kpo7

 

 

 

Hyvä Itä-Suomen Demarinuorten jäsen!

 
Tämä on Itä-Suomen Demarinuorten jäsenviesti 4/2014. Jäsenviesti ilmestyy kaikille Itä-Suomen Demarinuorten jäsenille. Muistathan päivittää yhteystietosi nettisivujemme kautta, jotta viestit saapuvat varmasti perille. Informaatioita toiminnastamme saat helposti myös nettisivuiltamme http://www.itasuomendemarinuoret.fi  tai facebook-sivuiltamme https://www.facebook.com/itasuomendemarinuoret
Tässä viestissä:

1) Puheenjohtajajan terveiset

2) Itä-Suomen Demarinuorten tapahtumatoiminta huhtikuussa 2014

3)Muita mielenkiintoisia Demarinuorten tapahtumia

________________________________________________________________________________

1) Puheenjohtaja Honkimaan terveiset

Puheenjohtajan tervehdys!

Hyvät toverit! Tällä hetkellä maailma ei päästä sosialidemokraattista
liikettä helpolla. Toisinaan tuntuu kuin kaikki voimat olisivat
yhdistyneet sitä vastaan. On syytä toki meissä sosialidemokrateissa
itsessämmekin, mutta on sitä syytä myös päällemme kaadettu. Mutta oli
tilanne liikkeessämme sitten mikä tahansa, niin viestini on seuraava:
Eteenpäin toverit!

Meidän jokaisen on syytä miettiä rehellisin sydämin, mitä tarkoittaa
tehdä ”sosialidemokratiat” uudelleen. Vanhaan ei voida täysin palata –
sen näkee sokeakin otsallaan – mutta uutta kohti pitäisi pystyä
etenemään muutenkin kuin porvaria peesaten. Siksipä siis kysymys:
”Miten tehdä ’sosialidemokratiat’ uudelleen?” Siinä olisi
demarinuorille, mitä haastavin ja kunniakkain kysymys vastattavaksi.
Kirjoittakaa ja keskustelkaa,siinä minun toiveeni tovereille.
Runollisesti voisi sanoa, että vielä tulee päivä kun punainen
aamunkoitto kuivattaa ruiskukat. Mutta sitä varten on tehtävä töitä
eikä pelkästään ”teknisesti” ottaen, vaan myös ajatuksen tasolla. On
kaivettava esiin liikkeen sielu ja pyhä henki.

Lainaan loppuun erästä määritelmää. Politiikkaa on se, mikä pystyy
näyttämään jonkin uuden. Hallinnollinen käytäntö on taas se, mikä
tyytyy vastaamaan annettuun kysymykseen kiltisti. Tällä hetkellä
näemme melkein kaiken ”poliittisen” olevan jälkimmäistä. Tämä on
valitettavaa. Miten siis voisimme olla enemmän poliittisia ja vähemmän
hallinnollisia? Tässä on mielestäni liikkeemme kiperin kysymys. Ehkä
meidän todella olisi aika ryhtyä realisteiksi ja alkaa vaatia
mahdotonta?

Hyvää Kevään jatkoa tovereille!

Joonas Honkimaa

Itä-Suomen Demarinuoret

 

2) Itä-Suomen Demarinuorten tapahtumatoiminta huhtikuussa 2014
A ) ON AIR – puheenjohtajan tunti

Itä-Suomen Demarinuorten puheenjohtaja Joonas Honkimaa on tavoitettavissa.

Mikä on ajankohtaista juuri nyt? Ärsyttääkö jokin? Haluaisitko kuulla lisää toiminnastamme? Haluaisitko keskustella päivän polttavista politiikan aiheista tai kuulla mitä mieltä Itä-Suomen Demarinuoret ovat esimerkiksi kehysiiriihestä? Mikä on Itä-Suomen Demarinuorten puheenjohtajan kanta esimerkiksi pätkätöihin? Kuinka juuri sinä voit saada äänesi kuuluviin?

Juuri nyt on oivallinen mahdollisuus osallistua keskusteluun nimittäin puheenjohtajan tunti! Itä-Suomen Demarinuorten puheenjohtaja Honkimaa haluaa keskustella juuri sinun kanssasi. Lisää puheenjohtaja Skypeen ja anna palaa. Keskusteluun voi osallistua useampi kerralla eli paikalle voi ilmestyä myös vain kuuntelemaan.

