Haussa on ihmisiä yhteensä viiteen (5) työryhmään. Työryhmät toimivat liittohallituksen apuna Demarinuorten kehittämisessä eteenpäin, niin poliittisesti kuin järjestöllisesti. Pääset siis näkemään Demarinuorten valtakunnallista toimintaa ja osallistumaan sen tekemiseen. Jee, kivaa!

Hakemalla työryhmiin pääset myös taatusti tekemään uusia asioita. Työryhmissä vain taivas on rajana – työryhmä saa Demarinuorten puitteissa luoda itselleen tehtäviä ja tiimiläiset saavat toteuttaa itseään ryhmän sisällä. Tule siis mukaan oppimaan uutta ja kehittämään taitojasi!

Tiimiläisiä haetaan seuraaviin työryhmiin:

  1. Järjestöllisen kehittämisen työryhmä, puheenjohtaja: Pinja Perholehto
  2. Kansainvälisten asioiden työryhmä, puheenjohtajan paikka auki!
  3. Tasa-arvotyöryhmä, puheenjohtaja: Wille Jäntti
  4. Toisen asteen koulutuspoliittinen työryhmä, puheenjohtajan paikka auki!
  5. Ympäristötyöryhmä (toimii 2019 tammikuun loppuun asti), puheenjohtajan paikka auki!

Alla tarkemmat esittelyt ja kuvaukset siitä, mitä mikäkin työryhmä pitää sisällään. Ota siis hetki itsellesi ja tutustu siihen, mitä mahdollisuuksia työryhmillä on tarjota!

Järjestöllisen kehittämisen työryhmä (jatkuva ensi liittariin)

Työryhmään haetaan tiimiläisiä kaksi vuotta kestävälle kaudelle.

Hae mukaan luomaan uutta ja tekemään merkityksellisiä asioita järjestöllisen kehittämisen työryhmään!

Työryhmällä on hieno mahdollisuus tehdä työskentelystä näköistään, luoda uusia toimintatapoja ja fokusoida toimintaa sille tärkeisiin teemoihin. Tiimiläisenä pääsee pohtimaan esimerkiksi millaista on aidosti matalan kynnyksen toiminta ja kuinka voimme tarjota jokaiselle jäsenelle mieleistä tekemistä järjestössämme tai vahvistaa heidän rooliaan poliittisen vaikuttamistyön valmistelussa ja toteuttamisessa.

Työskentelyn tuotoksena voi olla  uusia, konkreettisia esityksiä osallisuuden ja jäsenlähtöisemmän toiminnan tueksi. Tässä työryhmässä pääset hyödyntämään osallisuutta myös jo työskentelyn aikana! nimenomaan tätä osallisuutta haluan edistää myös jo työryhmätyöskentelyn aikana, sillä ei ole tarkoituksenmukaista ideoida vain pienellä porukalla. Työryhmä tarvitsee laajasti koko jäsenistön osaamista avukseen, joten workshop tai esimerkiksi sähköinen kysely aktiivitoimijoille ei ole lainkaan hullumpi idea työryhmän alkutaipaleelle toteutettavaksi.

Lisätietoja: työryhmän puheenjohtaja Pinja Perholehto pinja.perholehto@outlook.com tai Demarinuorten nettisivuilta.

Kansainvälisten (kv-)asioiden työryhmä (jatkuva ensi liittariin)

Työryhmään haetaan puheenjohtajaa ja tiimiläisiä kaksi vuotta kestävälle kaudelle.

Kun sinut hyväksytään tähän ryhmään, sinusta tulee automaattisesti kansainvälinen maailmanmatkaaja, joka viettää vain kesät Suomessa…. Tai ei ehkä ihan.

Demarinuoret ja SONK ovat tosin Suomen kansainvälisimmät poliittiset nuorisojärjestöt, joten tässä työryhmässä on mahdollisuus oikeasti vaikuttaa valtavasti Euroopan tasolla.

Demarinuorten kansainvälisten asioiden työryhmä valmistelee Demarinuorten kannat kv-järjestöjen kongresseihin ja toimii puheenjohtajan ja liittohallituksen asiantuntijana kv-kysymyksissä. Ryhmä on vahvasti mukana mahdollisissa Demarinuorten kansainvälisten asioiden kannanottojen laatimisessa.

Työryhmässä odotetaan kiinnostusta kansainvälisistä asioista ja motivaatiota todella syventyä kansainvälisiin asioihin.

