Hei Itä-Suomen Demarinuorten jäsen!

Tämä on Itä-Suomen Demarinuorten jäsenviesti 2/2014. Jäsenviesti ilmestyy kaikille Itä-Suomen Demarinuorten jäsenille. Muistathan päivittää yhteystietosi nettisivujemme kautta, jotta viestit saapuvat varmasti perille. Informaatioita toiminnastamme saat helposti myös nettisivuiltamme http://www.itasuomendemarinuoret.fi  tai facebook-sivuiltamme.https://www.facebook.com/pages/itasuomendemarinuoret

Tässä viestissä:
1) Tapahtumia helmikuussa
2) Demarinuorten liittokokous 3) Jäsenkysely 2/2014 Demarinuorten poliittinen linja   ota kantaa siihen mitä Demarinuorten tulisi tehdä seuraavan kahden vuoden aikana ja ideoi liittokokousaloitteita
4) Jäsenmaksu 2014
5)  Lähde mukaan uuteen Itä-Suomen Demarinuorten kirjoittajarinkiin!

1)  Tapahtumia helmikuussa
1.1 Tulevaisuuden Tekijät 1 -koulutus
Demarinuorten Tulevaisuuden Tekijät on uusille jäsenille suunnattu koulutussarja. Kolmen viikonlopun aikana tutustutaan vaikuttamisen välineisiin, politiikan sisältöihin ja ennen kaikkea vietetään aikaa tutustuen muihin samanhenkisiin nuoriin.
Koulutuksen ensimmäisessä osassa, Joensuussa 14.-16. helmikuuta 2014 käsitellään poliittista vaikuttamista. Pohdimme, miten omia tavoitteita edistetään kuntatasolla, kansallisesti sekä EU-tasolla. Kuulemme viikonlopun aikana vaikuttamisen kovia asiantuntijoita ja kokeneita poliittisia päättäjiä. Tutustumme politiikan tekemiseen sekä mietimme, minkälaisiin asioihin haluamme itse vaikuttaa. Jokainen pääsee osallistumaan mielenkiintoisiin keskusteluihin ja kertomaan omia näkemyksiään päivän poliittisista aiheista.

1.2 Demarinuoret kysyy: Kenestä SDP:n puheenjohtaja?
Demarinuoret järjestää avoimen nettikyselyn SDP:n tulevasta puheenjohtajasta. Kisaan on tällä hetkellä ilmoittautunut kaksi ehdokasta, SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ja Ammattiliitto PRO:n puheenjohtajana työskentelevä Antti Rinne. Vastaa kyselyyn: https://demarinuoret.fi/2014/01/31/aanesta-sdpn-puheenjohtajaa/

1.3. Kutsu Riitan vaalistarttiin Itä-Suomen Demarinuorille
oensuun Työväentalolle  sunnuntaina 16.2. klo 13.00 14.00
os. Yläsatamakatu 7b, 2. krs. Euroopan Unioni on luonnollinen toimintaympäristö Suomelle. Jotta suomalaisten edut päätöksenteossa turvataan, tarvitaan päätöksentekijöiksi kokeneita toimijoita. Itä-Suomi tarvitsee myös oman edustajansa Euroopan parlamenttiin. Tunnen Itä-Suomen ja minulla on kokemusta niin Euroopan kuin kansallisellakin tasolla toimimisesta.

Tarjoilun vuoksi ilmoittautumiset 13.2. mennessä jty@joensuunty.fi/ 050 339 6282. Starttiin mahdollisuus osallistua myös etäyhteyden avulla. Lisätiedot: riitta.tukiryhma@gmail.com
Tervetuloa keskustelemaan Euroopan parlamentin asioista.

