kollaasi

 

 

 

 

 

 

Hei Itä-Suomen Demarinuorten jäsen!

Tämä on Itä-Suomen Demarinuorten jäsenviesti 1/2014. Jäsenviesti ilmestyy kaikille Itä-Suomen Demarinuorten jäsenille. Muistathan päivittää yhteystietosi nettisivujemme kautta, jotta viestit saapuvat varmasti perille. Informaatioita toiminnastamme saat helposti myös nettisivuiltamme http://www.itasuomendemarinuoret.fi  tai facebook-sivuiltamme. https://www.facebook.com/pages/itasuomendemarinuoret

Tässä viestissä:


 1) Tapahtumia tammikuussa
2) Itä-Suomen Demarinuorten puheenjohtajan terveiset
3) Muita mielenkiintoisia tapahtumia
4) Jäsenmaksu 2014
5) Jäsenkysely 1/2014 Kenestä nuori itäsuomalainen ehdokas eduskuntavaaleihin?
6) Nuorten vaikuttajien yhteystiedot näkyviin nettisivuillemme – Ilmianna itsesi nuorten itäsuomalainen ääni
7) Kirjoita nuorten palstalle Viikko Pohjois-Karjala- lehteen ja yhdistyksemme blogiin!

1)  Tapahtumia tammikuussa          

A) Tulevaisuuden Tekijät 1 – VAIKUTTAMINEN
14.–16.2.2014, Joensuu
ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYY 29.1.2013

Demarinuorten Tulevaisuuden Tekijät on uusille jäsenille suunnattu koulutussarja. Kolmen viikonlopun aikana tutustutaan vaikuttamisen välineisiin, politiikan sisältöihin ja ennen kaikkea vietetään aikaa tutustuen muihin samanhenkisiin nuoriin.

Koulutuksen ensimmäisessä osassa, Joensuussa 14.-16. helmikuuta 2014 käsitellään poliittista vaikuttamista. Pohdimme, miten omia tavoitteita edistetään kuntatasolla, kansallisesti sekä EU-tasolla. Kuulemme viikonlopun aikana vaikuttamisen kovia asiantuntijoita ja kokeneita poliittisia päättäjiä. Tutustumme politiikan tekemiseen sekä mietimme, minkälaisiin asioihin haluamme itse vaikuttaa. Jokainen pääsee osallistumaan mielenkiintoisiin keskusteluihin ja kertomaan omia näkemyksiään päivän poliittisista aiheista.

Tapahtumassa kuullaan mm. seuraavia huippupuhujia:

Riitta Myller (SDP:n kansanedustaja, entinen Euroopan parlamentin jäsen ja SDP:n eurovaaliehdokas)

Kari Karjalainen (Joensuun kaupunginjohtaja, kokenut kuntavaikuttaja)

Joona Räsänen (Demarinuorten puheenjohtaja, Lohjan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja)

Tapahtuman hinta osallistujalle on 40 euroa, sisältäen ohjelman, matkat, majoituksen sekä ruokailut. Majoitus tapahtuu hotelli Aadassa (Kauppakatu 32, Joensuu). Matkakulut korvataan edullisimman julkisen liikennevälineen mukaan. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta. Seitsemää vuorokautta ennen tapahtuman alkua tehdystä peruutuksista peritään täysimääräinen osallistumismaksun hinta. Viime hetken sairastumistapauksissa edellytämme lääkärintodistusta. Mikäli osallistuu myös TT2 ja TT2 -tapahtumiin, on viimeisen osion hinta 25 euroa.

OHJELMA
PERJANTAI 14.2.2014
klo 17.30 alkaen Majoittuminen Hotelli Aada (Kauppakatu 32).
18.30                  Tervetulosanat ja esittäytyminen (Joensuun työväentalo, Kauppakatu 32)
19.00                  Ruokailu ja illanvietto työväentalolla
21.00                  Ohjelma päättyy

LAUANTAI 15.2.2014
8.00-9.00           Aamiainen
8.55                     Pääsihteeri Lönnqvist: Aamun aloitus Joensuun työväentalolla
9.00                     Riitta Myller: Päätöksenteko EU:ssa ja eduskunnassa – missä päätökset oikeasti tehdään?
10.15                  Tauko
10.30                  Myöhemmin tarkentuva, korkeatasoinen puhuja
12.00                  Lounas hotelli Aadan ravintola
13.00                  Ville Tahvanainen: Demarinuori kuntapäättäjänä – Uhka vai mahdollisuus?
14.30                  Kahvitauko
15.00                  Joona Räsänen: Demarinuoret vaikuttajina ja miten sinusta tulee osa meitä
16.00                  Eveliina Reponen: Mitä Demarinuorissa tehdään paikallisesti
16.30                  Tauko
18.00                  Ruokailu ja illanvietto
22.00                  Ohjelma päättyy

SUNNUNTAI 16.2.2014
9-10                    Aamiainen
10.00                  Kari Karjalainen: Kunnat ja yritykset—-kimpassa?
11.30                  Päätössanat ja kotiinlähtö lounaan kautta
Lähtö voidaan ajoittaa siten, että jokainen ehtii haluamaansa junaan

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen oheisen linkin kautta viimeistään keskiviikkona 29. tammikuuta. http://rekisteri.demarinuoret.fi/forms/event.php?id=101

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

B) Piirihallituksen järjestäytymiskokous 16.1.2014  klo 19.

