Hei Itä-Suomen Demarinuorten jäsen!

Tämä on Itä-Suomen Demarinuorten jäsenviesti 8/2014. Jäsenviesti ilmestyy kaikille Itä-Suomen Demarinuorten jäsenille. Muistathan päivittää yhteystietosi nettisivujemme kautta, jotta viestit saapuvat varmasti perille. Informaatioita toiminnastamme saat helposti myös nettisivuiltamme http://www.itasuomendemarinuoret.fi  tai facebook-sivuiltamme.https://www.facebook.com/pages/itasuomendemarinuoret

Paikkallistapahtumista  eli  esimerkiksi Kuopiossa, Savonlinnassa ja Joensuussa olevista tapahtumista löydät infoa nettisivuiltamme ja paikallisten osastojen FB-sivuilta.https://www.facebook.com/JoensuunDemarinuoret

https://www.facebook.com/groups/117175491640115/?fref=ts

Tässä viestissä:

1) Itä-Suomen Demarinuorten tapahtumia

2)  Joensuun Demarinuorten tapahtumia

3) Kuopion Demarinuorten tapahtumia

4) Kutsu Itä-Suomen Demarinuorten syyskokoukseen

5) Valtakunnallisia Demarinuorten tapahtumia

_____________________________________________________

1) Itä-Suomen Demarinuorten tapahtumia

ITÄ-SUOMEN DEMARINUORET SKYPESSÄ

Itä-Suomen Demarinuoret lanseerasivat viime kuussa uuden keskustelutunnin Skypessä. Paikalla keskustelemassa oli tuolloin mm. piirin puheenjohtaja ja muita aktiiveja. Tule oppimaan, keskustelemaan ja jopa väittelemään ajankohtaisista aiheista.  Skype- keskusteluihin voi osallistua myös vain kuunnellen. Tervetuloa kokeilemaan uutta ja erilaista!

Skypetunti keskiviikkona 12.11. Lisää infoa tapahtumasta facebook-sivuillamme!

KESKUSTELUA FACEBOOK-SIVUILLA

Tervetuloa keskutelemaan ajankohtaisista aiheista Facebook-sivuillamme. Piirihallituksen jäsenet herättelevät sivuilla keskustelua erilaisista aiheista. Tervetuloa ottamaan kantaa!

DEMARINUORTEN TAPAHTUMA minun kaupunkiin?

Oletko innostaja tai innovatiinen uudistaja? Onko sinulla ideoita kuinka puolueeseemme olisi helpompi tulla mukaan? Kaipaatko uutta tekemistä ja uusia kavereita? Haluaisitko olla mukana uudenlaista hanketoimintaa?

Savo-Karjalan vaalipiirissä käynnistetään piakkoin nuorten aktivoimiseen tähtäävä nuorisohanke. Hanketta vetää ja ohjaa Savo-Karjalan piirihallituksen jäsen ja Itä-Suomen Demarinuorten järjestösihteeri Eveliina Reponen. Eveliina haluaa juuri sinut mukaan ohjaamaan hanketta! Hankkeessa etsitään uusia toimintamalleja, tuetaan osastoja, avataan ovia uusille toimintaryhmillle, järjestetään nuortennäköisiä tapahtumia ja ennen kaikkea pidetään hauskaa porukalla!

Hae hankkeen ohjausryhmään ja tuo oma äänesi kuuluviin! Ohjausryhmä kokoustaa pääasiassa sähköpostitse ja etäpäätteillä, mutta mahdollisuuksien mukaan myös kasvotuste! Aiempaa kokemusta hanketyöskentelystä ei tarvita, sillä kaikki uusi on tervetullutta!
Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian: eve.reponen@gmail.com tai 0451126396

MITÄ MUUTA?

Lokakuun aikana kierretään  ahkerasti myös kouluja, messuja ja muita tapahtumia! Jos sinulle tulee mieleen jokin paikka tai tapahtuma, jossa Demarinuorten tulisi olla mukana niin ilmoitathan järjestösihteerille niin tulemme paikalle!