Riitta Myller

1.4 Demarinuorten kevään KV-kalenteri   Lähde mukaan maailmalle!
Demarinuoret ja SONK ovat osa kansainvälistä sosialidemokraattisten nuorten liikettä. Euroopassan nuoret demarit kokoaa yhteen YES ja maailmanlaajuisesti nuorison punalippua kannattelee IUSY. Jäsenillämme on mahdollisuus lähteä mukaan kansainväliseen toimintaan ja osallistua erilaisiin tapahtumiin. Niitä on laidasta laitaan eri teemoilla aina vapaamuotoisemmista leireistä kovatasoisiin seminaareihin. Tämän kevään ja kesän aikana on useita loistavia tapahtumia, joissa pääsee tutustumaan tovereihin ympäri maailmaa.
Laita päivät talteen! Tarkemmat tiedot tapahtumista ja ilmoittautumisesta saat linkkien takaa sitä mukaa, kun tiedot järjestäjien taholta tarkentuvat.
Lisätietoja Demarinuorten KV-toiminnasta:
Elisa Selinummi, elisa.selinummi(a)demarinuoret.fi, KV-sihteeri
Ossi Ollikainen, ossi.ollikainen(a)gmail.com, KV-työryhmän puheenjohtaja

KV-TAPAHTUMAT 2014
Huhtikuu: YES Winter School, Bryssel
Winter University on yksi loistavimmista tavoista lähteä mukaan YES:n toimintaan. Yhteistyössä S&D -parlamenttiryhmän ja FEPS:n kanssa järjestetty laadukas seminaari tarjoaa mahdollisuuden tutustua eurooppalaiseen vaikuttamiseen.
Seminaari on perinteisesti järjestetty maalis-huhtikuussa Brysselissä. Tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin. Demarinuoret ja SONK lähettävät seminaariin neljä osallistujaa ja ilmoittautuminen avataan heti, kun tarkempia tietoja saadaan järjestävältä taholta.

28.-30.5. FNSU Congress, Kööpenhamina/Tanska
Demarinuorten ja SONKin pohjoismaisen kattojärjestön FNSU:n kongressi järjestetään 28.-30.5. Kööpenhaminassa, Tanskassa. Siellä päätetään FNSU:n tulevan kauden toiminnasta sekä pohjoismaisten järjestöjen poliittisista linjoista. Lisäksi kongressissa FNSU:n puheenjohtajuus siirtyy seuraavan kaksivuotiskauden ajaksi Suomeen Demarinuorille.
Lisätietoa kokousedustajien valinnasta tulee myöhemmin.

18.8.-24.8. IUSY World Festival, Malta
(HUOM! Aikaa ja paikkaa ei ole vielä vahvistettu)
IUSY World Festival on vuoden odotetuin KV-tapahtuma! Viikon kesäleiri kokoaa yhteen tuhansia nuoria sosialidemokraatteja ympäri maailman. Ohjelmassa on luvassa paljon seminaareja, työpajoja, marsseja, pohdintoja, ajatuksia ja keskusteluja erilaisista aiheista erilaisten ihmisten kanssa.
Alustavien tietojen mukaan leiri järjestetään 18.8.-24.8. Maltalla. Tieto ei kuitenkaan ole vielä täysin varmaa ja muutoksia sekä tarkennuksia tulee, kun niitä on saatavilla.
Laittakaa kuitenkin jo korvan taakse ja seuratkaa kevään aikana uutisointia sekä Facebookissa että nettisivuilla. Leirille lähtee Suomesta noin 30 hengen delegaatio ja JUURI SINÄ haluat olla siinä mukana!

Kurt Löwenstein Education Centre, Werftpful / Saksa
Kurt Löwensteinin koulutuskeskuksessa (http://www.kurt-loewenstein.de/englische_seite/) järjestetään vuoden aikana laadukkaita seminaareja. Demarinuoret ja SONK korvaavat 1-2 kiinnostuneelle osallistumismaksut (35-70e, sis. ruuat, majoitus, ohjelma) mutta lennot ja ilmoittautumiset tulee hoitaa itse. Tarkemmat tiedot seminaareista lisätään nettisivuille, kun tietoa on saatavilla.

