Demariopiskelijoilla suurin lista ISYY:n edustajistovaaleissa

 

Ylioppilaskunnan ylin päättävä elin on 39-jäseninen edustajisto, joka valitaan parittomien vuosien marraskuun alussa pidettävin vaalein kaksivuotiskaudeksi.  Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY)  ehdokaslistat suljettiin viime perjantaina, 25.9.2015. Listoja jätti yhteensä 13 eri ryhmittymää, joista suurin lista on Demariopiskelijoilla.

“Opiskelijoita kiinnostaa politiikka ja vaikuttaminen. Onni on tämä porukka, jonka kanssa lähdemme tekemään arvopohjaista, vasemmistolaista politiikkaa. Itse olen toiminut ylioppilaskunnassa aktiivisesti kolme vuotta ja hetkeäkään en kadu. Toivon, että jokainen saa kokea ja oppia yhtä paljon kuin minä.” kertoo Joensuun Demariopiskelijoiden puheenjohtaja Noora Kettunen. Kettunen on toiminut ylioppilaskunnassa ensiksi hallituksen jäsenenä ja tämän jälkeen nyt kaksi viimeistä vuotta ylioppilaskunnan puheenjohtaja.  

ISYY:ssä Demariopiskelijat ovat kampanjoineet erityisen ahkerasti Joensuun kampuksella ja tuoneet kampanjointiin lisämausteita muun muassa popcorn-koneen avulla. Vaaleja on alusta asti  kuitenkin lähdetty tekemään arvot ja asiat edellä, sillä pieni äänestysprosentti on suuri haaste myös tuleville vaaleille.

“Listamme on täynnä rohkeita ja tiedostavia opiskelijoita, jotka varmasti ponnistavat vielä pitkälle. Rohkeat ihmiset muuttavat maailman ja siksi tästä porukasta kuullaan vielä. Sosialidemokratia on globaali liike, jolle ihmisarvo on jakamaton. Me olemme sivistyksen ja vapauden puolue, joka ei pelkää toimia arvot edellä ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin puolesta. ” kertoo Savo-Karjalan Demarinuorten järjestösihteeri Eveliina Reponen.

Lisätietoa:

Noora Kettunen

045 352 8007

noora.kettunen1@gmail.com

Eveliina Reponen

p.045 112 6396
eveliina.reponen@demarinuoret.fi

 

Lisää infoa täältä : http://isyy.fi/vaalit/vaalilistat-ja-ehdokkaat/