B) Itä-Suomen Demarinuorten nuoret puoluekokousedustajat valmistautuvat puoluekokoukseen. Anna ohjeistuksesi edustajille ja keskustele ajankohtaisista politiikan asioista. Savo-Karjalan piiristä nuoria puoluekokousedustajia ovat:

Petri Raatikainen (Pyhäselkä)

Eveliina Reponen (Joensuu)

Tommi Heino (Joensuu)

Simo Suksi (Kuopio)

Varapaikoilla nuoria edustavat Noora Kettunen, Ilari Nevalainen, Janne Majasalmi, Hanna Hylkilä, Ville Tahvanainen ja Tapio Vainikainen

Kaakkois-Suomen piiristä, Etelä-Savon alueelta nuoria puoluekokousedustajia ovat:
Mikkonen Anna-Kristiina (Savonlinna)

C) LÄHDE MUKAAN LIITTOKOKOUKSEEN!
Demarinuorten liittokokous järjestetään 6.-8.6.2014 Vantaan Tikkurilassa. Liittokokous on merkittävä vaikuttamisen areena, jossa määritetään Demarinuorten poliittiset linjat tuleviksi kahdeksi vuodeksi. Kokouksen ajankohta on syytä kirjata muistiin. Ilmoittautumalla mukaan pääset päättämään Demarinuorten tulevasta politiikasta ja tapaamaan muita nuoria demareita ympäri Suomen. Tiedossa on paljon politiikkaa ja hauskanpitoa!

Ilmoittaudu mukaan Itä-Suomen Demarinuorten porukkaan lähettämällä sähköpostia järjestösihteeri Reposelle: eveliina.reponen@demarinuoret.fi. Viimeinen ilmoittautuminen mukaan on 5.5.2014 eli pidä kiirettä!

 

________________________________________________________________________________

3)Muita mielenkiintoisia Demarinuorten tapahtumia

 

Hae Demarinuorten edustajaksi Pohjoismaiden ja Baltian Demarinuorten kongressiin!

Pohjoismaiden ja Baltian Demarinuoret FNSU pitää kongressinsa 28.-30.5. Kööpenhaminassa, Tanskassa. Kongressissa tapaat uusia ihmisiä sekä päätät yhteisistä poliittisista ja toiminnallisista tavoitteistamme! Demarinuoret lähettää kokoukseen täyden 10 hengen delegaation, jonka kokoonpanosta päättää liittohallitus.

Osallistujilta toivomme halua ja aktiivisuutta edustaa järjestöämme kansainvälisellä kentällä, politiikan tuntemusta sekä kielitaitoa. Itse kokous pidetään englanniksi, mutta skandinaavisten kielten osaaminen katsotaan eduksi; enemmistö kokousedustajista on Norjasta, Ruotsista ja Tanskasta.

Tapahtumasta peritään 50 euron osallistumismaksu ja lisäksi osallistujat kirjoittavat tapahtumasta raportin Demarinuorille. Maksu kattaa kaikki matkat, ruoat sekä majoituksen kongressiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 10.4. mennessä sähköisesti elisa.selinummi@demarinuoret.fi. Lähtijöistä päätetään seuraavan viikonlopun aikana liittohallituksessa ja kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksestä. Pyydämme valittuja vahvistamaan osallistumisensa ja sen jälkeen osallistumisen peruuttaminen ei ole mahdollista.

SDP:n puoluekokous

Demarinuoret tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden lähteä seuraamaan SDP:n puoluekokousta Seinäjoelle 8.-10.5. Lähde paikan päälle tutustumaan puolueen päätöksentekoon, vaikuttamaan kulisseihin ja jännittämään tulevia henkilövalintoja!

Osallistujille tarjotaan majoitus, illalliskortti perjantain viralliselle puoluekokousillalliselle sekä matkakorvaukset kotimaassa. Puoluekokouksessa ei ole virallista Demarinuorten ohjelmaa, vaan osallistujat saavat vapaasti olla kokouksessa seuraajina sekä osallistua puoluekokouksen omaan ohjelmaan. Koska tapahtumassa ei ole virallista ohjelmaa, on tapahtuman ikäraja 18 vuotta.

Mukaan mahtuu 28 ensimmäistä.

Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 2.4. klo 11.00. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 23.4.

Ilmoittautumaan pääset demarinuorten nettisivuilta.

Tapahtuman hinta on 40 euroa. Viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50 % osallistumismaksusta. Kahta vuorokautta ennen tapahtuman alkua tai tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään täysimääräinen osallistumismaksun hinta. Viime hetken sairastumistapauksissa edellytämme lääkärintodistusta.

Kesäleiri

Demarinuoret järjestää oman kesäleirin 1.-3.8. Tiedossa on paljon erilaisia seminaareja, keskusteluja, työpajoja ja muuta toimintaa. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki aina kiinnostuneista jäseniin ja vastaliittyneistä piirien superaktiiveihin. Laita päivät kalenteriin ja tule mukaan viettämään erinomaista kesäviikonloppua!

TT3: Mediakoulutus

Tulevaisuuden Tekijät 3 eli Demarinuorten Mediakoulutus järjestetään 10.-12.10. Voionmaan opistolla, Ylöjärvellä. Laadukkaassa koulutuksessa päästään konkreettisesti harjoittelemaan mm. puheen pitämistä ja esiintymistä TV-kameroiden edessä.

Tarkempia tietoja ohjelmasta ja ilmoittautumisesta tulee myöhemmin.

Viestin välitti,
Eveliina Reponen
Järjestösihteeri
Itä-Suomen Demarinuoret ry
040-484 6774