Sosialidemokraattiset Nuoret ry:n XXVI:n liittokokous on valinnut liiton uusiksi varapuheenjohtajiksi Eemeli Peltosen ja Piia Norosen. Peltonen valittiin Demarinuorten 1. varapuheenjohtajaksi 113 äänellä ja Noronen järjestön 2. varapuheenjohtajaksi 83,5 äänellä. Inna Rokosa sai vaalissa 77 ääntä.

Eemeli Peltonen on 21-vuotias järvenpääläinen kaupunginvaltuutettu ja opiskelija. Peltonen opiskelee yleistä valtio-oppia Helsingin yliopistossa ja työskentelee poliittisena avustajana kansanedustaja Timo Harakalle ja Joona Räsäselle. Edellisellä kaudella Peltonen toimi Demarinuorten liittohallituksessa.

Piia Noronen on 26-vuotias turkulainen opiskelija ja ay-aktiivi. Edellisellä kaudella Noronen toimi Demarinuorten liittohallituksessa. Hän on toiminut aiemmin myös Lounais-Suomen Demarinuorten puheenjohtajana ja aktiivisesti oman paikallisosastonsa jäsenenä.

– Demarinuorten rooli sosialidemokratian uudistajana on keskeinen. Meidän on edistettävä sellaisia poliittisia avauksia, jotka nostavat uuden sukupolven kysymykset ja ongelmat sosialidemokratian keskiöön. Yleisturva on tästä hieno esimerkki, sanoo järjestön 1. varapuheenjohtaja Eemeli Peltonen.

– Suomi ja maailma muuttuvat nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Yksi merkittävimmistä haasteistamme on ympäristö- ja ilmastopolitiikkaan liittyvät kysymykset. Tarvitsemme kunnianhimoista ympäristöpolitiikkaa, emme lyhytnäköisiä päätöksiä tulevaisuutemme kustannuksella. Meidän on kannettava vastuu luonnon monimuotoisuudesta ja ympäristön kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, sanoo 2. varapuheenjohtaja Piia Noronen.

Lisätiedot:

Eemeli Peltonen
050 557 9092
eemeli.peltonen@jarvenpaa.fi

Piia Noronen
044 576 9457
piia.noronen@hotmail.com