Moni korkeakouluopiskelija on saattanut pohtia miksi ilmassa on odottava, melkein jännittynyt tunnelma. Syynä siihen on pian ympäri Suomen korkeakouluja järjestettävät edustajistovaalit. Monelle opiskelijalle edarivaalit ovat suhteellisen vieraat, eivätkä he oikein tiedä, mistä vaaleissa oikein on kyse. Vaaleissa valitaan ns. edustajisto, joka vastaa muun muassa (yli)oppilaskunnan budjetista, toimintasuunnitelmista sekä valitsevat vuosittain vaihtuvan hallituksen. Eli mistään täysin turhista vaaleista ei suinkaan ole kyse!

Täällä Tampereella edustajistovaaleihin on vielä parisen viikkoa aikaa, eikä vaaliliitot ole vielä aloittaneet kampanjointiaan kunnolla, vaikka yksittäiset ehdokkaat ovat olleet suhteellisen aktiivisia erityisesti sosiaalisessa mediassa. Tampereella vaaleissa on hieman poikkeava tilanne suhteessa muihin korkeakouluihin, kun edustajiston kausi on vain vuoden mittainen, johtuen T3- hankkeesta.

Sosialidemokraateilla on oma, upea listansa Tampereen yliopiston lajinsa viimeisissä edarivaaleissa. Kasvua ehdokaslistaan tuli huikeat 166% viime vaaleihin verrattuna. Paljon työtä on vielä tehtävä, jotta myös nuoret, urbaanit korkeakouluopiskelijat näkevät sosialidemokratian edistyksellisenä voimana, jolla pystytään kehittämään niin ylioppilaskuntia, kuin yhteiskuntaa laajemmin.

Ensiaskeleita kohti näkyvämpää sosialidemokraattista opiskelijaliikehdintää on kuitenkin otettu!

Lisätietoa edarivaaleista sekä sosialidemokraattien vaaliteeseistä löytyy meidän sisarjärjestö Tasyn nettisivuilla, joiden ulkoasu on päivittynyt. Käyhän tsekkamaassa!

www.tasy.fi

Oscar Lindvall

Kirjoittaja on Tampereen Demarinuorten puheenjohtaja, Tampereen sosialidemokraattisten opiskelijoiden varapuheenjohtaja sekä Tampereen yliopiston Sosialidemokraatit- vaaliliiton edustajistovaaliehdokas.