Itä-Suomen Demarinuorten piirihallitus aloittaa ahkeran kokoustamisen jo ensi torstaina. Piirihallituksen kokouksessa jaetaan vastuuta ja pohditaan yhdessä kuinka toimintaa toteutetaan vuonna 2014. Piirihallituksen jäseniin ja kuulumisia kokouksista voit seurata nettisivuiltamme osioissa http://itasuomendemarinuoret.fi/ita-suomen-demarinuoret/. Jos sinulla on ideoita siitä missä haluaisit olla mukana ensi vuonna niin olethan yhteydessä piirihallituslaisiin tai järjestösihteeriin.

 

2) Itä-Suomen Demarinuorten puheenjohtajan terveiset       

Piirin puheenjohtajan terveiset

Onnittelut rohkeudesta lähteä mukaan sosialidemokraattiseen nuorisotoimintaan. Olit sitten uusi tekijä politiikan ja järjestötyön ihmeellisessä maailmassa tai peräti jo karaistunut konkari, niin Itä-Suomen Demarinuorissa on aina tilaa ja odotamme sinua mukaan toimintaamme avoimin sylin. Täältä saat hyvät eväät politiikan tekemiseen – miksipä ei vaikka aina valtakunnalliselle tasolle asti – sekä myös mahdollisuuden viettää mukavaa vapaa-aikaa aatteellisessa ja toverillisessa hengessä.

Politiikasta on toki varmasti monenlaisia mielikuvia, jotka ovat muodostuneet syystä jos toisesta (yleensä siitä toisesta), mutta totuus on, että ei täällä pelkkä pulla kurkkuun tartu tai kahvi aiheuta tärinöitä – jos siis muistaa sitä juoda kohtuudella. Toimintamme mukana pääset aatteen pyörteisiin: väittelemään ja oppimaan, tekemään ja suunnittelemaan. Tuothan oman kosketuksesi ja lisän toimintaamme!

Sosialidemokratian ollessa laaja liike, jonka sisällä on monenlaista mielipidettä että ajatusta, niin minua kiinnostaisikin kuulla juuri Sinun ajatuksia ja ideoita sosialidemokratiasta, aatteesta sekä poltiikasta yleisesti. Niin, ja totta kai toteuttaa näitä ideoita ja ajatuksia kanssasi! Yhteydenottoasi odottaen.

Sivusta katsojat eivät maailmaa muuta!

Joonas Honkimaa puh. 040 540 6458 e-mail: joonas.honkimaa@gmail.com

 

 

3)Muita mielenkiintoisia tapahtumia
A) Arvomeri-risteily
Demarinuoret on mukana SDP:n jäsenristeilyllä 18.-19. tammikuuta 2014. Silja Europalle kokoontuu keskeisiä demarivaikuttajia ja aktiivisia jäseniä. Laivalla kuullaan SDP:n eurovaaliehdokkaita, ministereitä, SDP:n kansanedustajia sekä sisarjärjestöjen edustajia. Kuten risteilyillä yleensäkin, viihdekattaus on laaja eikä kukaan jää ilonpidosta paitsi.

Risteilylle lähdetään lauantaina 18.1.2014 klo 18.30 Helsingin Länsisatamasta (Tyynenmerenkatu 8, 00220 Helsinki). Paluu Helsinkiin tapahtuu sunnuntaina 19.1. klo 16.00. Matkalla on mahdollisuus tutustua Tallinnan kulttuuritarjontaan sunnuntaina klo 8-12 välisenä aikana.
Arvomeri-risteily Tallinnaan 18. 19.1.2013
Ilmoittautumiset ja lisätiedot: pohjois.karjala@sdp.fi

B ) Riitta Myllerin vaalityö
SDP:n kansanedustaja ja pitkäaikainen europarlamentaarikko Riitta Myller on ehdokkaana Euroopan unionin parlamenttivaaleissa. Vaalityö tarvitsee aktiiviset tekijänsä ja Riitta haluaa juuri sinut mukaan osaavaan tiimiinsä. Tervetuloa tekemään vaalikampanjaa, jolla saadaan Sinun Äänesi kuuluumaan Euroopassa!

Ilmoittaudu mukaan tekemään vaalityötä ja tukemaan Riittaa lähettämällä postia osoitteeseen riitta.tukiryhma@gmail.com

4) Jäsenmaksu 2014                                                                                                                        Uusi toimintavuosi on jälleen alkanut! Vuoden 2014 toiminta sisältää hyvin paljon haasteellisia tavoitteita. Jokaisella  onkin mahdollisuus tukea nuorisopiiriä siinä, että mukava ja antoisa viikonlopputoiminta sekä alueellisesti hyvin laajan piirin alueella näkyminen olisivat meille mahdollista. Rahallinen tuki on piirille todella elintärkeä asia ja tämä onkin yksi konkreettisimmista tavoista aidosti auttaa meitä toimimaan entistä paremmin. Jokainen euro on nuorten toiminnalle tärkeä! Syyskokouksessaan yhdistys linjasi vuonna 2014 kerättäväksi vapaaehtoisen 10 – 20 euron suuruisen jäsenmaksun. Jäsemaksun voi maksaa omantunnon ja varallisuuden mukaan joko 20 tai 10 euron suuruisena.

