Demarinuorten Joona Räsänen ehdottaa, että moottoriajoneuvoille suunniteltu vero laajennettaisiin koskemaan myös traktoreita. Hallitus selvittää parhaillaan muun muassa veneiden ja pienten moottoriajoneuvojen veron käyttöönottoa, jolla olisi tarkoitus kerätä vuodessa noin 50 miljoonaa euroa. Näistä suunnitelmista traktorit on jätetty ulos. Veropohjan laajuuden turvaaminen kohtelisi kaikkia moottoriajoneuvojen omistajia tasa-arvoisesti.

– On kovin kummallista, että muut moottoriajoneuvot laitetaan verolle, mutta traktorit jäisivät tästä pois. Hyvinvointivaltion toimintaperiaate on, että verot tulee kerätä mahdollisimman oikeudenmukaisesti. Miksi nuori moottoripyöräilijä on eriarvoisessa asemassa traktorinomistajaan nähden?, kysyy Demarinuorten puheenjohtaja, kansanedustaja Joona Räsänen.

Suomessa on tällä hetkellä yli 400 000 rekisteröityä traktoria. Traktoriverolla tai polttoainemaksuvapaudesta luopumisella voitaisiin kerätä tuloja, joilla olisi mahdollista perua esimerkiksi hallitusohjelmassa päätetty peruskoulun ryhmäkokojen pienentämiseen tarkoitettujen määrärahojen poistaminen.

– Hallitus leikkaa ankarasti erityisesti vähäosaisilta ja koulutuksesta. Tämä on tietenkin arvovalinta. Jos Suomessa todella laitetaan veneet ja pienet moottoriajoneuvot verolle, sen tulee koskea kaikkia moottoriajoneuvojen omistajia. Hallituksella on vaihtoehtoja ja politiikka on valintoja – sitä on turha Sipilänkään kiistää, päättää Räsänen.

Lisätiedot:

Joona Räsänen
Demarinuorten puheenjohtaja, kansanedustaja
0505475590
joona.rasanen@demarinuoret.fi