kesän eurovaaleissa ja puolueen panoksen tulee olla sen mukainen. Meidän on tarjottava visio yhtenäisestä ja avoimesta Euroopan unionista vastauksena äärioikeiston tarjoamalle pimeiden voimien tarinalle, toteaa Kangaskolkka.

Lisätietoja: 

Emilia Kangaskolkka
Demarinuorten puheenjohtaja
puh. 045 114 9034
emilia.kangaskolkka@demarinuoret.fi