 

Jäsenmaksun voit maksaa Itä-Suomen Demarinuorten tilille seuraavilla tiedoilla:

Saaja: Itä-Suomen Demarinuoret ry
Saajan tilinumero: FI69 5770 0520 0611 90
Viestikenttään: Jäsenmaksu 2013
Maksun määrä: 20,00  tai 10.00
Kiitos jo etukäteen tärkeälle työlle antamastasi tuesta!

5) Jäsenkysely 1/2014 Kenestä nuori itäsuomalainen ehdokas eduskuntavaaleihin? 

Kenestä nuori itäsuomalainen ehdokas eduskuntavaaleihin?
Anna oma mielipiteesi – se merkitsee!
Kilkkaamalla linkkiä pääset sähköiseen kyselyyn!
https://www.surveymonkey.com/s/JJNTGXQ

Nuoriin itäsuomalaisiin vaikuttajiin voit tutustua nettisivuillamme ja ehdottaa vaikka sieltä omaa suosikkiasi!
6. Nuorten vaikuttajien yhteystiedot näkyviin nettisivuillemme – Ilmianna itsesi nuorten itäsuomalainen ääni!
Teemme Itä-Suomen Demarinuorten nettisivuille (www.itasuomendemarinuoret.fi) oman listauksemme Itä-Suomen alueella – Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa – toimivista nuorista luottamushenkilöistä, esimerkiksi kaupunginhallitusten jäsenistä ja varajäsenistä, valtuutetuista ja varavaltuutetuista, sekä lautakuntien ja muiden toimielinten jäsenistä ja varajäsenistä.

Miksi?
Tarkoituksena on, että (pääasiassa nuoret) ihmiset löytäisivät kontakteja alueen eri kaupungeissa toimiviin ja eri tehtävissä vaikuttaviin nuoriin demareihin. Lisäksi listauksen ideana on osoittaa, että me Demarinuoret toimimme laajasti niin Demarinuorten kuin puolueenkin, sekä kaupunkien ja maakuntien eri tehtävissä. Demarinuoren on siis mahdollista ponnistaa pitkällekin, ja päästä vaikuttamaan monia eri väyliä pitkin. Tietysti meitä myös piirijärjestönä kiinnostaa tietää, missä kaikessa jäsenistömme on mukana.

Siispä, toivomme teiltä puolueen, kaupunkien ja maakuntien eri tehtävissä toimivilta infoa siitä, missä tehtävissä vaikutatte joko omassa kunnassanne, maakunnassanne tai puolueen puolella. Ole siis juuri sinä NUORTEN ÄÄNI ITÄ-SUOMESSA, ja lähetä nimesi ja yhteystietosi (oman valinnan mukaan puhelinnumero ja/tai sähköpostiosoite) sekä tietoa siitä, missä sinä parannat maailmaa Itä-Suomen Demarinuorten järjestösihteeri Reposelle eveliina.reponen@demarinuoret.fi tai 040-484 6774. Halutessasi voit liittää mukaan myös kuvan itsestäsi.

Kiitos paljon vaivannäöstäsi jo etukäteen, ja paljon tsemppiä kuluvan vuoden haasteisiin!

 

7. Kirjoita nuorten palstalle Viikko Pohjois-Karjala- lehteen ja yhdistyksemme blogiin!
Sykkiikö runosuoni? Sauhuaako kynä? Haluatko kertoa oman näkemyksesi tai jakaa kokemuksiasi suuren lukijakunnan kanssa? Haluatko saada viestisi läpi?  Nyt siihen on oiva mahdollisuus! Ilmoittaudu mukaan Itä-Suomen Demarinuorten kirjoittajarinkiin ja saat äänesi kuulumaan!

Kirjoittajarinki koostuu ympäri Itä-Suomea vaikuttavista nuorista lupauksista ja aktiiveista, jotka kirjoittelevat omassa tahdissaan ja omasta näkökulmastaan päivän polttavista aiheista. Kirjoittajarinki toimii pääosin sähköisesti ja mukana voi olla juuri sen verran kuin itsestä tuntuu hyvältä – juttuja voi kirjoittaa vaikka muutaman kerran vuodessa tai vaikka joka viikko.  Ilmoittaudu järjestösihteerille kirjoittajarinkiä varten tai laita satunnaiset juttusi julkaistavaksi osoitteella eveliina.reponen@demarinuoret.fi

 

Toverillisin terveisin,
Eveliina Reponen
Järjestösihteeri
Itä-Suomen Demarinuoret ry
040-484 6774