_____________________________________________________

2) Joensuun Demarinuorten tapahtumia

Joensuun Demarinuorten Verenluovutustempaus 22.10.2014

Suomessa tarvitaan joka arkipäivä lähes tuhat verenluovutusta, jotta potilaat saavat tarvitsemansa verivalmisteet. Luovuttamalla verta voit pelastaa toisen ihmisen hengen. Joensuun Demarinuoret lähtevät porukalla luovuttamaan keskiviikkona 22.10 klo 16 ja toivotamme sinut tervetulleeksi mukaan luovuttamaan!  Ilmoittaudu järjestösihteerille mukaan yhteiseen porukkaan lähettämällä sähköpostia eveliina.reponen@demarinuoret.fi

Ke 22.10. Turvallinen Suomi   ulkoministeri Erkki Tuomioja &  suuren valiokunnan pj. Riitta Myller   yleisötilaisuus     ulko- ja turvallisuuspolitiikasta klo 18.30- 20,        kahvitarjoilu klo 18.00 Carelicumin auditoriossa. Tule mukaan Demarinuorten porukkaan esittämään vaikeita kysymyksiä ja puhumaan turvallisuudesta nuorten elämässä!

JOENSUUN DEMARINUORTEN SYYSKOKOUS

4.11 Jäähyllä: avantouintia, puheenjohtajakisaa ja tulevaisuuden toimijoita! Joensuun Demarinuorten kauan odotettu syyskokous on taas täällä ja tämä on kokouskutsu sinulle!

Kuka johtaa Joensuun Demarinuoria vuonna 2015? Kenestä johtokunnan viestintävastaava? Miltä näyttää vuosi 2015? Oletko sinä kenties tulevaisuuden tekijä, jonka paikka on johtokunnan pöydän ääressä?Joensuun Demarinuoret uskovat sinuun ja siksi haluamme sinut mukaan vaikuttamaan. Syyskokouksessa käydään poliittista debattia, valitaan tulevaisuuden toimijat, rakennetaan uutta tapaa toimia ja viilennetään tunteita ”avannossa”. Luvassa yhdessä tekemistä ja viileää menoa. Joensuulainen Demarinuori on rohkea uudistaja ja tasa-arvon lähettiläs. Liity mukaan tiimiin ja tartu elämäsi mahdollisuuteen!

Kokous pidetään Joensuun jääkarhujen tiloissa Karhu-salissa (Mäntyniementie 1, 80220 Joensuu.) klo 17. Kokouksen jälkeen osallistujat pääsevät saunomaan ja pulahtamaan viileään veteen.

___________________________________________________________________________

3) Kuopion Demarinuorten tapahtumia

30.10 Kahvittelut Coffee House

21.11 Demarinuorten Pikkujoulu

27.11 Kahvittelut Coffee House

Tervetuloa mukaan kaikkiin tapahtumiimme. Sinun ei tarvitse olla Demarinuorten jäsen osallistuaksesi. Kahvitapaamiset alkavat aina klo 18.00. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.

TUUNAA TORPPA -SISUSTUSKISA

Viehättääkö vihreät penkit, rokkaako ruusuboordi, toimiiko tekokukat? Ei meistäkään.

Loistoideoita kaivataan kokoustila Torpan kellarin kunnostamiseen nuorteniltoja varten! Toteutuskelpoisin suunnitelma palkitaan 150 euron Ikean lahjakortilla! Tila kaipaa stailauksen lisäksi pintaremonttia, ja lekaa. Sisustuskisan avajaiset ke 22.10.2014 klo 18 alkaen. Ohjelmassa tilaan tutustumisen lisäksi arpajaiset, iltapalaa ja kangaskassipaja. Tervetuloa tutustumaan Torppaan (Sektorin kellarikerros, Käsityökatu 24 B, Kuopio)! Sisustussuunnitelmat on oltava valmiina ke 19.11. klo 18. Jokainen osallistuja tulee esittelemään suunnitelmansa yksin tai yhdessä kaverinsa kanssa kisaraadille Torpan kellariin.

Lisää kuvia Torpasta ja tarkemmat ohjeet KTY:n nettisivuiltahttp://sdpkuopio.fi/ ja Facebook-yhteisöstä Kuopion Demarinuoret.

Yhteyshenkilö: Pauliina Timonen pauliina.timonen@sdp.fi

4) Kutsu Itä-Suomen Demarinuorten syyskokoukseen

Itä-Suomen Demarinuoret ry:n syyskokous eli UUDEN ALKU

Itä-Suomen Demarinuorten syyskokous järjestetään 13.11 2014 Joensuussa. Illan aikana nauretaan porukalla, puhutaan politiikkaa, herkutellaan, valitaan vuoden 2015 toimijat sekä valmistaudutaan kevään eduskuntavaaleihin!

Laadukkaasta ohjelmasta vastaavat teatteri Satama ja Demarinuorten liiton puheenjohtajisto Joona Räsänen ja Petra Peltonen.