14.4.-21.4. Queer Easter 2014
11.5.-18.5. International system, law and human rights
24.8.-31.8. Summer School on Feminism
24.8.-31.8. Winter School on Migration

2. Demarinuorten liittokokous Vantaalla 6.-8.6.2014
Nyt on jotain mitä odottaa! Demarinuorten liittokokous järjestetään Vantaalla 6.-8.6.2014. Liittokokous on merkittävä vaikuttamisen areena, jossa määritetään Demarinuorten poliittiset linjat tuleviksi kahdeksi vuodeksi sekä valitaan liittohallituksen jäsenet ja koko liiton puheenjohtajisto. Ilmoittaudu mukaan vuoden jännittävimpään tapahtumaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen eveliina.reponen@demarinuoret.fi

3. Jäsenkysely 2/2014 Demarinuorten poliittinen linja.
Ota kantaa siihen mitä Demarinuorten tulisi tehdä seuraavan kahden vuoden aikana ja ideoi liittokokousaloitteita
Demarinuorten poliittiseen linjaan pääset vaikuttamaan mm. työstämällä yhdessä muiden Itä-Suomen Demarinuorten kanssa liittokokousaloitteita. Liittokokousaloite on esitys liitolle, jonka avulla pyritään vaikuttamaan siihen mihin liitto ottaa seuraavien kahden vuoden aikana kantaa tai minkälaisten asioiden puolesta Demarinuorten tulisi tehdä erityisesti töitä. Liittokokoukseen liittyen järjestetään yhteinen koulutustilaisuus, jossa voimme käydä yhdessä tarkemmin läpi mitä kaikkea aloitteissa on hyvä olla. Ennen sitä voit kuitenkin ideoida aloitteita ISDN:n jäsenkyselyn kautta: https://www.surveymonkey.com/s/5XPC2ZC

4. Jäsenmaksu 2014
Syyskokouksessa yhdistys linjasi vuonna 2014 kerättäväksi vapaaehtoisen 10 – 20 euron suuruisen jäsenmaksun. Jäsenmaksun voi maksaa omantunnon ja varallisuuden mukaan joko 20 tai 10 euron suuruisena.

Jäsenmaksun voit maksaa Itä-Suomen Demarinuorten tilille seuraavilla tiedoilla:

Saaja: Itä-Suomen Demarinuoret ry
Saajan tilinumero: FI69 5770 0520 0611 90
Viestikenttään: Jäsenmaksu 2013
Maksun määrä: 20,00  tai 10.00
Kiitos jo etukäteen tärkeälle työlle antamastasi tuesta!
5. Lähde mukaan uuteen Itä-Suomen Demarinuorten kirjoittajarinkiin! Sykkiikö runosuoni? Sauhuaako kynä?  – Kirjoita nuorten palstalle Viikko Pohjois-Karjala- lehteen ja yhdistyksemme blogiin!
Haluatko kertoa oman näkemyksesi tai jakaa kokemuksiasi suuren lukijakunnan kanssa? Haluatko saada viestisi läpi?  Nyt siihen on oiva mahdollisuus! Ilmoittaudu mukaan Itä-Suomen Demarinuorten kirjoittajarinkiin ja saat äänesi kuulumaan!
Kirjoittajarinki koostuu ympäri Itä-Suomea vaikuttavista nuorista lupauksista ja aktiiveista, jotka kirjoittelevat omassa tahdissaan ja omasta näkökulmastaan päivän polttavista aiheista. Kirjoittajarinki toimii pääosin sähköisesti ja mukana voi olla juuri sen verran kuin itsestä tuntuu hyvältä   juttuja voi kirjoittaa vaikka muutaman kerran vuodessa tai vaikka joka viikko. Kirjoittajarinki tutustuu paikallislehtiin ja  muihin medioihin sekä tapaa alueemme toimittajia aktiivisesti. Lisäksi rinki osallistuu erilaisiin kirjoittamista koskeviin koulutuksiin ryhmän toiveiden mukaan ja tapaa kansainvälistä lehdistöä aina mahdollisuuksien niin salliessa. Ringin toiminta on vapaata ja se muotoutuu kirjoittajien omien toiveiden mukaiseksi   lähde siis mukaan vaikuttamaan ja vaikuttumaan!
Ilmoittaudu järjestösihteerille kirjoittajarinkiä varren tai laita satunnaiset juttusi julkaistavaksi osoitteella eveliina.reponen@demarinuoret.fi

Toverillisin terveisin,
Eveliina Reponen
Järjestösihteeri
Itä-Suomen Demarinuoret ry
040-484 6774