Demarinuoret palkitsivat vuoden toimijoita Instagram Live -lähetyksessä perjantaina 3.12. Tapahtuman juonsi Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto. Lisäksi kuulimme livelähetyksen loppupuolella jouluista musiikkia, kun duo Sonja & Uki esiintyivät. Lähetys on nähtävissä kokonaisuudessaan täältä

Demarinuorten vuosi 2021 on poikkeusoloista huolimatta ollut täynnä ikimuistoisia hetkiä, tapahtumia ja kohtaamisia. Demarinuorissa on valtavasti aktiivisia toimijoita ja toimintaa, joita muistimme Instagram Live -lähetyksessä.

Kategoriat vuonna 2021:

  • Vuoden aktiivi
  • Vuoden jäsenkuiskaaja 
  • Vuoden piiri
  • Vuoden tapahtuma 

Lisäksi myönsimme Denusaurus-arvonimiä. Arvonimen voi saada tänä vuonna 32 vuotta täyttävät ansioituneet toimijat.

Palkitut tahot olivat:

Demarinuorten vuoden aktiivi 2021: Arseniy Lobanovskiy

Demarinuorten sydän on aktiivisissa toimijoissa, joissa näkyy palavana sosialidemokratian aate, mutta myös uudet ideat ja tahto muuttaa toiminnallaan maailmaa. Vuoden aktiivi on sellainen demarinuori, kenen toimintaa on ollut erityisen ilo seurata.

Arseniy Lobanovskiya kuvataan Demarinuorten ruotsinkielisen piirijärjestön FSUD:n tukipilariksi. Arseniy on jäsenenä aktiivinen ja oma-aloitteinen. Hän ei pelkää ottaa asioihin kantaa tai tarttua toimeen. 

Vuoden jäsenkuiskaaja 2021: Jonatan Wikström

Vuoden jäsenkuiskaaja on demarinuori, joka on toiminnallaan saanut mukaan erityisen hyvin uusia jäseniä ja innostanut omalta osaltaan myös muita kysymään nuoria mukaan Demarinuoriin. 

Jonatan on rohkeasti soittanut jäsenrekisteriä läpi ja kutsunut nuoria mukaan toimintaan. Hän on saanut monia uusia toimijoita mukaan ja saanut heidät viihtymään ja vaikuttamaan. Hänellä on myös aina avoin asenne kaikkiin ihmisiin ja ajatuksiin.

Demarinuorten vuoden piiri 2021: Uudenmaan Demarinuoret

Vuoden piiri on järjestö, joka on aktiivinen ja toiminnallaan näyttää muille piirijärjestöille esimerkkiä. Vuoden piiri pyrkii vaikuttamaan, järjestää aktiivisesta toimintaa piirin alueella sekä erityisesti toimii kasvattijärjestönä, missä nuoret saavat kasvaa vaikuttajiksi ja oppia.

Uudenmaan Demarinuoret on jatkanut aktiivista toimintaansa läpi vaikean toisen koronavuoden. Piiri ei ole lannistunut kasvokkain tapaamisten vähentymisestä, eikä ole antanut ns. ”uuden normaalin” vaikuttaa omaa tekemiseensä. Päinvastoin Uudenmaan Demarinuoret on säntillisesti kehittänyt omaa toimintaansa etenkin talouden ja hallinnon saralla. Piirijärjestö herätti henkiin mm. perinteistä perinteikkäämmän tapahtuman, Punaisen juhannuksen.

Demarinuorten vuoden tapahtuma 2021: Tampereen Demarinuorten 100-vuotisjuhlaviikko

Vuoden tapahtuma on sellainen, joka on onnistunut raikkaalla konseptillaan, huikealla sisällöllä ja upealla talkootyöllä kiinnittämään huomiomme.

Tampereen Demarinuorten 100-vuotisjuhlaviikko vakuutti monipuolisuudellaan sekä laadukkaalla ohjelmallaan. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki.

Lisäksi Demarinuoret kutsuivat jäsenistön esityksistä Denusauruksiksi Demarinuorten toiminnassa ansioituneita henkilöitä.

Heitä ovat seuraavat henkilöt:

Filip Dahlskog
Miikka Lönnqvist

Jenni Mainonen   
Kati Saarinen
Elisa Selinummi
Taina Viikari
Mirva Wiik