Demarinuoret tuomitsee kaikenlaisen häirinnän sekä vallan väärinkäytön paitsi omassa toiminnassaan myös puolueessa ja laajemmin yhteiskunnassa.

”Häirintä ja vallankäyttö politiikassa kohdistuu usein nimenomaan nuoriin. Demarinuoret haluaa vaalia sekä määrätietoisesti vahvistaa turvallista poliittista toimintaympäristöä jokaiselle. Myös politiikassa on voitava vaikuttaa ilman pelkoa tai uhkaa häirinnästä. Se vaatii rehellistä työtä turvallisempien tilojen puolesta”, kommentoi Demarinuoria luotsaava varapuheenjohtaja Emilia Kangaskolkka.

Demarinuorilla on tehtävään nimetyt ja koulutetut häirintäyhdyshenkilöt kaikilla tapahtumilla. Tapahtumien ulkopuolisissa tapauksissa voit ottaa yhteyttä haryt@demarinuoret.fi. Häirintätilanteissa voi ottaa yhteyttä aina myös pääsihteeri Sara Saloseen ja poliittinen suunnittelija Kalle Virtaseen (opintovapaalla 30.7. saakka). Jokainen häirintätapaus käsitellään perusteellisesti ja luottamuksella. Demarinuorten nettisivuilta löytyy lomake, jonka kautta häirinnästä voi ilmoittaa myös anonyymisti.

”SDP:llä kuten muillakin poliittisilla puolueilla on tässä peiliin katsomisen paikka. Meidän täytyy löytää keinoja purkaa rakenteita, jotka mahdollistavat puolueissa tapahtuvaa häirintää ja hankaloittavat siihen puuttumista. Politiikan täytyy olla turvallinen paikka toimia ihan jokaiselle”, linjaa Demarinuorten pääsihteeri Sara Salonen

“Demarinuoret tulee myös kouluttamaan koko henkilöstönsä ja keskeiset luottamustoimijat häirinnän tunnistamiseksi ja siihen puuttumiseksi”, Salonen päättää.

Mikäli olet kohdannut häirintää, älä jää yksin! Apua ja tukea on tarjolla. Terveyskeskukset, työterveys ja opiskelijaterveydenhuolto tarjoavat tukea häirintätapauksissa. Useilla oppilaitoksilla on myös nimetyt häirintäyhdyshenkilöt. Hätätilanteessa soita 112.

Alla listattuna tahoja, jotka tarjoavat tietoa ja tukea:

https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

https://tukinainen.fi

https://www.riku.fi

https://thl.fi/fi/web/vakivalta/apua-ja-palveluja/seri-tukikeskus-seksuaalivakivallan-uhreille

 

Lisätietoja:

Pääsihteeri
Sara Salonen
sara.salonen@demarinuoret.fi
0404839976