Lisätietoja: siiri.muhonen@demarinuoret.fi tai Demarinuorten nettisivuilta.

Tasa-arvotyöryhmä (jatkuva ensi liittariin)

Työryhmään haetaan tiimiläisiä kaksi vuotta kestävälle kaudelle.

Haluatko olla tekemässä Demarinuorista vieläkin yhdenvertaisempaa järjestöä? Kiinnostaako porukalla tehdä kannanottoja ja avauksia siitä, miten tehdä maailmasta tasa-arvoisempi? Jos vastasit kyllä, Demarinuorten tasa-arvotyöryhmä on juuri sinun paikkasi.

Tasa-arvotyöryhmässä pääset vaikuttamaan tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä liiton sisällä, sekä  keskustelemaan tasa-arvokysymyksistä suuremmalla mittakaavalla.

Työryhmä tulee vaikuttamaan esimerkiksi häirintäyhdyshenkilötoiminnan kehittämiseen edelleen sekä yhdenvertaisuuden edistämiseen tapahtumissa sekä koko järjestössä. Aikaa on paljon myös työryhmän jäsenten visioiden toteuttamiseen. Yleisesti eri ihmisryhmiä sortavia ja loukkaavia rakenteita pitäisi nostaa entistä voimakkaammin keskusteluun. Tiimiläisenä voit myös päästä tapaamaan järjestöjä, jotka edistävät tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta

Lisätietoja: Työryhmän puheenjohtaja: Wille Jäntti wille.jantti@hotmail.com  tai Demarinuorten nettisivuilta.

Toisen asteen koulutuspoliittinen työryhmä (jatkuva ensi liittariin)

Työryhmään haetaan puheenjohtajaa ja tiimiläisiä kaksi vuotta kestävälle kaudelle.

Kiinnostaako sinua vaikuttaa toisen asteen koulutuspoliittisiin asioihin? Oletko joskus ollut toisen asteen opinnoissa lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa? Mitä haluaisit korjata sieltä?

Demarinuorten toisen asteen koulutuspoliittinen työryhmä toimii puheenjohtajan ja liittohallituksen asiantuntijaelimenä toisen asteen koulutuspolitiikkaa koskevissa kysymyksissä. Työryhmän tehtävänä on vaikuttaa niin julkiseen kuin puolueen sisäiseenkin keskusteluun Demarinuorten uusien toisen asteen koulutuspoliittisten tavoitteiden edistämiseksi. Työryhmä etsii avoimesti uusia yhteistyön muotoja toisen asteen opiskelijakuntien ja nuorisovaltuustojen kanssa.

Lisätietoja: siiri.muhonen@demarinuoret.fi tai Demarinuorten nettisivuilta.

Ympäristötyöryhmä (toimii alkuvuoteen 2019 asti)

Työryhmään haetaan puheenjohtajan lisäksi tiimiläisiä. Työryhmän työ jatkuu poikkeuksellisesti tammikuuhun 2019 asti, sillä työryhmä tekee ympäristöpoliittisia avauksia myös kevään vaaleihin.

Kesäkuun liittarissa läpi menneen aloitteen pohjalta perustettu Ympäristötyöryhmä on täällä!

Ympäristötyöryhmä on uusi, tuore lisä Demarinuorten työryhmäkirjoon. ”Tässä työryhmässä pääset todella vaikuttamaan sosialidemokraattisiin ympäristölinjauksiin, sillä työryhmällä on vapaat kädet pohtia, puntaroida ja pyöritellä ympäristökysymyksiä erilaisista näkökulmista sekä nostaa pinnalle tärkeitä ympäristöasioita. Työryhmässä tekijät pääsevät omien ympäristöteemaisten haaveidensa toteuttamisen lisäksi luomaan liittohallitukselle ympäristöasiakirjan tulevaa vaalikevättä varten (asiakirjan deadline 31.1.2019).

Eikö kuulostakin hauskalta?

OHJEET HAKEMISEEN

Innostuitko aiemmista? Palaako sielusi halusta hakea vaikka kaikkiin työryhmiin? Lähetä hakemuksesi tällä lomakkeella 26.8.2018 mennessä. Voit hakea useampaan kuin yhteen työryhmään, muista tällöin täyttää lomake useampaan kertaan.

Haku työryhmiin loppuu 26.08.2018 klo 23:59.