Ben

 

Lounais-Suomen Demarinuoret esittää  Berhan Ahmadia, 29, Demarinuorten liittohallitukseen

Berhan on toiminut  Lounais-Suomen Demarinuorten puheenjohtajana 2015 sekä 2016. Berhan on valtakunnallisesti tuttu myös ay- liikkeessä ja toimii Pamin valtuuston 1.varapuheenjohtajana. Berhan toimii myös Varsinais-Suomen SDP:n piirihallituksessa. Hänen arkityönsä on Turussa sijaitsevassa ravintolassa (Tintå), jossa hän toimii kokkina.

Berhan myös tunnetaan kotoutumisen puolestapuhujana ja hän on tehnyt paljon työtä sen eteen. Turun kaupunki palkitsi Berhanin  valitsemalla hänet Vuoden Uusturkulaiseksi  ja hänen merkittävistä työstään monikulttuurisen kaupungin ja sitä kautta Suomen  edistämiseksi. Berhan toimii myös Länsi-Suomen Etnisten suhteiden neuvottelukunnan jäsenenä.

Vasta valittu Uusturkulainen on kotoisin Irakin Kurdistanista ja on muuttanut Suomeen vuonna 1997. ”Olen oppinut elämässäni sen, että tärkeiden asioiden puolesta pitää taistella ja itseään heikommassa asemassa olevia pitää auttaa. Heikoimpien ääni tulee harvoin kuuluviin, vaikka monien kohtalo ja tarina onkin tärkeä ja ansaitsisi tulla kuulluksi. Sen vuoksi meidän kaikkien täytyy pitää huoli, että yhteiskuntamme olisi tasa-arvoinen ja meille kaikille koti ihonväristä, varallisuudesta tai sukupuolesta riippumatta. ” toteaa Berhan.

Berhan pyrkii liittohallitukseen, koska hänellä on annettavana maahanmuuton ja työelämän vankkaa osaamista. Berhan uskoo, että tuleva liittohallitus koostuu tiimistä , jossa on monen eri osaamisen asiantuntijoita, jotka vievät liittoa kohti tulevaisuutta ja nuorisoa lähemmäksi vaikuttaen samalla poliittisesti. Berhan on myös hyvin saanut uusia jäseniä Lounais-Suomen alueella ja hänen osaamisensa on tärkeä viedä myös muille alueille ja kehittää jäsenhankintakoulutusta. Ulospäin suuntautuneena Berhania ei pelota jäsenhankinta ja hän on ylpeä demarinuori. ”Silloin kun kun jäsenhankinnan tekee, sillä on suuri merkitys, että oletko itse tyytyväinen sen toimintaan”, toteaa Berhan.

Kotoutumiseenkin on tärkeä ottaa kantaa, sillä Berhan on itse kotoutumisen käynyt ja hän tietää miten kotoutuminen on hyvä toteuttaa. Tänä päivänä turvapaikanhakijoiden suuren määrän vuoksi on erittäin tärkeää, että voimme liittona tuoda omia näkemyksiä siihen miten on hyvä kotouttaa, kun meillä on Berhanin kaltaisia kotoutumisprosessin käyneitä ihmisiä.

 

Berhan Ahmadi

p.  045 6696266

Facebook: Berhan Ben Ahmadi

Twitter: @AhmadiBerhan

berhan.ben@gmail.com