DEMO ry. järjestää osana Erasmus+ ohjelmaa koulutuksen Suomessa 15.-26.5. Teemoina ovat kansainväliset kehitys- ja demokratiakysymykset sekä nuorten osallistuminen niihin. Osallistujat koulutukseen tulevat Bangladeshista, Nepalista, Sloveniasta ja Suomesta.

Sinulla on mahdollisuus hakea mukaan Suomen delegaatioon täyttämällä hakulomake ja lähettämällä se suoraan DEMO:lle 31.3. (hakuaikaa jatkettu) mennessä sähköisesti anna.juhola(a)demofinland.org. DEMO valitsee neljä osallistujaa siten, että kaikki edustavat eri poliittista puoluetta (nuoriso- tai opiskelijajärjestön jäsenyys riittää).

Osallistujilta toivotaan:
– aktiivisuutta poliittisessa nuoriso- tai opiskelijajärjestössä
– kokemusta ohjaajan/kouluttajan tehtävistä ja/tai motivaatiota kehittyä näissä tehtävissä
– hyviä ryhmätyöskentelytaitoja, kykyä ohjata ryhmiä sekä toimia monikulttuurisessa ympäristössä
– taitoa työskennellä koulutuksissa englanniksi.
– sitoutumista koulutusohjelmaan alusta loppuun, yhden ennakkotehtävän tekemistä, koulutuksen Suomessa ohjelman jälkeen (toteutustavasta sovitaan erikseen, koulutus voi tarkoittaa esim. oman järjestön jäsenille vedettyä työpajaa tai kaikkien osallistujien yhteistä koulutusta sovitulle kohderyhmälle) sekä yhden artikkelin kirjoittamiseen esim. järjestön nettisivuille, puolueen lehteen, omaan blogiin tms.

Osallistuminen on maksutonta. Hanke kattaa kaikki matkakulut (kotoa koulutuspaikalle, koulutusohjelman aikana sekä tarvittaessa Helsingistä kotipaikkakunnalle), majoituksen ja ateriat koulutusohjelman aikana. Koulutuksen tarkempi sisältö ja ohjelma tarkentuvat kevään aikana, ja sisällön suunnittelussa voidaan myös ottaa huomioon valittujen osallistujien toiveet ja ehdotukset. Tarkkoihin päivämääriin saattaa tulla vielä pieniä muutoksia riippuen kansainvälisten osallistujien lentoaikatauluista.

Koulutusohjelman ensimmäinen osuus pidetään leirikeskus Enä-Sepässä, joka sijaitsee Vihdin Ojakkalassa. Viimeiset 3-4 päivää pidetään Helsingissä, missä käymme myös Maailma kylässä –festivaalilla. Välissä oleva parin päivän osuus pidetään todennäköisesti jollakin muulla paikkakunnalla, mahdollisesti ryhmä jaetaan kahtia ja pilottikoulutukset pidetään kahdessa eri kaupungissa.

Lisätietoja:
Elisa Selinummi, Demarinuorten kv-sihteeri
elisa.selinummi(a)demarinuoret.fi

Anna Juhola, DEMO ry.
anna.juhola(a)demofinland.org