Erica Helin

Hej!

Jag är 27år, hemma från Åbolands skärgård och i skrivande stund bosatt i Raseborg där jag också är aktiv inom kommunalpolitiken. Jag har inte hunnit vara politiskt aktiv så värst länge, jag gick med i partiet 2012, efter många års noga övervägande om vilket parti jag tillhörde. Som finlandssvensk går man ordentligt emot strömmen när man inte väljer SFP och visst har jag fått förklara mitt val, men för mig finns det viktigare frågor i samhället än ”den eviga språkdebatten”.

Till vardags försöker jag kombinera livet som hemma-mamma med studier i historia och samhällsvetenskap. Jag har en 2,5årig son och i oktober-november väntar jag ett barn till.
Jag är utbildad idrottsledare och 2009 tog jag studenten i Vasa. Efter det träffade jag min man och hamnade mer eller mindre oplanerat ner till Ekenäs. Just nu bygger vi hus i Nagu och kommer förr eller senare att flytta ut till skärgården, där vi hör hemma.

Fritid är lite av en bristvara då man är mitt uppe familjelivets vardag och politik och samhällsengagemang är så klart ett stort och tidskrävande intresse men jag försöker också hinna med min andra stora hobby nämligen antikviteter och designhistoria. Inredningen hemma hos mig kan enkelt beskrivas som ett försök till balansgång mellan modernt och antikt och jag spenderar gärna en söndag på auktion eller loppis i jakt på så väl inredningsprylar som verkliga antikviteter med gedigen historia.

– – – –

Hei!

Olen 27 vuotta, kotoisin Turunmaan saaristosta ja tällä hetkellä asun Raaseporissa jossa olen myös aktiivisesti mukaana kunnallispolitiikassa. En ole ehtinyt ollaa poliittisesti aktiivinen kovin pitkään, liityin puolueen vuonna 2012, monien vuosien huolellisen harkinnan jälkeen mihiin puolueen kuulun. Suomenruotsalaisena käyt vastaavirtaan jos et valitse RKP ja tietenkin jouduin selittää minun valintani, mutta minulle on tärkeämpiäkin asioita yhteiskunnassa kuin ”ikuinen kielen keskustelu.”

Arjessa yritän yhdistää elämää koti-äitinä ja historia- ja yhteiskuntatieteiden tutkimusten kanssa. Minulla on 2,5 vuotta vanha poika ja loka-marraskuussa toinen lapsi on tulossa.
Olen koulutettu urheiluvalmentaja ja vuonna 2009 valmistuin lukiosta Vaasassa. Sen jälkeen tapasin mieheni ja päädyin enemmän tai vähemmän Tammisaareen. Juuri nyt olemme rakentamassa taloa Nauvossa ja pikku hiljaa muuttamassa takaisin saaristoon, mihin kuulumme.

Vapaa-aika on hieman harvinaista, kun olet keskellä perhe-elämän, politiikan ja lähiyhteisön osallistumisesa, joka on selvästi suurin aikaa vievä harrastus, mutta yritän myös ehtiä minun toisen ison harrastuksen kanssa, eli antiikkia ja desigehistoriaa. Sisustus kotoani voidaan yksinkertaisesti kuvata tasapainon yritys modernin ja antiikkin välillä ja rakastan viettää joku sunnuntaina huutokaupalla tai kirpputorilla etsimässä sekä kodin sisustamista että todellisia antiikkiesineitä vankalla historialla.