Onko sinulla vaikeuksia joululahjojen hankinnassa? Tuntuuko, että kaverillasi, vanhemmillasi tai puolisollasi on jo kaikkea, mitä hän tarvitsee? Jos nyökyttelet päätäsi, niin aineeton joululahja on juuri se, mitä tilanteessasi tarvitset.

Aineeton joululahja on loistava valinta useastakin syystä. Se on ensinnäkin ekologinen. Aineeton lahja ei suosi kertakäyttökulttuuria, eikä lahjansaajalle tule annettua mitään sellaista mitä hän ei todella tarvitse. Lisäksi se on persoonallinen tapa muistaa sinulle läheistä ihmistä. Lahjasta saa myös todella edullisen tai jopa ilmaisen, joten se ei rasita liikaa lahjanantajan lompakkoa.

Mitä kaikkea aineeton joululahja voi sitten olla? Se voi olla esimerkiksi lahjakortti johonkin elämykseen, kuten kampaajalle, kauneushoitolaan tai vaikka kylpylään. Yksi mahdollisuus on myös antaa lahjaksi aikaa sinun itsesi kanssa. Voit askarrella itse lahjakortin, jossa lupaat esimerkiksi leipoa lahjansaajalle kakun ja keittää kahvit tai antaa vaikka 15 minuutin hartiahieronnan. Lahjansaajan tarvitsee  vain saapua paikalle sovittuna ajankohtana sovittuun paikkaan. Itse ajattelin esimerkiksi antaa ystävälleni lahjaksi leffaillan kanssani. Minä hommaan leffan ja herkut ja kaverin täytyy vain tuoda itsensä paikalle.

Nyt vaan aineettomia joululahjoja suunnittelemaan. Tehdään yhdessä kaikille hyvä joulumieli. Mukavaa joulunodotusta minun sekä Joensuun Demarinuorten puolesta!

 

 

Nelli Siljander

Joensuun Demarinuoret

Kirjoitus on ilmestynyt Viikko Pohjois-Karjalaisessa 5.12.