Jos pysähtyy odottamaan ikuisesti uutta kriisiä, ei tulevaisuusinvestointeihin ole koskaan varaa. Demarinuoret iloitsevat lämpimästi Rinteen hallituksen ensimmäisestä budjetista, joka on samalla niin sosiaalisesti, ekologisesti kuin taloudellisestikin kestävä. 

Budjetissa linjataan nuorten osaamisesta, osallisuudesta ja hyvinvoinnista. Maksuton toinen aste, oppivelvollisuuden laajentaminen, lisäresurssit ammatillisen koulutuksen työpaikkaohjaajiin sekä lukiouudistuksen toimeenpanoon varatut varat ovat merkittäviä kehitysaskelia niin yksilöille kuin yhteiskunnalle laajemminkin. Myös oppilas- ja opiskelijahuollon vahvistamiseksi on luvassa kipeästi kaivattuja panostuksia.  

Budjetti pitää sisällään myös historiallisia panostuksia luonnonsuojeluun, jonka rahoitusta lisätään ensi vuonna sadalla miljoonalla eurolla. Huoli ympäristöstä ja sen monimuotoisuudesta on otettu vakavasti ja sanoista päästään tekoihin muun muassa aloittamalla haitallisten yritystukien karsiminen. Hallituksen tavoitteena on hiilineutraali Suomi vuonna 2035.

Hallituksen tahtotila työskennellä kohti inhimillistä, oikeudenmukaista ja ympäristön kantokyvyn huomioivaa yhteiskuntaa on selkeä. Työ ei ole valmis, mutta tuore budjetti antaa eväät sen rakentamiseksi. Suomen suunta on viimein vuosien kurjistamisen jälkeen kääntymässä ja askelmerkit paremman tulevaisuuden saavuttamiseksi on asetettu.

Pinja Perholehto, Demarinuorten 1. varapuheenjohtaja

Janne-Pekka Niemimäki, Demarinuorten liittohallituksen jäsen