Ilmoittaudu mukaan vuoden tärkeimpään kokoukseen!

Illan ohjelma ja tarkka paikka julkaistaan facebook-sivulla piakkoin – pysy kuulolla ja tule mukaan muuttamaan maailmaa!

Kokouksessa käsitellään piirisääntöjen 8 §:n mukaiset asiat eli
1. hyväksytään seuraavan toimintavuoden toimintasuunnitelma ja vahvistetaan samaa vuotta varten talousarvio (talousarvion löydät täältä: https://drive.google.com/file/d/0B18Fm2JMdljKYldha1lFeTU0c0U/view?usp=sharing

ja toimintasuunnitelman täältä: https://drive.google.com/file/d/0B18Fm2JMdljKYndGRXZYMjdPXzQ/view?usp=sharing)

2. päätetään piirimaksujen ja piirin jäsenmaksun suuruudesta ja kantotavasta,

3. toimitetaan puheenjohtajan ja piirihallituksen muiden varsinaisten jäsenten ja varajäsenten vaali seuraavaa vuotta varten.

4. valitaan kaksi varsinaista tilintarkastajaa ja yhtä monta varatilintarkastajaa,

5. käsitellään muut kokoukselle esitetyt asiat.

6. Käsitellään sääntömuutokset koskien sääntöjen 1 § kohtia piirin nimi ja toiminta-alue.

Tervetuloa juomaan kahvia, tutustumaan muihin aktiiveihin ja puhumaan politiikkaa!

Terveisin,

Piirihallitus

______________________________________________________________________

5) Valtakunnallisia Demarinuorten tapahtumia

Kohti vaalivoittoa -seminaari, Jyväskylä

Demarinuorten ja ammattiliittojen järjestämä Kohti vaalivoittoa -seminaari virittää meidät vaalitunnelmaan.

8. .9.11. Jyväskylässä järjestettävässä seminaarissa valmistaudutaan ensi kevään eduskuntavaaleihin, kuullaan laadukkaita esityksiä ja puheenvuoroja ja käydään loistavia keskusteluja hyvässä porukassa. Täällä tapaat nuoria eduskuntavaaliehdokkaita ja pääset jakamaan ajatuksia tulevasta koitoksesta. Tätä syksyn suurtapahtumaa et halua ohittaa.

Ole ilmoittautuessasi yhteydessä omaan ammattiliittoosi. Useimmat liitot kustantavat jäsentensä osallistumisen seminaariin.

Ilman liiton tukea osallistumismaksu on 55 euroa. Osallistumismaksu sisältää ohjelman, matkat, ruokailut ja majoituksen Jyväskylässä. Muista ilmoittaa myös mahdolliset erityisruokavaliot ja huonekaveritoive. Ilmoittautuminen on tehtävä viimeistään 23.10.2014. Jos et tarvitse majoitusta, ole ystävällisesti yhteydessä Matias Mäkyseen.

Viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta. Kahta vuorokautta ennen tapahtuman alkua tai tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään täysimääräinen osallistumismaksun hinta. Viime hetken sairastumistapauksissa edellytämme lääkärintodistusta.

Lisätiedot liiton poliittiselta sihteeriltä Matias Mäkyseltä sähköpostitse: matias.makynen@demarinuoret.fi.

Ilmoittaudu mukaan Demarinuorten nettisivujen kautta!

Ohjelmassa mm:Valtiovarainministeri ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinnekertoo, miksi menestyminen vaaleissa on tärkeää, miten SDP lähtee vaaleihin ja miten demarinuoret voivat osallistua puolueen kampanjaan.

Lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila kertoo lasten ja lapsiperheiden asemasta Suomessa. Mitä voisimme tehdä paremmin?

Akatemiatutkija Mikko Jakonen Jyväskylän yliopistosta kertoo, miten työn uudet muodot vaikuttavat yhteiskuntaan sekä miten sosialidemokratian pitäisi vastata uuden työn haasteeseen.

Iltaohjelmassa jäsenten pitkään toivoma suuri väittelymestaruuskilpailu, jossa Sinä voit näyttää taitosi tässä jalossa ja perinteisessä älymittelössä. Ilmoittautumisesta annetaan lisätietoja myöhemmin tällä tapahtumasivulla.

Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.

_______________________________________________________________________-

6) Muita mielenkiintoisia tapahtumia

Toverillisin terveisin,

Eveliina Reponen

Järjestösihteeri

Itä-Suomen Demarinuoret ryI